Musím nahlásiť pediatrovi pozitívny test?
Ahojte,syn 9 rokov má pozitívny test.dnes o 18ej som mu robila.treba to nahlasovať pediatrovi?nepotrebujem ospravedlnenku,len či to treba ?
Nikoho to uz nezaujima, netreba to nahlasovat ak nepotrebujes nic od lekara
Samozrejme.ze áno.treba to predsa zapísať do jeho karty a sledovať stav.
ja som si to poznacila a potom som to nahlasila lekarke ked som s nou potrebovala nieco riesit, cize ked ochorela dcera znvou o mesiac, presne som jej vedela povedat, ze sme mali kovid a priebeh. Ako preventivne hned som jej to nepisala, nemali sme ziadne "tazke" stavy.
Ak mas email/mobil, dala by osm vediet, ale nejak by som sa s tym extra netrapila.
Ja som zavolala aj ked som nic nepotrebovala....dr mi hned aj hovorila ze keby do 3 dni nebude lepsie mam mu dat rusko, zavolat sestricke a prist s nim - a veru piatok sme tam aj boli lebo sa pridruzil zapal stredneho ucha.
@pe_mi nieco mi hovorte 🤦 maly este ani nerozprava, vyzera to na autizmus, absolutne neukaze ze ho ucho boli, uz ho ma zapalene 4 krat a vzdy sa nato pride nahodou, v lete som nato neprisla, nemal teploty, neplakal iba v noci trocha mrncal, ucho si nechytal nic az mu zrazu praskol bubienok tak som letela na pohotovost a on zapal ucha 🤦 odvtedy mam z toho paniku ako mam vediet co mu je, teraz mal od utorka covid, ale stale sa mi zdal divny aj ked uz nemal horucky tak som sla k detskej nech ho radsej popozera ze sa mi nezda a samozrejme zase to iste ucho ....ja uz mam z toho uplny stres neviem ci kupim kukatko do ucha a prejdem skolenim ako to mam zistit alebo behat stale pre istotu k dr nech mu usi pozru 🙈
@jamidea nahlásim teraz, veď ja by som na to zabudla do budúcej návštevy,keďže sú obaja chorí raz za 3 mesiace,aj to možno prehanam.tak chorí myslím,že musíme navštíviť pediatra.takze ,či to nahlásim teraz alebo pri budúcej návšteve ..to už je jedno.radsej teraz, potom mi to vyprši z hlavy
Ženy, však jej syn má 9r. To znamená, že chodí do školy a keď je chorý potrebuje minimálne ospravedlnenku! Takže áno, pediatrovi sa volá aby vystavil aspoň tú a keď už, tak poradí aj prípravky vhodné na domácu liečbu!
@chvostik1 ja mám pani triednu,čo absolútne nerieši ,kto na koľko ospravedlnil.ako som písala vyššie, decká choré nebývajú.a pokiaľ by sa stalo,že som si to vyčerpala , pani doktorka je ústretová ,aj pani učiteľka.ja nemám problém s týmto.tak som sa nad tým nikdy nemusela zamýšľať.
Ako sú obmedzené tie rodičovské ospravedlnenia.akoze koľko ich môžeš minút za pol roka ..alebo ako?nebývajú chorí,ja to neriešim chvalabohu
@pe_mi my môžeme ospravedlniť dieťaťu 5 po sebe nasledujúcich školských dní (čiže sviatky, prazdniny a víkendy sa do toho nepočítajú) a ako často treba. Len keď je dlhšie vymeskanie treba už potvrdenie od lekára, alebo ak nemôže cvičiť. Ale myslím že škola si v tomto môže určiť čiastočne svoje pravidlá. 5 dní za sebou je celoplošné na SK. A má to aj náš pediater na dverách zvýraznené

@pe_mi áno, pošli aspoň mail