icon

Musím nahlásiť pediatrovi pozitívny test?

pe_mi
4. dec 2023

Ahojte,syn 9 rokov má pozitívny test.dnes o 18ej som mu robila.treba to nahlasovať pediatrovi?nepotrebujem ospravedlnenku,len či to treba ?

pribinak
4. dec 2023

@pe_mi áno, pošli aspoň mail

rachel36a
4. dec 2023

Nikoho to uz nezaujima, netreba to nahlasovat ak nepotrebujes nic od lekara

janinah
4. dec 2023

Samozrejme.ze áno.treba to predsa zapísať do jeho karty a sledovať stav.

simca06022011
4. dec 2023

ja som si to poznacila a potom som to nahlasila lekarke ked som s nou potrebovala nieco riesit, cize ked ochorela dcera znvou o mesiac, presne som jej vedela povedat, ze sme mali kovid a priebeh. Ako preventivne hned som jej to nepisala, nemali sme ziadne "tazke" stavy.
Ak mas email/mobil, dala by osm vediet, ale nejak by som sa s tym extra netrapila.

1mina
4. dec 2023

Ja som zavolala aj ked som nic nepotrebovala....dr mi hned aj hovorila ze keby do 3 dni nebude lepsie mam mu dat rusko, zavolat sestricke a prist s nim - a veru piatok sme tam aj boli lebo sa pridruzil zapal stredneho ucha.

pe_mi
autor
4. dec 2023

@1mina teraz som počula u veľa ľudí tie zápaly stredného ucha.manzel to mal v detstve ,zle liečene pediatrom,zanedbané a má doživotne neurologicku chorobu z toho.to je môj strašiak

pribinak
4. dec 2023

@rachel36a to nie je celkom pravda, všetky choroby ktoré dieťa má sú dôležitá vedomosť pre pediatra.
Aj keď je už covid považovaný za bežnú reapiracnu chorobu, treba informovať doktorku ak by sa niečo skomplikovalo

rachel36a
4. dec 2023

@pribinak ked budu komplikacie zavola, inak netreba..ani kazdu chripku alebo kasel nevolas lekarovi ak to nie je nutne

pribinak
4. dec 2023

@rachel36a ale veď nemusí volať, stačí mail, ktorý jej zaberie 10 sekúnd.
Potom volať ….nemusi byt už príležitosť

Nechce sa mi s tebou sa doťahovať. Proste 10 sekúnd a je to vybavené

tradaaa
4. dec 2023

@pe_mi ja som tiež volala keď teploty trvali 5 dní. Dr. mi poradila s liečbou a covid zapísala do karty

pe_mi
autor
4. dec 2023

@pe_mi ja nahlásim,ďakujem za príspevky.

1mina
4. dec 2023

@pe_mi nieco mi hovorte 🤦 maly este ani nerozprava, vyzera to na autizmus, absolutne neukaze ze ho ucho boli, uz ho ma zapalene 4 krat a vzdy sa nato pride nahodou, v lete som nato neprisla, nemal teploty, neplakal iba v noci trocha mrncal, ucho si nechytal nic az mu zrazu praskol bubienok tak som letela na pohotovost a on zapal ucha 🤦 odvtedy mam z toho paniku ako mam vediet co mu je, teraz mal od utorka covid, ale stale sa mi zdal divny aj ked uz nemal horucky tak som sla k detskej nech ho radsej popozera ze sa mi nezda a samozrejme zase to iste ucho ....ja uz mam z toho uplny stres neviem ci kupim kukatko do ucha a prejdem skolenim ako to mam zistit alebo behat stale pre istotu k dr nech mu usi pozru 🙈

pe_mi
autor
4. dec 2023

@1mina akože ono keď si človek niečo konkrétne zažije,tak sa potom toho strašne boji.a potom ma dopredu výčitky,že akože na to neprišiel.ze to bolo ono..je to ťažko.clovek to má v podvedomi

1mina
4. dec 2023

@pe_mi no ved toto, ja uz zakazdym prosim dr nech mu usi skontroluju 🤷 co mu praskol bubienok, tak som s nim bola este piatok u dr lebo mu hnisali ocka, a ani nas nenapadlo zeby mal aj uska chytene, a nedelu mu to az prasklo, citila som sa jak uplny blbec ze som nato neprisla

jamidea
4. dec 2023

@pe_mi ja by som to nehlasila. Naco? Nehlasim predsa ani virozy, hnacky, chripky ci vracacky, ani ine veci,m. Kiahne som hlasila len preto, ze som potrebovala ocr. Inak by som jej to povedala pri dalsej normalnej navsteve.

jamidea
4. dec 2023

@1mina s uchom sa treba pytat na orl. Viem o com hovorim. Stravili smenavstevami orl 10 mesiacov v pravid.intervaloch, nastastie sa mu to upravilo.

pe_mi
autor
4. dec 2023

@jamidea nahlásim teraz, veď ja by som na to zabudla do budúcej návštevy,keďže sú obaja chorí raz za 3 mesiace,aj to možno prehanam.tak chorí myslím,že musíme navštíviť pediatra.takze ,či to nahlásim teraz alebo pri budúcej návšteve ..to už je jedno.radsej teraz, potom mi to vyprši z hlavy

jamidea
4. dec 2023

@pribinak ked sa skomplikuje, zavola jej. Naco teraz?

jamidea
4. dec 2023

@pe_mi ale ja vravim o kiahnach. Covid bg som vobec nehlasila, ako som pisalavyssie

rachel36a
4. dec 2023

@pribinak ani mne, vymadrila som svoj nazor...nie netreba oznamovat kazdu blbost ...

pribinak
4. dec 2023

@rachel36a respiračné ochorenia u deti nie sú blbosť.
Pekný večer

jamidea
4. dec 2023

@pribinak nie blbost ale "beznost" . A v tomto kkntexte zjednodusene povedane " blbost", ktoru nehlasim lekarke.

1mina
4. dec 2023

@jamidea my chodime priebezne aj na orl kaZde 3-4 mesiace na kontrolu, 3 krat mu liecili na orl zapal uska, raz mu davala detska atb .... On uz je nato orl aj zvyknuty, uz nastavi rovno usi 😂

pribinak
4. dec 2023

@jamidea myslím že autorka sa už rozhodla a tato debata je úplne bezpredmetná

chvostik1
4. dec 2023

Ženy, však jej syn má 9r. To znamená, že chodí do školy a keď je chorý potrebuje minimálne ospravedlnenku! Takže áno, pediatrovi sa volá aby vystavil aspoň tú a keď už, tak poradí aj prípravky vhodné na domácu liečbu!

pe_mi
autor
4. dec 2023

@chvostik1 ospravedlnenku nepotrebujem,môžem ho ospravedlniť na 5 dní sama.oznamim pediatrovi radšej, tak som sa rozhodla💪

chvostik1
4. dec 2023

@pe_mi to si 5 dní rodičovskej ospravedlnenky minieš na niečo na čo ti dá dr ospravedlnenku úplne bez problémov pretože tá choroba je na to relevantný dôvod? Kde sú tie časy keď rodič mohol ospravedlniť za rok maximálne deň :D

pe_mi
autor
4. dec 2023

@chvostik1 ja mám pani triednu,čo absolútne nerieši ,kto na koľko ospravedlnil.ako som písala vyššie, decká choré nebývajú.a pokiaľ by sa stalo,že som si to vyčerpala , pani doktorka je ústretová ,aj pani učiteľka.ja nemám problém s týmto.tak som sa nad tým nikdy nemusela zamýšľať.
Ako sú obmedzené tie rodičovské ospravedlnenia.akoze koľko ich môžeš minút za pol roka ..alebo ako?nebývajú chorí,ja to neriešim chvalabohu

tradaaa
4. dec 2023

@pe_mi my môžeme ospravedlniť dieťaťu 5 po sebe nasledujúcich školských dní (čiže sviatky, prazdniny a víkendy sa do toho nepočítajú) a ako často treba. Len keď je dlhšie vymeskanie treba už potvrdenie od lekára, alebo ak nemôže cvičiť. Ale myslím že škola si v tomto môže určiť čiastočne svoje pravidlá. 5 dní za sebou je celoplošné na SK. A má to aj náš pediater na dverách zvýraznené

pe_mi
autor
4. dec 2023

@tradaaa pýtam sa ,lebo som to nikdy nemusela teda riešiť a tfuj nech ani nemusím a choroby nás obchádzajú.dakujem za info 💪