Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..
Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦
@zoeazari Už ti to tu napísali, zbytočne tu vypisuješ a sťažuješ sa na manžela, ty sama to neriešiš. Ludia sú ochotní pre psa prísť, len ty nie si schopná im psa odovzdať. Všetci to máte v hlave popletené, ste úplne zmagorení z jedného psa a pes na vás čúra ( viac by pasovalo: serie). 1. pes nepatrí do bytu. Niektorí dokážu psa naučiť pravidlám. Vy nie. 2. človek nepatrí do psej búdy. Lebo ten váš pes aj z novostavby tú psiu búdu spravil. A prerástol vám cez hlavu. Tvoj muž v jeho psích očiach nie je vodca svorky. Teda vodcom svorky sa stal malý York.
@zoeazari najdi tomu psovi dobre miesto a daruj ho. Muzovi ani dcere o tom nehovor, bol by z toho iba zbytocny cirkus. Proste to urob ked nebudu doma. Ked uz tvoj muz nema ani stipku rozumu, musis to poriesit tak aby ti v tom nezabranil. Zdravie dcery je prvorade, ak to tvoj muz nevidi, tak to je viac nez smutne...
Inak stary rodicia si ho nemozu zobrat? Pes by zostal v rodine a bol by to taky kompromis..
@jablkovastrudla to nejde,lebo môj otec už nežije,moja mamina je pracujúca žena, takže na psa absolútne nieje čas,tak isto je na Tom aj mužova mama a tak isto jeho otec už nežije.. Riešili sme to najskôr rodinou,ale všetci pracujú, väčšinou 12tky,a všetci bývajú v paneláku,to by sa zbláznili,keby prišli po 12tke domov, keď nám narobí peklo za 3,4 hodiny 🤷
Uz mi dosli napady, drzim palce nech nieco vymyslis.
@jablkovastrudla zajtra príde tá pani, čo je vraj tak ďaleko podľa môjho muža...Je ochotná prísť a porozprávať sa,aj somnou,a hlavne a mužom.. Myslím, že keď uvidí, že havo ide do dobrých rúk,bude to iné..Tak drž palce 🙏
Klud nadych vydych toto chce chladnu hlavu. Krikom a zlostou muza zazenies este viac ku psovi. Najdi mu cvicitela a nech s nim muz chodi. Pes mozno ziarli a preto obcurava. Vychovany pes neobcurava domacnost. Ak dcera nie je alergicka na chlpy,dalo by sa to eliminovat,ale k tomu musi dospiet hlavne muz. Chapem ta,ze si na nervy,ale zlostou to nevyriesis. On nevidi,ze je dcera alergicka? Co hovori na jej alergiu? Bol by ochotny dat psa cvicit a poradit sa trebars s veterinarom,aby mu vysvetlil,preco pes znackuje?
@liana111 Nechcem sa hádať, pes, mačka, papagáj, ryby atď žijú a majú žiť vo volnej prírode. Tým, že ludia si ich ťahajú do svojich bytov, robia si len problémy. Viem o čom hovorím, mala som yorkiho, chovala som, ale vydala som sa a môj manžel teda so psom v dome nesúhlasil, mali sme záhradu a pes bol šťastný, že žije ako pes a nie ako človek. Máme aj mačku a normálne chytá myši a žije vonku. Tiež máme hydinu a neťahám to do domu. Čo už je normálne na tom, keby kohút kikiríkal v spálni? Alebo, keď pes sa vála a špiní do postele majiteľa?
@ptmt1011 No a ty by si nebola v každej diskusii od rána...do noci....Ak sa tak biješ do pŕs, že dieťa je u teba na prvom mieste, tak kto sa o tie tvoje deti celé dni stará, keď ty sedíš na koníku a venuješ sa diskusiám ?
@liana111 Citujem: "zas netreba malu zabaliť do bublinkovej fólie" Prepac ale asi si nepochopila aké závažne zdravotné problémy jej dcéra má. Je rozdiel si občas kýchnut keď mas alergiu alebo sa rovno dusiť. Pes neolizuje len svoju misku, sliny sú všade, na jeho srsti, na podlahe, na koberci, na nábytku, na manzelovych rukách, oblečení... to dieťa má na to veľmi zlú reakciu, a dýcha to od rána do večera.. A keď sa zameta alebo vysava tak sa to parádne rozvyri vo vzduchu... Ja som mala rovnaký problém ako jej dcéra a poviem ti je to hrozny pocit keď sa nemôžeš poriadne nadýchnuť a si stále chora. Keď naši dali zvieratko preč môj zdravotný stav sa neuveriteľne zlepšil. Najlepšie pre jej dcéru bude ked dajú psíka preč, ja inú možnosť nevidím.

@jankapepe lenže pes sa oblyzuje čiže je alergen ako vyšity. Nehovorí sa alergia na srsť psa ale na psa, ako aj na mačku, plesne, peľ.