Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..
Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦
@zoeazari Psa vykastrovat, mohlo by to pomoct s ocikavanim, kedze tam ide o psychologicky efekt pri muzovi. manzel by si mal psa menej vsimat a venovat sa mu niekde vonku na prechadzke, nie vnutri. Dcerinu izbu zatvarat a ziaden vstup psovi do izby a v izbe to vycistit vsetko. Pes ma 2 roky, cize prisiel neskor ako dcera.
Ja viem, ze su to gaucovy psi, a moj nebol, ale neexistovalo, a to som ho milovala, ze by mi pes liezol do postele, ci na gauc.
Nikto sa nenechavajte olizovat od psa, lebo ked sliny zaschnu dostavaju sa do vzduchu. Psa casto kupat, a denne ho zostriet vlhkym uterakom po srsti. Ak ma fuzy, ostrihat, nech sa to tam nedrzi. Dala by som ho docasne prec, k rodine aby ste boli v kontakte, aj kvoli tomu co baby pisu, aby sa potvrdilo ci sa dcere prilepsi, to by bol najlepsi dokaz, ale aj kvoli tomu, ze asi teraz nemas sancu to vsetko ponapravat a davat do poriadku.
@zoeazari ja by som to presne tak urobila, že psa darovať, ked manžel a dcérka nebudú doma alebo teda malú si nechaj doma zo školky, aby sa mohla rozlúčiť s havom, ale manžela nechaj v práci, lebo on im ho nedá isto, prepáč ale iné riešenie nevidím
inak moji rodicia darovali psa ked som mala 4 roky, sestra mala 5. Pes siel prec ked sme neboli doma. Iba nam oznamili ze psik siel tam kde mu bude lepsie a my sme to pochopili, ziadny rev. S dcerou by som si nerobila starosti, ta to pochopi. Mozete si potom zaobstarat macku 🙂 ale nie nevykastrovaneho kocura inak tvoja story s ostievanim neskonci :D
@zoeazari zobrala by som dieta a isla k mame. Viem ze pes je ako cken rodiny, ale dieta je hadam viac. Ublizuje mu a dovolim si tvrdit ze to hranoci s tyranim. Mala ma nabeh na astmu, nemoze dychat. Preboha nech sa zobudi... chcela by som vidiet jeho ked by mu bolo tak ako vasej malej..... je mi z toho do placu
@zoeazari tak muzovi by som povedala, ze ma mesiac na to, aby vycvicil psa, inak sa aj s nim moze stahovat. A dala by som mu do ruky tepovac, ze je normalne po psovi stanky a sracky aj cistit. Ja mam dva psy, ktore milujem, ale keby moja dcera mala nabeh na astmu a byvam v byte, tak pojdu skratka prec. Raz by mi povedal muz, ze psy su mu prednejsie ako dcerine zdravie, podavam navrh na rozvod, ze zijem s takym sobeckym debilom. Akoze tvoj muz je fakt prototyp idiota
@jankapepe neviem, či si čítala všetko,ale skús v takýchto podmienkach vychovať psa ty 🤦
A za druhé, dcéra nevie, čo sú kortikoidy,a že musí byť na liekoch kvôli psovi.Nevie, čo je to alergia a prečo ju nemôže oblizovať..Vysvetlila som jej všetko,ale má iba 6, hrať sa s tým psom proste neprestane ešte hodne rokov,ale si myslis, že je jednoduché mať doma psa pri dieťati a vysvetliť mu, že sa nanho môže iba pozerať
@zoeazari prečo iba pozerať? Sama tvrdíš že na srsť alergiu nemá. Kľudne ho môže hladkať mojkat hrať sa s ním.
To mi chceš vážne povedať že 6 ročne dieťa nepochopí ak mu vysvetlis že psie sliny mu robia veľmi zle....?
Ak nemáte vhodné podmienky na výchovu psa,zmeňte podmienky alebo sa ho hneď zbavte. Takto trpíte všetci okrem psíka ktorý si myslí že v tejto svorke je on vodca.
Neviem kto je sprostejsi. Ci ty alebo muz.
Psa by nik nenasiel uz zajtra rano.
@jablkovastrudla Ty musíš byť veľmi empatický človek....pes má smolu a vyšmaríš? Nebol by na vine náhodou tvoj starý a nie pes? Lebo píšeš, ako by si reagovala ty.....
@janickacrazy No ja teda neviem....ale keby si mi toto urobila ako majiteľovi psa, ani si neviem predstaviť, čo by som ti urobila ☹
@nefertiti5843 ano, moje dieta mi bude vzdy prednejsie ako pes. Dakujem za tvoj nazor na ktory som sa nepytala.
Este som len bola tehotna a kedze psa mame, bola to tema ktory sme prebrali. Keby pes bude pricinou zdravotnych problemov mojho dietata tak ma zial smolu. este nieco?
@jablkovastrudla Nie...tvoja empatická odpoveď hovorí za všetko ☹
@nefertiti5843 super, som rada ze si si na mne pohladkala ego. Si lepsia osoba ako ja, gratulujem ti k tomu 👍
@zoeazari Vymýšľať teraz katastrofické scenáre ti nepomôže...Napíš rovno, že toho psa sa chceš zbaviť a je ti jedno ako, ale pôjde z domu a hotovo. Len dúfam, že ho neuviažeš v lese o strom a nenecháš ho tam umrieť 😢
@nefertiti5843 tak pokiaľ to nejde po dobrom, tak bohužiaľ, ja som to urobila a prežil to aj majiteľ psa aj ja 😉
Keď už tvoj muž nemá mozog, mala by si ho mať ty. Toto ma tak vytočilo.... Chúďa tvoje dieťa, veď tvoj muž má na prvom mieste psa, až potom si ty a vaše dieťa - deti. Že je pes člen rodiny a boli by smutný? Čo máš aj ty 5 rokov? Pochop, že tvoj muž sa dobrovoľne toho psa nikdy nevzdá. To, že sa s ním dohaduješ a hľadáš rodinu nestačí. Mal byť už dávno z domu, nevyzerá to, že ty si uvedomuješ aké zlé následky to má na zdravie tvojej dcéry a ešte aké to vážnejšie môže mať. A to nehovorím o tom strese ktorému vystavuješ aj to bábo čo čakáš... radi si dostala ale vraj nemôžeš.. tak čakaj kým dcéra nebude mať astmu a doživotné následky a potom sa ti "poďakuje" že si ju ušetrila od toho aby odišiel z bytu pes na úkor jej trápenia...
@nefertiti5843 to nemyslíš vážne 🤦🤦 nepíš už nič prosím ťa,lebo fantazirujes..Ale že moc
A keby ste psíka darovali rodičom, známym alebo niekomu v rodine?
Vyriešilo vy sa to podľa mňa najlepšie. Muž pri návšteve rodičov by sa vyhral so psom, dcéra by nemala traumu že si jej vzala zvieratko, a takto by ho mohli vídať a spokojní vy boli všetci. Ty, malá aj tvoj manžel.
Inak napadlo mi, že to jeho správanie či nepramení v tom, že v detstve prišiel o psa alebo ho vždy veľmi chcel.
Teda ja milujem havkáče, ale aby sa mi doslova vysmieval, že sa z prechádzky vráti a naschvál sa vycika, to je moc 🤦♀️
@zoeazari wow. Tak to má muž psa radšej ako dcéru. Jasné, že sliny sú alergen nie srsť.
Proste dat mužovi ultimátum, ja sa pozerám na to z nadhladom takže je aj riešenie že proste psa odpraťať preč keď budeš sama. Ono nestačí umývať atd. Pes musí proste preč. Myslím že bude mať dcéra alergiu aj na prach plesne, ono to je spojené ak nemá, tak čím skôr alergeny eliminovať, koberce dat preč zvlhčovať vzduch

dohodni tu pani a muza postav pred hotovu vec, pride vtedy a vtedy a psa si berie. Ked bude chciet zoberie si volno z prace a pride sa so psom rozlucit, hotovo. Nedebatuj s nim dalej o tom ci ano ci nie, argumentuj len zdravym dcery. Na to ti absolutne nema co povedat.