icon

Muž aj napriek dcerinej silnej alergii odmieta dať preč psa..

zoeazari
21. feb 2020

Baby,na nervy som.Mame doma havkaca.Milujem ho,aj ja,aj dcérka,aj muž.. Dcére zistili silnú alergickú reakciu na to, čo psík vylučuje slinami, močom (nie chlpy!!)..Okrem toho že má nábeh na astmu, má aj silnú alergiu a bolo nám povedané, že psík robí pri jej stave neplechu..A mali by sme to riešiť.. Bývame v byte, takže pes na dvore u nás nieje možný, ešte k tomu môj muž mu všetko dovolí.. Byť na sedačke, spať na posteli, a všetko..Havko je rozmaznany, má dva roky a hocikedy sa proste z trucu vycika na sedačke,na matrac,minule v spanku ostal muža..Ale nevadí,lebo podľa môjho muža je to v poriadku,ale to, že sa mi dieťa dusí,to už je asi ok.Uz som sa nahnevala a zacala hladat najlepsi mozny domov pre hava,ale muz ze v ziadnom pripade,on psa chce a hotovo.Mala na kortikoidoch a ja na nervy, lebo jej stav sa proste nezlepsi,dokym bude v kontakte s najsilnejsim alergenom..Co mám robit 🤦🤦🤦🤦🤦

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
liduska12
23. feb 2020

@zoeazari fuj, nechutne. Mala by si spravit poriadky aj so psom aj s muzom, ved to je absolutne nepripustne takto zit 🤦‍♀️ Neviem si predstavit, ze mi cely byt smrdi od stanky, resp kazdy tyzden by som tepovala gauc/matrac/koberec. Este sa ti dieta zadusi kvoli psovi. Ved mu najdi druhy domov, neries muza a jeho lutovanie, presne ako ti radia. Niektorym ludom fakt chyba zdravy rozum uz 🙈 a dvojrocny pes neni uz zrovna male steniatko....

ivankalaco
23. feb 2020

@zoeazari Ja by som mu povedala, nech si vyberie.. pes alebo dcéra.. inak sa rozvedieme.. Je to egoista a dieťa má byť vždy na prvom mieste.

tykat
23. feb 2020

@zoeazari To asi nie je jeho dcera? Dobre tipujem?

pipi89
23. feb 2020

@zoeazari myslim ze urcite by bolo vhodne najst fakt kvalitneho cvicitela psov co by bol ochotny prist aj k vam domov a ktory vysvetli muzovi ako treba so psom pracovat. Pes zato nemoze a takyto flegmaticky manzel co ignoruje ze pes cika kade tade by liezol na nervy aj mne. Urcite sa s tym da nieco spravit ked dcera nieke alergicka priamo na srst. Len chce to par mesiacov pevnych nervov. Drzim palce nech to zvladnete ✊🏼

veronika121286
23. feb 2020

Yorksira nevychovas... Bud sa to nauci od mala, alebo uz vobec. Je to take,, sprostucke plemeno, cest vynimkam. Svagrina uz vyskusala vsetko mozne s nim. Fenku maju cez 10 rokov a doteraz po nej utieraju podlahu, inak na gauc ci postel nedovolili od zaciatku, takze tam si nedovoli vyliezt 😉 a kedze vas psik ma uz 2 roky, asi ho len dat prec

sunny15
23. feb 2020

Ahoj,tak v prvom rade,robìm na alergologii,no a to čo alergizuje je epitel čiže koža psa,takže aj keby si mala bezsrteho psa,aj ten by robil problémy,to že je v byte dnu je obrovský problém, dieťa sa neustále dostáva do kontaktu s jeho epitelom, výlučkami.. a aby bolo jasné,nielen astma ale aj nevivinutie pľúc tu hrozí, čiže úplne zničiš zdravie dieťaťa ak ho nedáš preč.Ak tvojmu mužovi je jedno že dieťa sa zadusí a bude mať trvalé následky kvôli egoizmu,a ešte k tomu kvôli nechutnemu nevychovanemu zvieraťu noooo nemám slov ..buď pôjdeš s dieťaťom preč ty alebo toho psa dáš preč,proste muž nebude doma tak ho daj preč.Nepovies kde je a máš pokoj,dieťaťu sa upraví zdravie a budeš mať čistý byt.

evaachesa
23. feb 2020

@zoeazari boze moj, teraz citam ze je to yorkshire. Brat ma tiez toto plemeno a to sa stale len chytam za hlavu ze bud je nevychovany, alebo su tieto psy hlupe. Robi to iste. Vycura sa hocikde po byte. Ked pride niekto na navstevu steka ako blazon a od radosti ocura cely byt. To iste urobil na navsteve u nasich ked ho tam brat dovliekol. No nervy som chytila. Pes ma nervy ked ho clovek neskrabka a nehladka, zacne sebou metat ako blazon a stekat. Ked brat so zenou odidu do obchodu, zavija, steka, robi bordel s vecami po celom byte. Ked telefonuju steka im do toho. Mna by porazilo mat takeho psa a este pri detoch 😱😖 bud ho dat vycvicit ked uz majitelia sa na to vykaslali, alebo ho dat prec ked sa o neho pan nevie spravne postarat a vychovat. Toto by som netolerovala.

vedorka
23. feb 2020

@zoeazari ja milujem zvierata, fakt, ale toto nie... Ked su tie krmicky, zachranarky a spasitelky všetkých zvierat z ulice na hlavu, zeru dennodenne tabletky na alergiu a doma 10 psov a maciek trafene na hlavu, ale tvoj muz? Stratil zdravy úsudok a rozum tiez? Keby mi ocuraval veci doma, tak ho snad v zlosti vyhodim von oknom. Neviem kto a kedy zaobstaral psa, chapem ze si pred porodom a na materskej. Rozvod co ti radia kvoli debilnemu psovi asi neprichadza do uvahy, lebo ten tvoj muz je naozaj schopny s nim odist... Alebo odides ty s dvoma detmi!? Fakt neviem ci ne dobre davat na vyber, bud on alebo my... Dala by som ho do dobrych rúk bez jeho vedomia a pockala si na jeho reakciu... Alebo postvala vsetkych okolo, nech do neho tiez hucia, svokrovcov, jeho rodicov, Dr., všetkých. Vyslovene tlak od vsadial, nielen ty. Dcera mu nemoze dohovorit tiez? Kolko ma rokov? co by jej povedal na to ze jej ubližuje?

evaachesa
23. feb 2020

@sunny15 boze moj to je strasne :( okamzite bez milosti by som psovi hladala novy domov. Dieta je VZDY na prvom mieste. Spravanie a postoj toho otca nepochopim 😤😡

tatisna
23. feb 2020

@zoeazari akoze sory ale uprednostnovat psa pred vlastnym dietatom???WTF?!?!? Pre mna ste pripad pre socialku, obaja, dokial to pokracuje!!!

weisovameggy4444
23. feb 2020

@zoeazari Keď nebude manžel doma okamžite odniesť psa či už do útulku alebo mu nájsť nejaký domov... Ak sa manželovi nebude páčiť nech ide za ním. Pane bože ohrozujete zdravie Vašej dcéry a aj ty.

lujza123
23. feb 2020

@zoeazari na muža treba byť asi trochu raznejsia. Buďto pes alebo ty s deťmi.
Mame 2 psov, sú vonku ale večer bývali dnu, pekne naučený ležať iba vo svojom pelechu. Dcéra mala na nich alergiu, vkuse kaskala. Aj keď mi to bolo naozaj ľúto psy sú iba vonku. Dieťa je prednejšie ako pes.

senta_sofia
23. feb 2020

@zoeazari myslim, ze za tyzden tichej domacnosti ti to stoji, dat ho jednoducho prec, zdravie je prvorade. Dcera moze casom z toho “vyrast”, ale teraz ak je to akutne, treba ju stabilizovat

dejna20
23. feb 2020

@zoeazari
Ty si asi velmi nekonfliktns a ustupciva povaha.
Bohuzial si myslim, ze to nepojde tak lahko ako si predstavujes, ze muz sa dobrovolne vzda psa a vsetko bude fajn.
Zdravie tvojej dcery momentalne stoji na tebe, ci pritvrdis a toho psa das tej pani alebo nechas rozhodnjt muza o skaze vasho zivota. Ak pes ostane tvojq frustracia aa bude stupnovat, zdravie dcery zhorsovat.
Nechcem si predstavit co ten pes narobi s babatkom. On sa citi nadradeny aj tvojmu muzovi, babo bude prenho handrova hracka.
Ja by som radsej strpela mesiac tichu domacnost ale zdrave dieta a neostany byt.
K vam inak ked niekto dojde tak mu to tam nedmrdi? To musi byt iny humus vsetko xkrat ostane.

kitycat
23. feb 2020

@zoeazari a to ti doteraz nevadilo ze pes si robi co chce? :D :D :D :D spala si aj ty v pocikanom hmmm?

fergiea
23. feb 2020

No, ja sa ani nečudujem, ako sa vás pes správa po tom, čo tu čítam. Slak by ma trafil a to teda zvieratá milujem. Sama mam yorka, fenku ma 5 rokov. Kým sme boli v byte, prvý jej rok, mali sme doma tie plienkové podložky a bola zvyknutá cikat tam, kým sme boli v práci, inak vonku. Jasne, ze sa stalo, že niečo ocikla, kým bola malá, ale rýchlo pochopila, že sa to nemá. Presťahovali sme sa do domu a plienkové podložky už neboli potrebné, naučila sa pýtať sa pekne von, vydržala celý deň kým som napríklad prišla z roboty. Naucena bola aj vyliezť na gauč, dokonca s nami spavala v posteli. No ako sa mal narodiť malý, povedali sme si, že by bolo fajn, keby sme ju od naučili spávať v posteli a v 2 rokoch to nebol u nej problém. A dnes si nedovolí ani len vyskočiť na našu ci malého posteľ. Co sa tyka vášho psíka, myslím si, ze keby ste ho výchovavali rovnako obaja s manželom, naučil by sa čokoľvek, čo by ste od neho chceli. Len pes vie, že tvoj manžel ho bude chrániť, ľutovať, a tebe vlastne robí všetko naprotiven. Neviem, ale ja by som ťažko asi toto manželovi tolerovala 😱 a letel by asi on a za ním aj pes ☹️

baska1
23. feb 2020

@zoeazari a ešte aký bordel urobí hafan, kým budeš v porodnici😂milujem psov, ale treba ho dat z domu

petranr
23. feb 2020

Treba urgentne odstrániť nielen psa ...

zuzki1
23. feb 2020

Otrasne . Dúfam že keď sa zbavíte psa nedonesie manžel ďalšieho . Nechápem ako môže povýšiť psa nad dieťa ... prefackať by ho bolo treba . Manžel nie je na niečo alergicky ? Rovno by som mu to navarila a zaželala dobrú chuť

karmen118
23. feb 2020

Ja by som kúpila klietku pre psov na doma, naspodok dala savé podložky, skúsil by raz ošťať niečo naschvál, hneď by tam skončil - a zakaždým ako trest, kým by mu to v tej malej hlavičke nedocvaklo. Ak by sa šlo von bez neho, tiež by som ho tam zavrela dostal by tam hračku, vodu, jedlo, keď sa nevie chovať, má smolu. Muž by dostal do toho ultimátum, ak nezačne psa cvičiť a do určitej doby sa pes nenaučí hygiene... ide preč, či súhlasí alebo nie. Zdravie dieťaťa je prvoradé!

airaw
23. feb 2020

Tak ako, už ho majú iní majitelia?

mija_ja
23. feb 2020

@brita7777 môže to byť už vekom.Psi seniori už prestávajú ovládať potrebu a stávajú sa im nehody.Nemozu za to.

evita2222
23. feb 2020

@zoeazari Ja nechápem akú odpoveď alebo radu očakávate. Pred mesiacom ste mali takú istú diskusiu a ešte ste stále nechali dcérku v takom pre ňu nevhodnom prostredí, čakajte ešte ďalší mesiac pokiaľ sa jej zdravotný stav ešte viac nezhorší. Normálne ma to vytočilo ked som náhodne natrafila na diskusiu spred mesiaca. Mám pocit, že obidvaja s manželom ste rovnakí! Zdravie dieťaťa je prvoradé!

mircalla
23. feb 2020

@zoeazari Sorry, ale tvoj manžel je iný humusak.

mircalla
23. feb 2020

@mija_ja Má 2:roky

zdencaaaa
23. feb 2020

@evita2222 čože? Ona to už raz riešila?.??

22111979
23. feb 2020

Tak kto je mu viac pes alebo dieta? Mne pes nevadi ale vonku na dvore v byte nie a uz vobec nie pri malom dietati a uz vobe nie na posteli ci gauci u mna nepredstavitelne a keby islo o zdravie dietata tak tu sa neda ani zavahat ani nad čim rozmyslat moj nazor

jonnie
23. feb 2020

najprv pan; potom pes....sa hovorilo...ci aj tu uz to neplati?

blue_eyes
23. feb 2020

To uz co je za debila co uprednostni psa pred deckom 🙏🤔