icon

Načúvací aparát

lenkafilkorova
17. jún 2020

Ahojte potrebovala by som radu. Chcem sa opytat co by bolo pre mojho 2,5 rocneho syna lepsie. Ci nacuvaci aparat ktory ma na usku alebo inplantat. Nemam s tym skusenosti a chcela by som pre neho tu najlepsiu moznost. Dakujem za rady

Strana
z2
lenkafilkorova
autor
17. jún 2020

@enusamt aku velku stratu mate? Mate percepcnu stratu? Ako ste spokojna s NA?

enusamt
17. jún 2020

@alana1
@lenkafilkorova

mam obojstrannu percepcnu poruchu, ziskanu... dovod sa doteraz nevie, ci uraz alebo zapal...
Ako roky plynuli, tak sa mi strata zatial ustalila az na 98% .. Ale sluchatko dobre sluzi a pocujem s nim ok... No musim pri komunikacii s ludmi vidiet na ich usta a nesmu mrmlat 🙂
Cize si viete predstavit ako trpim v tejto korona dobe - ruska 🙂

enusamt
17. jún 2020

@alana1 ked si spomeniem na tie bolesti z prievanov... au... roky som musela v druhom uchu nosit vatu.. je zaujimave, ze teraz uz cca 3 roky s tym problem nemam...
Co je to ten tinnitus? To je hucanie a piskanie v uchu? Niekolko rokov som mala s tym problem, ked som robila v hlucnej praci.. Ked som odisla, tak uz nie

cervikpepik
17. jún 2020

@alana1 takisto mám percepcnu obojstrannú poruchu sluchu...

mi77
17. jún 2020

@lenkafilkorova dobry vecer,nam zistili minuli rok stratu cca 60% na ode uska u 5 rocnej.Ma nacuvacie aparaty lebo implantat sa dava az od 80% a ma ovela lepsiu rec aj ked zo zaciatku ich velmi nechcela ale teraz si ich uz pyta sama a uz si ich aj zaklada sama

deti95060810
17. jún 2020

ahoj, mám dcéru ktorá má stratu sluchu takmer 90 perc.
Máme načúvacie prístroje.
Nás vyšetrovali na sk - Kramáre, Antolská - ale to všetko stojí za figu... Ak chceš dobrého lekára tak to je Mudr. Kulich - BA.
Vyšetrovanie sluchu je super v Brne . Tam nám zistili že dcéra je zle zdiagnost.
Nechápali prečo im tam toľko chodí malých slov. nepočujúcich pacientov... 😉
Ak niečo tak IP....

lenkafilkorova
autor
18. jún 2020

@cervikpepik a horsi sa vam to?

cervikpepik
18. jún 2020

@lenkafilkorova Nie nejako prudko ,ale áno
Mňa lekár upozorňoval,že s vekom to bude horšie a horsie,že nemám čakať zlepšenie.
Mne na príčinu neprišli,postihnuté sú obe uši skoro rovnako.Mam 30rokov a zistilo sa mi to cca v 11rokoch
Pri chorobách mám vždy zalahnute obe uši ale vždy to prejde.
Veľmi ma hnevá,že je to zle práve v recovych hladinách a bez aparátu(niekedy aj s nim)mám problemy s hovorenie recou

lenkafilkorova
autor
18. jún 2020

@cervikpepik mate teda nacuvatka? Je to s nimi dobre?

mary2506
23. feb 2022

Prosim vas, mimo otazocka. Pouzivate elektricke vysusacky na aparaty? Dakujem

Strana
z2