icon

Nadpriemerná výška ročného dievčatka

23. máj 2025

Ahojte baby. Stretli ste sa s tým, že Vás dievčatko bolo nadpriemene vysoké? Moja dcérka zachviľu 13 mesiacov a meria 82cm. Všetci mi vravia stále, že je nadpriemerne vysoká. Už sa začínam "báť". Ja som vysoká 172 a muž 182. Neprídeme si až moc vysokí. Tak neviem ale už ma okolie moc nato upozorňuje. Začína mi to proste vadiť 🙄 je zdravá, prosperuje.

Strana
z2
lalala94
23. máj 2025

Moja druhá dcéra mala presne v roku 82,5cm a 11,3kg. 😀 S manželom máme obaja 180cm. Nikto nič neriešil - ani okolie, ani pediatrička. To, že je väčšia je úplne viditeľné, keď je pri deťoch, ktoré sú staršie ako ona, keďže to udrie do očí. Nerieš, keď je zdravá, je to jedno.

pribinak
23. máj 2025

Nadpriemerne vysoká? Som čakala že bude mat vysku 3 ročného dieťaťa ….vsak muž je vysoký tak bude modelka vysoká po nom

Ale nadpriemerne vysoká určite nie je. Veď si pozri rastové tabuľky a herných mudrlantov pošli do riti

autor
23. máj 2025
@lalala94

Moja druhá dcéra mala presne v roku 82,5cm a 11,3kg. 😀 S manželom máme obaja 180cm. Nikto nič neriešil - ani okolie, ani pediatrička. To, že je väčšia je úplne viditeľné, keď je pri deťoch, ktoré sú staršie ako ona, keďže to udrie do očí. Nerieš, keď je zdravá, je to jedno.

@lalala94 a rastie stále takým rýchlym tempom?

januska12323
23. máj 2025

Nie je vôbec vysoká, pozri si grafy a zadaj vašu výšku.

zojanka
23. máj 2025

Je vyššia, ale žiadny extrém. Naše dieťa malo v 13tich mesiacoch 85cm. To, že niekto povie že je dieťa vyššie netreba brať ako urážku.

autor
23. máj 2025
@zojanka

Je vyššia, ale žiadny extrém. Naše dieťa malo v 13tich mesiacoch 85cm. To, že niekto povie že je dieťa vyššie netreba brať ako urážku.

@januska12323 a kde niečo také nájdem prosím?

@zojanka aj dnes sme boli na krúžku a tam ženy mali detičky ešte pomaly do perinky rocne a hneď všetky na nás ze je veľmi vysoká. Videla som ze je od ich deti. Aj doktorka sa smiala naša ze ci ju ťaháme za uši

maryetta
23. máj 2025

Moja ročna bola vacsia ako kamosky 2-rocny. A? Kazdy mame ine predpoklady... aj tie co sa stavby tela tykaju.
Raz rastu rychlejsie. Potom taky "utlm".

zojanka
23. máj 2025

A? No tak je trochu vyššia oproti rovesníkom. Veď to nieje žiadna vada. Neboj sa, nebude mať 2,5 metra 🙂

ariannazara
23. máj 2025

Mojej sesternici mala ma v septembri 4 roky a moj v júni 6 a je vyššia a ťažšia nosí väčšie oblecenie ako môj. A nikto to nerieši 😆

lalala94
23. máj 2025
@anonym_autor

@lalala94 a rastie stále takým rýchlym tempom?

@autorka, momentálne má 17 mesiacov. Neviem, koľko meria, nosí veľkosť 92, váha jej išla len trocha hore, nedávno som ju vážila a mala okolo 11,7kg. Je vidno, že sa už ťahá viac do výšky a nepôsobí tak baculato ako predtým, ale neviem presne o koľko vyrástla od posledného merania. Ono to vôbec nie je problém, veď nech sú vysoké. 🙂

janka_266
23. máj 2025

https://mamaaja.sk/kalkulacky/vaha-a-vyska-diet... podľa tejto kalkulačky je pod priemerom :D buďte rada, že je zdravá a nepočúvajte okolie

veronikaszabova
23. máj 2025

Podla mna nie je nadpriemerne vysoka. Dcera bola v roku vyssia

rachel36a
23. máj 2025

Však nid je vysoká...priemerná výška ročných deti je +/- 80 cm...úplne normalnu výšku ma

zaphyra
23. máj 2025

Riesis hluposti, moja mala v roku cca 82cm. Ja mam 178, muz 183, ani by mi nenapadlo to riesit, nema byt po kom mala. Jedna baba mala v skupine chlapceka rocneho co mal cez 90cm. Na ihrisko chodi skoro 3rocne dievcatko a je mensie ako moja dcerka, no ona je zas velmi drobna. Kazde dieta je predsa ine. Coho sa akoze bojis nechapem?

mamina7070
23. máj 2025

je uplne priemerna, moja mala v roku uz velkost oblecka 92 nikto neriesil teraz ma 182 cm
a rocne dieta urcite nei do perinky ved tie deti uz behaju rozpravaju atd

zitaje
23. máj 2025

Tak vieš, my s mužom nie sme vysokí, moja posledná dcéra sa narodila 4,5kilová, 55cm, v pôrodnici bola najväčšia, prvé mesiace rástla extrémne rýchlo, potom sa to spomalilo. V roku mala vyše 80cm a asi 13-14kg. Teraz má skoro 6 rokov, je stále veľká, ale nie najväčšia v triede v škôlke... určite je vyššia aj väčšia, ako veľa prvákov-druhákov - a čo teraz? Je aká je, kým vyrastie, ešte sa to môže zmeniť.
Tak možno bude vyššia, a čo? Moja prvá dcéra bola zas malinká, v roku 72cm, v dospelosti má 1,62. S tým aj tak veľa nespravíš 😀 zdravá strava, veľa pohybu, nebudeš ju predsa brzdiť v raste...
Ja som bola ako dieťa tiež vždy najvyššia alebo druhá najvyššia v škôlke, a nakoniec mám len 168cm.

autor
23. máj 2025
@zaphyra

Riesis hluposti, moja mala v roku cca 82cm. Ja mam 178, muz 183, ani by mi nenapadlo to riesit, nema byt po kom mala. Jedna baba mala v skupine chlapceka rocneho co mal cez 90cm. Na ihrisko chodi skoro 3rocne dievcatko a je mensie ako moja dcerka, no ona je zas velmi drobna. Kazde dieta je predsa ine. Coho sa akoze bojis nechapem?

@zaphyra nebojím. Len keď okolie prvé čo počujem je len ako je veľmi vysoká na svoj vek. Ešte sa nám nestalo aby to niekto a tým myslím aj cudzích ludi neopomenul. Je zdravá a nič jej nechýba. Len ako mama jedného dietata som už začala to riešiť tak si vravím ze skúsim sa popýtať tu na fóre.

zitaje
23. máj 2025

Ak ti vadia tie reči, tak potvrď, Áno, je vysoká.
Nerieš ďalej. O ničom to nehovorí, že je trocha vyššia ako priemer.

janka_266
23. máj 2025

tak keď to okolie musí niečo povedať, buď je príliš vysoká, alebo nízka, alebo tučná alebo chudá. takéto hodnotenie dieťaťa je ako keď idete s niekým vo výťahu a nemáte sa o čom rozprávať, tak zhodnotíte počasie, žiadna výpovedná hodnota konverzácie

coccinellaseptapunktata
23. máj 2025

Moja dcérka par dni pred rokom 82 cm. 12.6kg. A. Áno tabuľka jej od 3mes.nestačí, ale toto neriešim. Pre obraz, ja mám 175cm, manžel cca 195cm a staršia dcéra, ktorá v tomto veku mohla byť podobne vysoká, má teraz v 13 r. 178 cm už. Tiež je mimo tabuliek. Dcéra, ktorá je medzi nimi mala v roku 76 cm. Takže asi to závisí od dieťatka. Aj keď sú rodičia vysokí.

mamina7070
23. máj 2025

tabulka sa prisposobuje vyske rodicov je predsa logicke ze rodicia s vyskou 17x a 18x budu mat vyssie dieta ako ti co maju 16x a 170
ved to je genetika

kvetkaxxx
Autor odpoveď zmazal
anavixy
23. máj 2025

Ale ved ked si vezmes len obycajne velkosti oblecenia tak velkost na 12-18m je cislo 86. Kedze tie velkosti sa urcuju podla dlzky dietata, tak uz len z toho je zrejme, ze tvoje dieta ma uplne normalnu vysku.
Moja je tiez vysoka, pritom ja ani moc nie, ja sama hovorim ludom, ked sa pytaju na jej vek a potom zacuduju, ze je vysoka a nevidim na tom nic zle.

aalt
23. máj 2025

Nasa mala tak cca 80cm. Este v skolke bola z najvyssich, ale v skole ju potom spoluziacky zacali predbiehat az bolo skoro najmensia. V puberte ich ale opat vacsinu prerastla.
Dcera moze mat v dospelosti kludne aj 180, ale aky bude priebeh rastu ti teraz nepovie nikto. Ak pediater neriesi, tak pustaj druhym uchom von.

rachel36a
23. máj 2025

70% ročných deti ma takuto vysku...nic extremne tk nie je, uplne bezna vyska....moj mal 88 v roku...

evcagabi
23. máj 2025

Mam pocit, ze je akosi vela tupcov, co riesia dlzku babatka. Jedna tupana mne povedala, ze moja 9m co ma 72cm je extremne kratka 🤦‍♀️ nedavno sa mi kamoska stazovala, ze aj jej malu riesila, ked ma 76cm a o mesiac rok, ze je malicka. To uz ludom nacisto j*be

mamamasama
23. máj 2025

Mám troch synov. Všetci sú asi "nadpriemerne" vysokí. Majú byť však po kom. Je na tom niečo zlé? Alebo, čo konkrétne ta trapi?

vkatush
23. máj 2025
@evcagabi

Mam pocit, ze je akosi vela tupcov, co riesia dlzku babatka. Jedna tupana mne povedala, ze moja 9m co ma 72cm je extremne kratka 🤦‍♀️ nedavno sa mi kamoska stazovala, ze aj jej malu riesila, ked ma 76cm a o mesiac rok, ze je malicka. To uz ludom nacisto j*be

@evcagabi akurát včera som pozerala staré fotky. Môj mal na 4.5 mesiaca 70cm.

Teraz má 2r5m, výšku cez 100cm (čo je mimo aj maximálnych tabuliek) a nezapadá vôbec medzi rovesníkov, všetci vravia, že vyzerá na 4 roky.
Trápi ma to? Možno len strach, či on z toho nebude mať depky v budúcnosti, že nezapadá, možno zdravotné problémy. Ale komentáre buď ignorujem alebo s nimi súhlasím, čo mi ostáva.

pomaranc24
25. máj 2025

Môj ani nie 1,5 ročný je takmer rovnako vysoký ako kamarátkina 4ročná 😀
Proste niekoho vytiahne skôr, niekoho neskôr. Fakt žiadny stres, je úplne v norme

zuzanockamt
25. máj 2025

Podľa mňa normál. Obe deti mali v roku 83-86 cm.

Strana
z2