Náhla teplota u 5 ročného dieťaťa
ahoj,,,mala dnes od obeda ma teplotu 38-38,5C z nicoho nic...rano akurat spomenula, ze ju boli cely chrbat, /konkretne ukazovala na oblicky/ asi 5 min po zobuddeni, a potom cely den ju uz nic nebolelo. a este vcera vecer sa sice stazovala, ze ju picha zas v oblasti hrudnika a bokov , ale to som pripisovala unave...vcera mala na nohavickach akoby vytok. co to moze byt? zajtra ideme k dr. ale bojim, sa ci to nema zapal obliciek. dakujem
@elizabeth453 neboli ste na kúpalisku v studenej vode? bud bude prechladnutá, alebo infekcia. daj vedieť.držím palce
praveže nie, uz asi 2tyzdne sa nekupala,,, nema ani sople, ani kasel, nic...len vcera sa zacala stazovat, ze ju picha v bokoch a ukazovala na hrudnik a dnes rano, ze ju boli cely chrbat, a na obed uz mala 38
@elizabeth453 určite zober k dr moč Inak, môže to byť aj napr šiesta choroba, kde sú 2 dni teploty a nič a potom sa dieťa vyhodí vyrážkami. Daj potom vedieť, čo ti povedala dr. Držím palce, nech je malá rýchlo zas v pohode.
jasne, moc beriem,,,len sa bojim, aby to nebolo nic vazne,,,kedze 19.8 ideme na operaciu, /podnebie/ aby zatial bola ok...a pri tej siestj chorobe moze mat uvadzane bolesti?
@elizabeth453 neboj, zrejme to bude zápal močových ciest, zápal obličiek by sa nemal spustiť bez predchádzajúcich varovných príznakov. Hneď ráno k lekárke, vyšetrí moč, CRP, dovtedy veľa tekutín, urologický čaj, brusnice ak máš a chrbát držať v teple. tá horúčka nie je až taká vysoká, neboj, bude dobre. 😉
teraz ma 37,9 ale zas sa stazuje nabolest hlavy
@elizabeth453, hlavne nepanikár, hlava ju môže bolieť z teploty, ale zajtra určite zájdi k lekárke s močom a žiadaj odbery, alebo aspoň CRP.
ahoj, náš malý mal niečo podobné ... v sobotu poobede, keď sa zobudil, zdal sa mi nejaký rozhorúčený, tak som mu dala teplomer a mal 38,5°C ... sťažoval sa, že ho bolí hlava a kríže ... dala som mu vypiť naraz dva poháre vody a trošku mu tá teplota klesla, ale v noci stúpla na 38,8°C ... a hovoril, že ho už bolia nožičky a bruško a štípe ho v krku... ráno mal len zvýšenú teplotu 37,2°C, ale cez deň zasa stúpla ... pozrela som mu teda to hrdielko, ale vôbec ho nemal ani červené, ani podráždené ... možno, to len bolo tým, že mu vyschlo v krku a potom ho to štípalo ....dala som mu sirup na zníženie teploty...stále som ho núkala, aby pil a raz sa mi podarilo dostať ho do vane a tam sa trošku počľapkal a ochladil sa...vo vlažnej vode ... poobede bol na wc a mal takú redšiu stolicu (ale hnačka to nebola...) a v noci sa dva-krát spotil, tak, že som ho prezliekala do nového pyžamka a dnes ráno ...NIČ... ani náznak nejakej choroby, horúčky alebo niečoho ... len bol taký nepokojný .... ako neviem, čo toto malo byť ... ale, keď som sa dnes dostala na net, tak som sa dočítala, že buď to je "dvojdňová chrípka" (zasa niečo nové...) alebo úpal ... (úpal nehrozí, lebo nebol na priamom slnku...) ...ale zato bol v piatok v letnej škôlke...dúfam, že sa mu to už nevráti ...
@elizabeth453 držím vám palce, aby ste nemali zápal obličiek... resp. akýkoľvek zápal ...
tak boli sme dr. zevraj hnisava angina, i ked ja jej v tam ziadny hnis nevydim, ani hrdlo ju neboli, a to si myslim, ze by nevedela ani prehltat. no ale...dala jej penbene na 10dni 3x po 10ml, co sa mi zda tiez akosi vela. este mam zavolat na obed koli mocu. tak uvidime
@elizabeth453 náš práve prekonal angínu s takým istým priebehom. hrdlo ho začalo boleť až 48 hod. po užití prvej dávky antibiotík. potom si spomenul, že ho pobolievalo aj predtým, lenže zrejme keď už tie mandle opuchli a zahnisali, tak bolesť prestala a objavila sa až potom, keď zas začali odpúchať.

@elizabeth453 moze byt a nemusi. hlavne zoberte hned ranny moc