icon

Narodili si vám deti s otvoreným foramen ovale?

kluska
13. feb 2013

Ahojte, ja som buduca mamicka, momentalne v 18 tyzdni. Moj muz sa narodil s touto chybou srdca a prislo sa mu na to, az o 30 rokov neskor, ked dostal trombozu. Preto sa bojim, ze nase dieta bude mat tiez taky problem. Gynekolog mi odporucil vysetrenie na srdce v 24 tyzdni, ale nie som si ista, ci to nie je zbytocne, lebo vsak som citala, ze tu dierku ma kazde nenarodene dieta v maternici. Neviete ci sa to da zistit este pred narodenim? A keby nahodou sa narodilo dietatko s touto chybou, ako sa to potom riesi. Dakujem pekne

ustrachana
13. feb 2013

ahoj, mne sa maly narodil s touto vadou, ako tehotna som chodila na kardiologiu, bola som aj u doktora Holana.po narodeni sa to malemu pekne zrastlo a kardiolog povedal, ze je to ok a nemusi byt ani sledovany.

carodejnica
13. feb 2013

Ahoj, môjmu malému to zistili náhodou pri vyšetrení ešte v pôrodnici (boli sme na kardio kvôli niečomu inému), sme doteraz na pozorovaní, ako sa s tým príroda vysporiada, lebo u 25% populácie sa to vôbec nezrastie. Inak tu je to pekne popísané - http://cs.wikipedia.org/wiki/Foramen_ovale
Každopádne je to čoraz lepšie, je tam dierka, ale nezväčšuje sa. 🙂
Mne kardio inak odporúčal všetkými desiatimi dojčenie, pretože rastové faktory v materskom mlieku pomáhajú k úprave niektorých deformít, takže ako budúca mamička navštevuj stránku www.mamila.sk , kde sa dozvieš veľa o dojčení. 😉