icon

Narodilo sa mi dieťa s jednou obličkou

danvil
20. aug 2017

Nedavno sa mi narodila dcerka s agenezou oblicky. V prvom momente po oznameni o jej stave som bola v soku, dnes to uz beriem viac v pohode. Je tu niekto, kto ma tiez dietatko s touto diagnozou? Co nas caka, na co sa mam pripravit? Absolvovali sme uz nejake vysetrenia, ale informacii moc nemame. Dakujem.

monik87
•
20. aug 2017

Ahoj moj brat ma len jednu oblicku,zistili mu to neskoro az v puberte.teraz ma cez tridsat a zatial ziadne problemy

sendy1977
•
20. aug 2017

@danvil svokor má 76 r, a to že má jednu obličku prišli až v 70 r pri preventívke ho poslali aj na ultrazvuk. Nemá žiadne obmedzenia.

zero1
•
20. aug 2017

jedna oblička bez problémov plní funkciu dvoch.. ona sa aj zväčší na tento účel.. preto môžu ľudia jednu darovať bez následkov

elenita
•
21. aug 2017

@danvil Ahoj, moj krstny syncek ma len jednu oblicku. Zistili to uz v porodnici. Zije normalny zivot bez obmedzeni, len teda cisto teoreticky nemoze sa profesijne venovat nejakemu kontaktnemu sportu, kedze je tam vyssie riziko zranenia, a pri horuckach musi niest moc na rozbor k detskej dr. Naozaj sa nemusis bat. Ale chapem, ze clovek sa v prvom okamihu zlakne, ked Ti nieco take oznamia. Drzim Vam palce 😉

kristina345
•
21. aug 2017

Normálny život, akurát raz za cas kontrola navyše a zvýšená opatrnosť pri úrazoch v tej časti. Ak máš konkrétne otázky, kľudne napíš IP.

lucita2707
•
21. aug 2017

Ahoj. Mojmu synovi vyberali oblicku ktora mu bohuzial fungovala len na 4%...ale klop klop nemame ziadne problemy. A to mu ju vyberali ked mal 8mesiacov.