Náš pediater nás neošetrí pokým nebudeme očkovaní
Tak si predstavte ze nas pediater nas neosetri pokial nebudeme ockovany alebo po prekonani, no je to normalne? Test neakceptuje.
@mouxa za malicko, rado sa stalo 🙂
Predpokadam, ze Dr. Sabaka je velmi zaneprazdeny, unaveny..a myslim, ze aj frustrovany.
Ak si na IG, mozem ti odporucit niekolko odbornych profilov, kde sa dovies odpovede na svoje otazky. Daj vediet, napisem ti.
Ohladne protilatok, to by ti vedel odborne vysvetlit doc. Jesenak - mimochodom mal o tom aj uzasny webinar.
@owecka ja na teba reagovať budem. Môj krsny 2 týždne po mozgovej príhode, 3 x očkovany, prepustený dnes domov a teraz večer pozitívny. Kde to asi chytil? Prečo? Veď sú očkovaní!
A takáto situácia tu nie je preto, že neockovani sú nezopovedni, ale preto očkovaní že si myslia že sú nedotknuteľní a rozširujú to.
@martul my to vôbec nerozlišujeme. My v nemocnici musíme chodiť do roboty pozitívni, lebo NEMA kto robiť. Ja by som bola prvá, kto to môže zabaliť a zostať doma. Hneď by som zostala. Zväčša nechcú robiť zamestnancom testy, a už vôbec nie pravidelne, lebo v prípade pozitivity nemá kto robiť. Ja sama sa necítim ako nesmrteľná..naopak práve. Mám toho viac ako dosť. Zas musí skončiť núdzový stav, aby sa dali dať výpovede. Budú hromadné na jar.
@martul a v tej nemocnici boli kompletne vsetci ockovani alebo na zaklade coho si to takto rozhodla ze ho nakazili nezodpovedni ockovani? Ja ti teda poviem, bola som tento pondelok ked zacal platit rezim OP v nakupnom centre a nevidela som jedineho cloveka co by nemal spravne nasadeny respirator aj na nose okrem pana zamestnanca co zbieral voziky. tolko k tej nezodpovednosti. Samozrejme ze sa najdu aj taki co na to kaslu, ale bud taka dobre a neurazaj a nerob tu z ockovanych demonov co za vsetko mozu.
@sasa1983 tak to zle formulujete pani doktorka, reč je o odmietnutí ošetrenia pacienta… nie o prijatí nového pacienta do starostlivosti. To si lekár na urgentne môže tiež vybrať? Ošetrim? Neosetrim? Ošetrim?
@jazernica tak inicialne bola diskusia o ambulantnej starostlivosti. Pediater..nech si pacientka vyberie a nájde nového pediatra (rodič pediatra ). Tam nie je problém keď lekár odmietne. Ja na ambulancii by som kľudne odmietla 10% ľudí s nadhľadom. Pacientov je veľa..číselné to človek nevydá. Nedá sa to udržať.
Mne uz toto rozum fakt neberie, ako ludom zasibava z tohto za*raneho covidu. Tolko arogancie, nenavisti az to vyraza dych. Co ma toto znamenat, ze nezoberie, neosetri DIETA? Okrem toho, ze to povazujem za hyenizmus sam o sebe - je to aj pekna kravina - pretoze otestovany clovek je prenho viac bezpecny ako neotestovany ockovany - ktory tam samozrejme moze prist pozitivny ani o tom nevie. Okrem toho - coho sa Dr. boji, ak je sam ockovany? Ved je predsa uzasne super najdokonalejsie v celom vesmire chraneny ako nam tlacia do hlav 24 hodin denne. Podalsie - nefunguje pri pediatroch ako aj pri dospelych vseobecnych lekaroch rajonizacia? Ak k nemu uzemne patrite, som nazoru, ze vas musi osetrit. Lebo teoreticky vas takto potom mozu odmietnut vsetci ostatni. To znamena, ze dieta potom moze byt uplne mimo pediatrickej starostlivosti - uplne "legalne"? Ved kedysi by rodicov za to zavreli pomaly a teraz je to o.k.? Podalsie - kym najdete ochotneho pediatra, co by vas zobral, moze sa dietatu pri niektorych zdr. problemoch zhorsit stav natolko, ze skonci v nemocnici, ci budete musiet volat 155... A potom sa mu nebude venovat jeden lekar par minut, ale x zdravotneho personalu ktovieako dlho... Dalsia vec - to fakt ideme trestat deti za "chyby" (teda ak niekto povazuje za chybu sa neockovat) dospelych? Nevinne male deti maju trpiet a nedostat vcas pomoc pri chorobe, za to, aky maju nazor ich rodicia? Haloooo, budicek, nezaslo uz toto pridaleko? A ze lekar si slobodne moze vybrat koho osetri? Ja snad snivam. Co je co za idiotinu? Tak v tom pripade, ak dany lekar neznasa Romov, ma pravo si vycapit na ordinaciu, ze Romov neberie? Ak je ortodoxny krestan, ma pravo povedat, ze v ziadnom pripade neosetri ateistu? Ak nenavidi homosexualov, moze pokojne povedat, ze takych ludi vylucuje zo svojho posobenia? Ak sa pacia len brunetky, moze si zmysliet, ze neberie blondinky? Toto je v Hipokratovej prisahe? A k tomu ze sa chrani... Uz som vyssie spominala, ze je poprve chraneny vakcinou, podalsie je testovany viac bezpecny ako netestovany. Ale okrem toho mi este napada - doktor nelieci, lebo sa boji, ze sa nakazi??? A ci napr. chudaci, co maju ebolu, hiv alebo ine - milionkrat horsie choroby nez covid? Ved aj tych osetruju - a musia osetrovat - lekari... Zaujimave, ze ich normalne liecime a nevyvazame ich niekde na opusteny ostrov - aby nas nenakazili, lebo sa ich bojime... Bojim sa o buducnost nasledujucich generacii -no nie kvoli covidu, ale kvoli ludskej hluposti a nenavisti...
Podať sťažnosť na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. A vybrať ineho lekára.
@owecka mne je na vracanie z toho,že očkovana suseda po ocko leží s brutálne vysokým tepom v nemocnici,ďalší kamarát ohluchol po vakcíne na jedno ucho,nepočuje pol roka,dalsi ockovany sused leží s v ťažkom stave v nemocnici,ďalší ležal s ťažkým covidom na ARE po tretej dávke,mojej mame sa rapídne zhoršil zdravotný stav a skoro umrela a kamarátke zrovna lekár po prvej dávke dal na papier,že nemôže ísť na druhú - v takom stave bola. Tak im to vysvetlí aka je vakcina pre nich úžasná. A to som nespomenula dve úmrtia v okolí po vakcíne. A nebudem počúvať bludy,že to nesúvisí s očkovaním.
Podať staznost na Úrad pre dohľad a vziať kartu preč. A oznámiť,že podávas sťažnosť. A podať aj trestné oznámenie,prípadne zavolať priamo políciu v čakárni ešte.
@luuubik a keď vypadne naraz viac pediatrov v obvode, každý má svoj " rajom" ni koľko sto deti..tak čo urobíte? Nič. Ja nahováram mamu nech ide do dôchodku. Má 3600 pacientov. U nich na chodbe sú 4 ks obvodných lekárov, 3 ja sú v rozmedzí 62-70 rokov, moja mama ma 67 rokov..keď odíde, ľudia sa sťažovať budú môcť aj nalamparen, lekára mať nebudú..lebo pediatri a obvodnú lekári nie sú. Ťakze aj preto si lekár môže vyberať a aj pacient si môže vyberať. A jeden z nich má lebo matematika nepustí-navrch. Keď bude lekárov viac ako pacientov, tak zas lekári budú mať smolu a budú musieť o pacienta bojovať. Ale po tomto poslednom roku si nemyslím že to je vízia skorej budúcnosti.
Nezaslúži si diplom taky akože pediater. Len toľko k jeho segregacii.
@sasa1983 ano, toto chapem a uznavam - ale je nieco uplne ine, ked lekar berie pacientov spravodlivo - rad za radom, pripadne samozrejme v poradi podla akutnosti/zavaznosti ochorenia. To je fer. A ked uz fakt, zial, fyzicky nevladze, odsunie osetrenie dalsich pacientov na inokedy, resp. osetri len tych, co sa mu zmestia do ordinacnych hodin. Ale tu to bolo o inom...
Inak, toto je tiez kapitola sama o sebe, ten nedostatok lekarov...
Zobrala by som kartu a isla prec. Bez váhania. A to nie som žiadny antivaxer.
@luuubik a teraz si polozme otazku inak...pediater ma nadpocet pacientov (rozumej, moze si vyberat), preco by nemal uprednostnit niekoho kto ma mensiu sancu byt pozitivny, snazi sa o prevenciu a chape vaznost situacie?
Preco by mal pediater ohrozit zdravie inych svojich pacientov, ktori byt ockovani nemozu? Preco ma donekonecna ustupovat hlucnej vacsine? preco, preco, preco..?
@zyxie lenže podľa mňa to je práve o Tom. Nie je dôvod aby sa zdravotník stal samoobetovací otrok. Má si dobre robiť svoju prácu, má mať pevne stanovenú pracovnu dobu, podmienky, práva a povinnosti. Nie očakávať že sa samoobetuje lebo prísaha. Tie časy sú preč. Je to zamestnanie ako iné. Nič viac ,nič menej. Dôležitý je rovnako ako učiteľ, šofér autobusu. Sú aj súkromné školy, sú aj súkromní lekári. Nie každé dieťa chodí súkromnej školy, nie každé dieťa si môže dovoliť chodiť do sukromnej školy, nie každé dieťa má na súkromnú školu a nie každá škola má záujem o každého žiaka. Nemá záujem škola, nemusí mať ani rodic dieťaťa..tak je to aj s lekármi. Na každého ide počtovo stále viac a viac pacientov..čo myslíte, ako sa to rozdelí ? Tak niekomu poviem nie. Inému áno.
@zyxie práve toto by nútilo lekárov sa deliť na dobrých a menej dobrých. Pacient sa nemá čo odvolávať na dáku prísahu spred 20tich rokov. Kazdy chodí do orac aby zarobil peniaze. A málokto , že sa doma nudí a nevie čo sám zo sebou. Ja nikomu pannu Máriu nehodlam robiť napríklad. Pre niekoho som dobrá dr, pre koho nie som, môže ísť inde. Pokiaľ tých čo zostanú bude málo, je chyba vo mne. Pokiaľ ich zostane ešte vysoko nad rámec mojich časových možností (lebo vybaviť denne 30-40 ľudí je naozaj náročné ), tak som v pluse ja.
@sasa1983 Lekár nieje zamestnanie ale povolanie tak ako aj pri iných profesiách ako učiteľ, zdravotná sestra alebo policajt. Nuž ale doba sa mení, voľakedy keď si vybrali ľudia zamestnanie charakteru povolanie, lebo v tom videli svoje poslanie. Teraz sa všetko degradovalo na biznis.
Len zopakujem, chvalabohu, že ani jeden môj lekár nieje ako vy.
To je čo za ..určite pediater nad 65+. Utekat inam.
@mamusa34 len viete, pediatrov 40+ je ďaleko menej ako 65+. Druhá varianta je nemať pediatra, alebo ísť k inému, ktorý má napríklad pacientov v kapitacii o 20-30% viac ako je optimálne a na každého má 10min (príklad ). Keďže pacientov je stále viac a lekárov menej, ako by ste to Vy riešila ? Čo sa týka toho, že dáky pediater napríklad odmietol ošetriť 10r dieťa, lebo neoboo očkované , tomu ja veľmi neverím.
pediater alebo hocijaky lekar vobec nema odmietnuť choreho pacienta. Žiadneho. Jediny ako taky dovod si viem predstaviť - ohrozenie jeho zivota, ak je chory a pod. Bohuzial v tejto dobe penazi, strojov a bezcitnych ludi aj tieto povolania su týmto poznačené. A ešte to ludia aj obhajuju, ze je ok spravat sa takto 🤢 celkom chápem preco so svojimi zakaznikmi vychadzam dobre a mozno, ked negativne skúsenosti okusi aj taky lekar, poslu ho z niekade do...tak sa spamätá. A teda ja v bb vidim ze mladi lekári uz preberaju ambulancie.. Dúfajme ze im to vydrzi, naozaj šikovných som stretla posledne 2roky.

@jazernica normálne. Volá sa to nového pacienta neprijímam, mám plné kapacity.