icon

Nasadenie antibiotík pri zápale močových ciest u detí

tanicka1994
27. apr 2025

Ahojte mamičky. Robila som dcérke vyšetrenie Moča s papierikmi. A leukocyty (hnis) vyšli pozitívne. Je vhodné nasadiť hneď ATB?

anavixy
27. apr 2025

Vysetrenie si robila preco, ma nejake priznaky? Pozitivne ako silno? Nasadi atb kto? Zajtra chodte k pediatrovi a on urci, ci ide o zapal a su potrebne atb, nie my tu.

stellarstar
27. apr 2025

Zajtra smer dr a o atb rozhodne pediater nie ty

heminepa
Autor odpoveď zmazal
taktotedanie
27. apr 2025

@tanicka1994 chces jej ich nasadit ty? Mala si dovod robit vysetrenie mocu?

tanicka1994
autor
27. apr 2025
@anavixy

Vysetrenie si robila preco, ma nejake priznaky? Pozitivne ako silno? Nasadi atb kto? Zajtra chodte k pediatrovi a on urci, ci ide o zapal a su potrebne atb, nie my tu.

@anavixy svrbenie zo spodu,preto som vyšetrila moč, ale boli sme na pohotovosti hneď

tanicka1994
autor
27. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa monural(Atb)mám doma je to síce jednorazový prášok, ale je širokospektrálny. Alebo biseptol pri najhoršom. Ale doktorka na pohotovosti nedala nič . Presne to čo som jej dávala doma. Canesten krém a brusnicovy čaj

heminepa
Autor odpoveď zmazal
anavixy
27. apr 2025
@tanicka1994

@anavixy svrbenie zo spodu,preto som vyšetrila moč, ale boli sme na pohotovosti hneď

@tanicka1994 no tak ak ma svrbenie tak moze mat mykozu a tym padom mozu byt bielkoviny z vytoku. Aka stara je dcera?
To by chcelo vysetreniev laboratoriu, aby bolo presne. Kazdopadne toto musi hodnotit a atb ordinovat lekar.

taktotedanie
27. apr 2025
@tanicka1994

@heminepa monural(Atb)mám doma je to síce jednorazový prášok, ale je širokospektrálny. Alebo biseptol pri najhoršom. Ale doktorka na pohotovosti nedala nič . Presne to čo som jej dávala doma. Canesten krém a brusnicovy čaj

@tanicka1994 ty nikdy ako laik dietatu neordinuj antibiotika, nikdy!
Ja sama som lekar no nie pediater ani neonatolog a vlastnemu dietatu atb neordinujem

tanicka1994
autor
27. apr 2025
@taktotedanie

@tanicka1994 ty nikdy ako laik dietatu neordinuj antibiotika, nikdy!
Ja sama som lekar no nie pediater ani neonatolog a vlastnemu dietatu atb neordinujem

@taktotedanie ja som to riešila so sestričkou z pediatrie, keďže sama som sestrička. Ale radšej som zbehla na pohotovosť, ale sme bez atb takže v poriadku.

taktotedanie
27. apr 2025
@tanicka1994

@taktotedanie ja som to riešila so sestričkou z pediatrie, keďže sama som sestrička. Ale radšej som zbehla na pohotovosť, ale sme bez atb takže v poriadku.

@tanicka1994 ani sestricka z pediatrie nie je pediater- na to nikdy nezabudaj, ak by nahodou nieco ty si budes vycitat a komu sa budes stazovat? Uvaz si nabuduce
A aj ked ty si sestricka
Ja som lekar a neordinujem vlastnemu dietatu antibiotika!

tanicka1994
autor
27. apr 2025
@taktotedanie

@tanicka1994 ani sestricka z pediatrie nie je pediater- na to nikdy nezabudaj, ak by nahodou nieco ty si budes vycitat a komu sa budes stazovat? Uvaz si nabuduce
A aj ked ty si sestricka
Ja som lekar a neordinujem vlastnemu dietatu antibiotika!

@taktotedanie Ja som sa možno zle opýtala na začiatku. Chcela som vedieť, že či mamičky majú skúsenosť s tým a či im boli naordinované ATB. Ja svojej dcére by som sama atb nedala. Popočuvala som rady a urobila si svoje a zbehla na pohotovosť.