Našli ste aj vy krv v stolici 2,5 ročného dieťaťa?
Chcem sa opýtať, či ste sa niekto stretli s krvou v stolici 2,5 ročného dieťaťa. Našla som tu diskusie o krvi v stolici bábätiek, ale nič o starších deťoch. Môjmu synčekovi som spozorovala asi pred mesiacom v stolici krv. Nebola to vôbec nejaká tvrdá stolici, naopak, bola taká "mäkká" ale na konci bola krvička. A dnes tam už bolo tej krvičky viac, dokonca aj na papieri bola................hemoroidy vraj takéto malé detičky nemávajú, nemáte niekto podobnú skúsenosť??????
@murka2222 dobry den, moj syn 2,5 roka tiez jasne cervena krv v stolici. Mame sa objednat na sono a gastro. Pediatricka zistila z krvi intoleranciu na laktozu. Mesiac mal rastlinnu stravu krv predtym bola skor hlienovita, po mesiaci som zaradila mlieko bez laktozove a jogurty a opet krv jasne cervena na konci stolice.
U nás to tak bolo. Syn síce 8r, ale problém rovnaký. Po odberoch, sono, gastroskopii, zistená alergia na BKM, vajecny bielok, soju, plesne. Mal volnu tekutinu v brusnej dutine, zdureny lymfaticky systém. Dlhé roky prísna dieta, keďže jeho aj bolelo bruško, ked zjedol nevhodné jedlo, ale teraz uz je ok. Ma 14, zje vsetko, aj klince pomaly 😅
@ivuska027 my máme tak isto v ľavom epigastriu zvýšený meteorizmus,od narodenia sa dá povedať . Ale nič mu nikdy neukázalo v odberoch, na pohmat reaguje bolestivo na tom mieste.Na prvom ultrazvuku v nemocnici mal zdurene uzliny v brušku. Druhý ultrazvuk mu robila doktorka ktorá asi nevie ako sa vyšetruje brucho,takže neviem či sa niečo zmenilo. V manželovej rodine je celiakia aj crohnova choroba. V nemocnici s krvi bola celiakia negatívna, teraz mu brali aj na genetiku. Zatiaľ vysledky z odberov nemáme, tak uvidím či sa niečo ukáže.

@freeeya v nemocnici sme boli dva krát, veľmi mu vyšetrenia nerobili. Stolica bola negatívna, krv v poriadku. Druhý ultrazvuk radšej nebudem komentovať pretože iná doktorka ho robila. Po brušku neprešla, priložila sondu na chrbát q napísala ,že sono brucha v poriadku. Krv v stolici ma stále ale už je to skôr vlások nie také množstvo. Včera sme boli konečne na gastro vyšetrenie, nie v PP ambulancii. Brali mu krv zase ,stolicu tak uvidíme či niečo ukáže. Jediné čo sa v stolici ukázali boli kvasinky ale zatiaľ to nikto nerieši. Tak snažím sa ja aspoň nejaké obmedzenia v strave mu nastaviť. Synček ma od vtedy okovy pod očkami, je unavený viac a nervózny .