Nastreliť náušnice alebo dať uško prepichnúť ihlou?
Maminy, poraďte....aké sú vaše skúsenosti s jednou či druhou možnosťou ? 🙂 Ktorá je podľa vás šetrnejšia pre malú slečinku ? 😉
My sme dali pripichnúť v pôrodnici. 5 min plaču, týždeň mastenia antibiotickou masťou a všetko OK.
ja ked malu idu ockovat tak stresujem ze ju to boli takze sme jej dali prestrelit a uplne super to dopadlo...naco trapit ked to ide aj lepsie 🙂
my mame nausnicky od 2 mesiaca a prepichovala nam to sestricka ,ked sme mali aj poradnu 😉
obom dcerkam sme dali nastrelit, je to rychlejsie a menej bolestive. 😉
My sme dávali prepichnúť, keď mala malá cca 1 mesiac. Poplakala si len priamo pri prepichnutí - ja som už bola nachystaná, že sa pojde upokojiť na prsníku, a ani nebolo treba - hneď keď som ju chytila, bola pokojná. Takže myslím, že to nie je nič traumatizujúce. 🙂
jednoznacne nestrelit 😉
Taky jsme nastřelovali a šla bych do toho zas, protože se Malá rozčilovala spíše kvůli tomu, že jsme ji drželi, než kvůli tomu, že to zabolelo při nastřelení, je si po každém oušku kvíkla, hned jsem ji začla tišit a ona se začla okamžotě smát...ai žádné komplikace jsme potom neměli...a protože se nám ty nastřelené naušničky líbí, tak jsme jí je nechali, a ty druhé-připravené pomněnky- jí dáme až teď k jednomu roku jako velké slečně 🙂
ja tiež riešim túto dilemu... ale asi dám prestreliť... neviete mi poradiť, kde sú na to odborníci v okolí Nitry? ďakujem
pri mojej druhej dcere som dala nastrelovat a nikdy v zivote.mala to nakrivo nastrelene!!!!!museli sme nechat zarast a este raz dat normalne prepichnut. 😠 😠 😠 😠
ja som dala prepichnuť a možnosť nastreliť som neriešila pretože do uška pri nastreleni sa nemožu dať ešte mes.zlaté náušky a može z tých obyč.vzniknuť alergia alebo sa može uško dlho hojiť,čiže bude hnisavé.takúto skúsenosť mám,ked som si dala ja nastreliť.ucho sa mi nemohlo zahojiť dlho hnísalo a ked som si dala zlaté náušky,za týž.bolo po probleme
moja po prepichnutí tiež plakala len preto,že ju silno držali,ked mi ju dali stíchla a hned zaspala v aute 🙂 a či je prepichnutie viac bolestivé neviem posúdiť,kedže mi to dcérka nepovedala 😀
a čím je dieťatko menšie,tým lepšie to znáša..najlepšie je dať prepichnuť priamo v porodnici,miminko ani nepípne.my sme vtedy tu možnosť nemali,kedže bol sviatok a nemal kto malej ušká prepichnuť.no a potom jej hnísali očká do troch mes.tak sme to absolvovali až v 4.mes.
Jednoznacne prepichnut....dierka je uzsia, ihla sterilna a rozhodne sa to rychlejsie hoji....ja som dala uz v porodnici a bolo to najlepsie...
My nemáme náušničky zatiaľ žiadne, veľa som o tom čítala a svoje rozhodnutie zatiaľ neľutujem... Nech sa dcéra sama rozhodne. Ono je to zvyk asi len na SVK a možno v okolitých krajinách, podľa mňa ide o trvalý zásah , tak by sa k tomu malo dieťa vyjadriť, veď mne by sa teraz tiež nepáčilo, keby si moji rodičia pred 30timi rokmi povedali, že mi dajú prepichnúť napr. nos....
No a čo sa týka bolesti, bolí to podľa mňa rovnako novorodenca i staršie dieťa, ide o rovnaký zásah, akurát novorodenec sa ešte nevie tak brániť ....
Ak sa raz dcéra rozhodne, doporučím jej nastrelenie... V čakárni som si vypočulaplač dievčatka 2m, ktorému prepichovali uši a svojmu dieťaťu by som to nespravila ....
..moja mala naušničky ako mesačná,urobila jej to pani doktorka..keby som vedela,že mi to urobia už v pôrodnici,nezaváham...keď ju teraz vidím,čo vyvádza len pri bratí krvi,lepšie som urobiť nemohla.. 😉
ja som dala v pôrodnici prepichnut, mala zaplakala iba ked jej prepichla uška - hned potom zabudla, rýchlo sa zahojilo, pretože som jej to stále natierala s framykoinom a utierala s liehom, je podla mna jedno či nastreliť alebo prepichnut, hlavne je čo najskôr kým dieťa nevníma
Ahoj Ja som malej dala prepichnúť ako 3 týždňovej a som spokojná 🙂 trocha poplakala a bolo dobre osobne si myslím,že ak sa tak maminka rozhodne je lepšie skôr ako neskôr detičky z toho nemajú taký stres potom. možno to v nich zanechá ešte väčší strach z ihiel ako normálne... 🙂 a nám pani doktorka ušká prepichla ozaj pekne na jeden vpich a keď vytiahla hneď aj vtiahla náušničku takže malú zbytočne ešte netrápila vkladaním náušnice..aj sa nám to pekne zahojilo bez zápalu či zahnisania.. 😀 kým sme prišli domov ani nevedela že jej niečo robili.. 😀
mojej malej prepichli pri odchode z pôrodnice 🙂 Každý deň som to dezinfikovala a pekne sa to zahojilo 😎
Dali sme prepichnúť pani doktorke asi na 2 mesiace. Nastreliť sa dá ževraj až keď dieťatko vie sedieť.
Ahoj my sme davali nastrelit pred mesiacom a bolo to v pohode ziadne place ziadna krv tak som si vydychla ze to nebol ziadny krvavy masaker 🙂
vsetci hovoria nastrelit... asi aj my tym budeme musiet prejst. sara ma 2 roky a este nema nausnice. tak drzte palce, aby sme to zvladli...
ja mam chlapca, ale aj keby ze by som mala alebo, ked budem mat dievcatko, tak prepichovat by som nedala. ked vyrastie, nech sa rozhodne sama, ci chce mat prepichnute usi, alebo nie..... ja napriklad nausnice vobec nenosim, a dierky po prepichnuti mi len spatia usi,,,, 🤐
my sme tiez davali nastrelit,ked mala dcerka necelych 6mes. , sice strasne plakala,ale bolo to rychle a presne.
nam to robila dr mala mala vtedy okolo 3 m klasicky ihlou dva krat zaplakala troska krvicky doma sme to cistili repikom a liehom a dobre bolo :DD
my sme dali ihlou a bolo to s revom,ale bez kvapky krvi a krasne sa to zahojilo,bez problemov 🙂
Jednoznačne nastreliť! Staršej som dala prepichnúť - plač, dlhé hojenie, hnisanie. Mladšej som dala nastreliť - sekunda bolesti, ani kvapka krvi, žiadne hnisanie.
Neviem porovnať, čo je lepšie, lebo my sme dali prepichovať ihlou. Dcéra mala asi tri mesiace, išli sme k svokrovcom a cestou sme sa zastavili v NZ v nemocnici na novorodeneckom, poprosili sme sestričky, či by jej neprepichli uši. Zobrali ju a asi za 3 minútky ju doniesli späť aj s prepichnutými ušami. Trošku plakala ale nič extra. Dierky sa nezapálili ani nehnisali.
My sme dali prepichnut v porodnici, asi ked mala dcerka 3 tyzdne. Sestricka hovorila, ze sme mali prist o tyzden skor, vraj menej citi. Chvilku plackala, kym mi ju nedoniesli a potom sme osetrovali. Neskor , ked som jej dala dole jednu nausnicu, lebo sa je zahakla a nevedela som jej ju dat spat, dierka akoby zarastla. Tak sme isli dat nastrelit, to uz bola vacsia, okolo roka a pol. Ja som radsej nesla, lebo sa bala 🙂, tak isiel manzel,a prisla odtial usmiata, vraj ziadny problem. Ja somsa cudovala najviac 🙂
ja som dala tiež nastreliť naušničky, dcérka mala presne 3mesiace, bola to sekunda, bez plaču, bez krvi, žiadne hnisanie 😵 😵 😵 po 2 mesiacoch som jej nastrelené naušničky vymenila na malé krúžky,počas kojenia 😝 , tiež bez reakcie 😵 😵 😵
jednoznačne nastreliť ja vdaka prepichnutiu dodnes nemôžem nosiť náušnice, pretože mam krivo prepichnuté dierky. 😉
pri nastreleni sa nepouzivaju nejake "obycajne" nausnice, ale z chirurgickej ocele. nastrelenie je rychlo, v podstate bezbolestne, ale potom po mozno pol minute bude podla mna dietatko plakat, lebo to usko bude citit. ale treba dat pozor na to, aby to robil niekto, kto na to ma licenciu a vsetko vydezinfikoval. a neviem, ci to robia aj malym detickam. prepichnutue u doktorky je dost zdlhave a viem, ze deticky tam hrozne placu aj mozno par minut. ale dietatko zvladne aj to. je to na vas. ja osobne keby som mala dievca, malo by nausnice, ale teraz neviem, ktoru volbu by som si vybrala. asi nastrelenie.

Jednoznačne nastrelliť!!!! U prvej som dala prepichovať dlhoooo krv hnisanie bolesť, pri druhej nastreliť sekunda bez bolesti, bez krvi a bez hnisania 😉 NASTRELiŤ 🙂