Nastreliť náušnice alebo dať uško prepichnúť ihlou?
Maminy, poraďte....aké sú vaše skúsenosti s jednou či druhou možnosťou ? 🙂 Ktorá je podľa vás šetrnejšia pre malú slečinku ? 😉
momentalne aj v SR nastrelia až po druhom očkovaní ... po pol roku
nasa ma 2 roky a 2 mesiace a vcera sme po dlhom vahani dali nastrelit nausnicky; den predtym som jej ukazala nejake videa z netu kde nastrelovali (vybrala som take, kde to dievcatka zvladali s usmevom) takže vedela ako to prebieha; priebeh bol rychly, jedno usko asi 3 sekundy... po prvom sa rozplakala, ale drzala aj pri druhom, potom plackala asi minutku, potom sa ukludnila a za 5 minut sa usmievala a bola uplne ok, celu noc krasne prespala a uz si veselo tie nausnicky obchytkava; ciapka ani nic tomu nevadi.............tiez by som malemu babenku nedala prepichnut uska, teda nastrelit, lebo prepichovanie ihlou je už prekonana vec (nieco ako rucne zatlkanie klinca v porovnani s nastrelovacom klincov) a to preto, lebo jednak sa mykaju, jednak usko sa este velmi prudko vyvija a nie je uplne zrejmý tvar a dlzka lalocika a jednak preto, že male holohlave babenka s nausnicami je take.. no......podivne. Myslim, ze najlepsi vek, co som z videi vypozorovala a v praxi sa mi potvrdilo je okolo 2-4 roky..... Dievcatka su uz natolko vyspele, že sa nausnickam tesia, ale nemaju este take povedomie ako napr 6-7 rocne... krasne bolo vidiet ako tie mensie cca 2-3 rocne sa neboja, lebo este sa nevedia dopredu tak bat a obide sa to akurat nejakym 2 minutovym placom, ale tie starsie dievcatka, tie sa triasli a uhybali, proste sa bali viac, lebo si viac uvedomovali co sa vlastne ide robit...... Kategoria 12-15 rocných, to je super vec, ak nemali dovtedy nausnice, a rodicia nechcu, tak su schopne si ich same prepichnut ihlou pred zrkadlom.... Tuzba nosit nausnice je od praveku a tiahne sa napriec vekom a kulturami po celom svete.. tazko proti tomu bojovat.....(ak dievcatko nema lesbicke sklony)....nausnice urcite ano... ale je saksakra rozdiel ci ma dievcatko alebo zena len malinke sotva viditelne kamienocky, alebo jemne perly, ci decentne nausnice alebo plastove, dlhe kriklavé gýče.............
Mám zaujímavú skúsenosť. Hľadala som niekoho kto by nasadil náušnice bez porušenia akupunktúrnych bodov.
Našla som ambulanciu (algeziologická na Šustekovej v Petržalke) kde mojej 3mes. dcérke nasadili náušnice s použitím špeciálnej ihly. Všetko prebehlo rýchlo, šetrne, lekárka je naozaj odborník, ktorý to vie. Malá ani nezaplakala, hojenie bez komplikácií. Doporučujem
ja som dala ešte v nemocnici .. bola tam len chvíľu, ani nezaplakala. čistila som jej to 2-týždne, a mala to pekné
mamicky, dali ste niektora prepichovat usko po 12tom mesiaci? dcerka ma 14mes a obavam sa ako to bude zvladat, nemyslim samotne prepichnutie, ale potom, aby si to nechytala, ci radsej nepockat este pol roka kym sa jej to ako tak bude dat vysvetlit (ci mam naivnu predstavu?🙂)
urcite nastrelit,ja som davala dcerke nastrelit ked mala 4mesiace a bola to rychlovka.ziadne hnisanie,vsetko v pohode,ziadna bolest.Moja sestra davala prepichnut ihlou ked mala jej dcerka 1rok a povedala,ze nikdy viac.Mala jej neskutocne plakala,a potom si stale nausnicky tahala.a vsetko jej to hnisalo.a dlho sa to hojilo.Ja by som urcite nesposobovala bolest prepichnutie ihlou,mozno keby este v porodnici ale vasa dcerka je uz velka.Moj nazor
nasa nausnicky tiez nema a veru nikto si ju s chlapcom nepomyli.. ma vlasky az po pas. 🙂 A ked bude nausnicky chciet,, potom budeme riesit ci strelit, ci pichnut. Mne prepichovali usi ked som mala 6, za dobre vysvedcenie a poviem vam, bol to moj najhorsi zazitok z detstva.. bolelo jak svina, druhu som si uz ani nechcela dat prepichnut, museli ma nasilu drzat, usi krvave, ked mi to mala mama osetrit, tak som plakala od strachu a bolesti. Takze po tomto zazitku som si povedala, ze nausnicky nehrozia u mojej dcerky, az ked sama bude chciet.. ak vobec. 😉
Ahojte dievcata,chcela by som dat svojej dcerke nastrelit nausnicky,moja otazka na Vas,ze aku cenu si pytaju v zlatnictve za nastrelenie?Dakujem za odpovede a prajem Vam pekny zvysok dna
ahoj marttia ... my sme dali nastrelit v LM, ked mala dcerka 5mesiacov ... nausnicky s farebnym kamienkom z chirurgickej ocele - 5e/kus ... chvilku sme plakali, ale skor kvoli tomu, ze sme jej museli drzat hlavicku a ruky 🙂 nemusime to nijak zvlast osetrovat a mala ich ani nevnima ... po 3 mesiacoch ich mozeme vymenit za klasicke
AHOJTE :D Dcérka má 7týždňov a veľmi chceme náušničky... no lekárka ma poslala do zlatníctva na nastrelenie! Poraďte mi či mám teda ušká malej zveriť predavačke alebo inej lekárke, či sestričke 🙂 AAAAA kedy je možné nastrelenie vlastne? Dikes :D
Prepichnut ale co najskvor
My sme davali tiez tak v 2mesiacoch. Prestrelovala jej to jej pediatricka. Odporucam z vlastnej skusenosti viem ze to je rychle a kvazi bezbolestne. Ziadne prepichovanie zdlhave chudak babo
mojej malej pediatricka prepichovala,ked mala rok a rok sa jej nie a nie uska zahojit,skusali sme vsetko..nakoniec som to nechala zarast a v 3.rokoch sme ich dali nastrelit a akoby utalo..ziadny problem🙂
Nastrelovanie naušníc babätkam
Mám dlhoročné skúsenosti s nastreľovaním náušníc, zákrok vždy vykonávame na objednávku. V každom prípade zvlášť dbám na to, aby zákrok nebol pre bábätko ani rodičov stresujúci, aby ho ľahko zvládli.
Nastreľovanie náušníc je hygienicky čistá, rýchla a bezbolestná metóda, náušničky sú vyrobené z chirurgickej ocele (chirurgická oceľ nevyvoláva alergie) a sterilne zabalené.Viac info na t.č.0905 927 980
A čím ste cistili prepichnute uško??? A ako často???
boli to prepichnutie lebo mne len krv beru a otpadnem 😖
Ahoj, dcérke som dala prestreliť ušká v posledný deň v pôrodnici, keď sme odchádzali.Stála som pri tom, mala trocha zamrnčala a bolo. Rýchlo sa zahojilo, keď som ju kúpala zo začiatku v bylinkovom kúpeli tak aj ušká sa hojili parádne. Sestričky my hovorili, že najlepšie je to spraviť hneď, aspoň tak je to zaužívané u nás.
http://semilton.sk/jewelery/earrings/ Náušnice sú obľúbeným šperkom pre každé dievča, veľmi často pri nákupu na internete náušnice liší sa od obrázkov, ale objednával som tu a môžem potvrdiť, že všetko je v poriadku
Ahoj, ja som dala mojej malej prepichnúť ušká, no ešte nenosí žiadne náušničky. Plánujem jej nejaké kúpiť. Nechcem, aby sa jej dierky zrástli späť ☹ Viete mi niekto poradiť, aké náušničky budú najlepšie pre moju malú bábiku? Striebro má antibakteriálne vlastnosti, to by mohol byť dobrý materiál na prvé náušničky, nie? Máte s tým niekto skúsenosti? 🙂
Mala by si sa zamerať hlavne na kvalitné náušničky - žiadne bižu! - a pravidelne ich dezinfikovať. Pokiaľ si na ne dobre zvykne a nezapália sa jej ušká, tak máš po probléme 🙂 A to o striebre je pravda, no pozor, aby naň nemala alergiu... aj také sa stáva ☹
Odmerať uško dieťatku a podľa toho vybrať náušničky je asi najlepšia možnosť 🙂 Zbytočne budeš kupovať veľké náušnice, že do nich dorastie, keď sa jej dovtedy ušká zarastú. A na izlato ti vedia poradiť aj online pracovníci s výberom, keď si nebudeš vedieť dať rady 🙂
izlato ponúka aj možnosť poradiť sa online? :O to som nevedela 😢
My sme prepichovali vsetkym trom. Poviem ci. Skor tym lepsie. Starsia mala ked mla tyzden, jedna z dvojok v 2 mesiacoch a dalsia v 4 mesiacoch. Hojenie tyzden a pohodka. Za to ja som mala nstrelene nausnice 2x mi to zahnisalo ze museli von a nechat zarast. Samotne nastrelenie v poho avsak neprijemna bolest po tom, ako tu pisane pulzovanie v uchu. Ja by som preto nastrelit nedala. Plus potom ta vymena nusnic za take ake chces.
Nech si kazdy vyberie co chce.... my sme dali nastrelit v 4mesiacoch. Ziadna krv, ziadny problem nic....
@lauraa Toto sa mi paci 🙂 ja som tiez toho nazoru, len svokra je nie velmi nadsena a tlaci, ze kedy, ved uz ma pol roka atd. Tak som jej povedala, ze ked si povie sama, lebo podlana to boli rovnako aj male babo, len to tak nevie "povedat" a ze ked si pivie, mozn bude may, dva, mozno tri a mozno aj viac, tak vtedy Ale ocakavam priebezne "utoky" ze kedy atd. Vsak hadam sa docka :-P
Poradte, dievcata, kde v Bratislave, najlepšie v Ružinove sa dajú dať nastreliť náušničky a je to kvalita za dobrú cenu? Nejaká lekárka, štúdio...? Lebo v Ustave lekarskej kozmetiky mi to pride predrazene, aj ked asi by sme boli s kvalitou služieb aj tovaru spokojné. Dcerka ma už tri roky, vníma vsetko, preto hladam nieco na odporúčanie. Ďakujem za Vaše príspevky 🙂

no ja neviem... my sme malej dali prepichnut usi ked mala cca 3-4tyzdne, keby som vedela dam jej prepichnut aj v porodnici - boli sme tam dva tyzdne 🙂) ale vobec ma to nenapadlo. Islo to v pohode, boli tam s nami rodicia s polrocnym dietatom a to bol cirkus humberto.. udrzat take dieta a vreskot vsade.. mne mala poplakala dve minuty, uska sa jej nezapalili ani nic podobne (preventivne sme dostali krem) a nausnicky mame bez problemov 🙂) Ale viem su tu ludia aj veeelmi proti nausniciam... ale nakoniec vacsina zien nausnice chce nosit 🙂)