Nechajte deti s ovčími kiahňami doma?
Baby moja malá má ovčie kiahne, predvcerom-vcera sa vyhádzala, o týždeň končia školu( je prváčka).
Ja som povedala že už do školy nepôjde ani pre vysvedčenie, že zavolám p.ucitelke čo je vo veci, určite pochopí a zabehnem pre neho ja..
Ona mi na to povedala , že malá má ísť normálne so školy, veď to sú len kiahne, a keď to aj ostatné deti dostanú ,že nevadí ..určite niektoré už aj mali, a ktoré nie ,sa nakazia
Načo sme sa pochytili, lebo hovorím že nepôjdem zámerne iné deti nakaziť, určite majú aj zaplatené dovolenky niektoré rodiny, určite by neboli nadšený rodičia ,keby tam strcim malú s kiahnami ,ja sama som nešťastná že sme to chytili takto v lete , ale čo nevadí už..
Začala aká som ja precitlivela ,ze čo stále len vymýšľam ..že kľudne mohla ísť ..a pripravím ju o posledný týždeň v škole .
Neviem kto z nás je dvoch je nenormalnejsi 🤷Je zdravotná sestra detská 🤷 čo teda?
Som rozhodnutá nedať , len chcem poznať názor aj iných
Mas pravdu Ty, ucitelka je bezohladna. Pokial dobre viem, tak dieta musi byt dva tyzdne doma
@kiki68 to moja mama
Baby nie je to tam ale s mojou mamou som sa takto pochytila,neviem ako som to mohla vynechať
ja som tiež myslela, že to ti učiteľka hovorila, že malú máš dať do školy s kiahňami
@unicornlady nie moja mama , s učiteľkou budem ešte len volať v pondelok
@pribinak nemusí byť ale aj môže, závisí to od priebehu ochorenia, infekčná je kým jej nezaschne posledná vyrážka ja mám takéto vedomosti.. každopádne niekto zvláda kiahne dobre niekto nie ale organizmus je tak či tak oslabený aj s ohľadom na dieťa samotné je fajn sa chvíľu kolektívu vyhýbať nech hned potom niečo iné neschytá
Ak dobre počítam, v piatok bude mať kiahne 7. deň - to už infekčná nebude
Radšej by ale mala zostať doma, vzhľadom na oslabenú imunitu a kiahne nemôžu na slnko.
@patka06 moja mama ju chcela dať zajtra už 😅
@patka06 lebo posledný týždeň skoly
No nie nemáš ju dať do žiadnej školy ako ani doktorka by ti to nedovolila, chces jej pridruzit dáku fajnu chorobu k tomu, ako rodičovi by som sa ti naozaj poďakovala, všetci majú dovolenky o dva týždne sa nakazia, ďalšie dva týždne doma a ďakujem zničené celé leto kvôli bezohľadnosti a navyše by si vyzerala za najlepšiu trúbu na škole, neumrie keď nebude posledný týžden v škole už sa aj tak neučí, maminka nech sa stará o seba a netrepe, ako mne by nerozkazal nikto čo si nesvojpravna
Určite by som dieťa s kiahnami do škôlky nedala, inak tvoja mama mi príde dosť bezohľadný človek. Ani by som s ňou o tom nediskutovala
@zuzubb007 presne takýmto alebo veľmi podobným spôsobom som jej to podala , urazila sa 🤷lebo čo ha viem , veď je zdravotnicka
Napisala si to tak nestastne ze to vyznieva ze ucitelka ti povedala ze mala ma prist do skoly nakazit ostatnych 🙂
Urcite ju tam uz neposielaj, ani nejde o to ze by niekoho nakazila, ale jednoducho je chora a chory clovek ma byt doma v klude a liecit sa.
Zajtra určite nie, maximálne tak v piatok na tú chvíku pre vysvedčenie, ale aj to by som zvážila podľa stavu
@matullienka veď ona hovorila sama že mala musí do školy , hovorím že v žiadnom prípade , veď nemôže ,a že môže , čo by nemohla veď keď sa nakazia ostatný tak čo ..a sme sa pochytili 🤷
@vanilkovazmrzka veď hej pekne som to pomotala , že ide o mamu som zabudla napísať
@patka06 vieš čo bude celá chrastickova, určite nie ..ona sa bude zle cítiť
@patka06 s ohľadom na moju dcéru a ostatné deti nie, len som chcela vedieť váš názor
Áno na mňa pôsobí, že je bezohľadná. Daj na svoj úsudok a malú nechaj doma. Určite v škole o nič nepríde, navyše už budú určite veľa času tráviť vonku a kiahne na slnko nesmú to by tvoja mama ako zdravotníčka fakt vedieť mala
Kiahne sú infekčné do POSLEDNEJ ZASCHNUTEJ VYRAZKY. Čítate to?! Do POSLEDNEJ ZASCHNUTEJ. Takže si láskavo neratajte 7dni ale pozerajte sa na svoje decko ako vyzerá. . .
My sme takto chytili od chlapca co mal na 7 deň....! Ale bol obsypany ako....
Autorka, mamu nepočúvaj. Máš evidentne normálnejsie zmýšľanie.
Ak už nebude infekcna tak preto vysvedčenie môže kľudne ísť...
Ale nakaziť takto pred dovolenkami spoluziakov, asi by ma osobne porazilo
Tvoja mama je zdravotnicka? Dost smutne, no.
Nechaj ju doma, je infekcna.
Este ze to neni o ucitelke.
Vyjadrus sa jasne lebo som chvilu myslela, ze odpadnem 😂😂
Chcela som vedieť váš názor, nakoľko mi mama zložila telefón, že som jej nedala za pravdu..a áno beriem ohľad aj na ostatné deti a ich rodičov ..neviem čo sa jej nepáčilo na Tom
v ziadnom pripade ja som od takeho dietata bezohladnej matky dostala pasovy opar
naco to s nou riesis ked zjavne neni pri zmysloch aj ked je zdravotnicka
No tak ti poviem. Moji dostali kiahne v pondelok. O tyzden nato som bola pri dr (s najmensou ktora kiahne nemala) tak som sa pytala kedy mozu ist starsi do skoly. Povedala ze staci ak budu doma 10dni potom mozu ist. Tak im napisala ospravedlnenie a neriesila som. Ked som ale riesila ze do skoly idu. Tak mi prislo domov avizo. Ze ako si ja predstavujem dat deti do skoly. Ze musia byt doma 2tyzdne bez ohladu na priebeh choroby. Takze tak.
Aj ked ti da dr pokyny vzdy sa najde niekto “mudrejsi”.
To je situacia spred tyzdna. Takze “cerstvo”.
Mama asi bola dlhsie na slniecku ako by sa patrilo tak rozprava hluposti 🙃 dietatu nic neujde, najma nie posledny tyzden skoly
Suhlasim s tebou autorka. Do skoly isto iste nie, ale ked sa vyhadzala vcera, predpoklad je taky ze bola infekcna uz aj v piatok v skole.. takze je velka pravdepodobnost ze sa to rozsiri po spoluziakoch aj tak
Pravdu máš ty. Som učiteľka a keby si mi do školy priviedla dieťatko s kiahňami, tak ti volám, aby si si ho prišla vziať domov.
Maličká ma asi aj teplotu, svrbí ju telíčko, má vyrážky....ktoré dieťa by v takom stave chcelo byť v škole?
A mala to schytala riadne, plnú tváričku má , v rozkroku, plné ústa , ak keby mala len chrasticky tak ju nepustím

Ja len toľko že v piatok už infekčná nebude