Nedodržiavanie diéty pri alergii na kravskú bielkovinu

19. okt 2023

Dievcata co sa stane ak striktne nebudeme dodrziavat dietu ? Moja mala ma alergiu na kravsku bielkovinu ale vobec mi nechce pit to mlieko hypoalergenne lebo je strasne horke mi ho vypluva nasledne je hladna a stale len place a place chce svoje mliecko, dieta bude mat 2 roky , ano viem ze nepotrebuju mlieko uz take deti ale ona si ho ziada a vyslovene ho chce aj cez noc , kase mi tiez odmieta su horke s tym mliekom , jogurty jej davam kokosove a tak to sa snazim naozaj aspon tie jogurty maslo ovsene mlieko ked do omaxok davat ale jednoducho to umele mlieko asi u nas neprejde

anjelicek26
19. okt 2023

Pokafres jej travenie, pokozku, imunitu, vstrebavanie zivin, to sa stane...

Dvojrocna mlieko nepotrebuje... kasli na to... vyluc uplne, jogurty davaj kokosove ci ovsene, zle nie su chutovo. Syn sa odstavil 9 mesacny, neprijal jedinu nahradu, dodnes nie...zdravy silny, svalnaty chlapec ( u nas bola problem laktoza, ale princip rovnaky)..

Ak chces napriek tomu davat nieco ako "mlieko", tak mandlove, kokosove, lieskovcove, bud si zvykne alebo proste nie, skutocne uz bez mlieka nebude v nijakom deficite pri vyvazenej strave. Zmrzka s lieskovcoveho mlieka je bohovska vec, to teraz uz jedavame vsetci...

simsalabim
19. okt 2023

2 rocnej uz skus dat ine rastlinne mlieko, ak si teda mlieko ziada. Sojove, mandlove, ovsene, ryzove… ja mam rada mandlove, dcera ovsene (mandle nemoze). Ak ho bude odmietat, mozno by som par dni mlieko zmiesala v coraz vacsom pomere. Ale istotne jej nedavaj dlhodobo kravske mlieko!

ibrunova
19. okt 2023

Nepotrebuje ho, a už vôbec nie v noci . Ja som v roku, keď mi začali dávať kravské, som ho odmietala, nechcela som ho, odvtedy som ho do úst nedala, mám 47 rokov a nijako mi mlieko nechýba.

luliu
19. okt 2023

Srandujes? Má alergiu! Nesmieš jej dávať nič z kravského mlieka. Ubližis jej tým i keď by nemala hneď viditeľnú reakciu. Má to vplyv na črevá, trávenie. 2 ročné dieťa nepotrebuje mlieko. Ty si dospelá a nie je normálne tvoje uvažovanie

lizatko1009
19. okt 2023

Ze si matka roka ak mas take zmýšľanie. Prepáč ale ak chceš jej poškodiť, tak prosím. Ma 2 roky vôbec mlieko nepotrebuje k životu. Môže sa stravovať prirodzene bezmliecne a môže raz z toho aj "vyrásť"

anna_anicka83
19. okt 2023

Ale veď už umelé nepotrebuje. Ja mám 18 mesačného a do jedál, aj na kaše, do musli mlieko ovsené, ryžové, aj mandľové. Jogurty kokosové. Umelé mlieko, keďže bol kojený nechcel a nepil nikdy žiadne.

kulumulu123
19. okt 2023

Nali sme rovnaky problem tiez mi syn nechcel to hnusne mlieko ma predpis, ale nam diagnostikovali alergiu na bkm ked mal cca 6mes. Zacala som mu davat ine rastlinne "mlieka" do kase a bol s tym v pohode. Ja som dojcila este ale mala som rovnaku dietu ako on nakolko bkm prechadza do mater mlieka.
Prinajmensom mu mozes sposobit to ze mu tato diagnoza ostane po zvysok zivota. Ak prisne dodrzis dietu je velka sanca ze male dieta z zoho vyrastie. Vidim to na synovi ako babatko mal tie hodnoty ozaj zle niekde okolo 56 sme sa pojybovali teraz pred rokom 1.6 a momentalne cakame na vysledky z gastra... Ale od prvej diagnozy neprehltol ani jedinu molekulu bkm.. Pozor aj na skryte bkm v potravinach ako pecivo a ine... Ja som zacala kvoli tomuto piect aj domaci chlieb zdravie syna mi za to stalo... V horsiom pripade mu s tym mozes sposobit ozaj vazn eproblemy ako rakovina hrubeho creva - jasne toto sa neprejavi hned ale po rokoch sa postupne po triske nazbiera aj vazny problem. Zvaz ci ti riziko stoji zato... 2r dieta bez mlieka prezije ak ma vyvauenu stravu uplne v pohode ak ti ide iba o vapnik tak napr taky mlety mak ho obsahuje mnohonasovne viac ako mlieko a vsetky mliecne vyrobky...

amelia89
19. okt 2023

Fuha tak nechcem byt k tebe neprijemna lebo nechcem aby si sa citila zle ale toto naozaj nie je v poriadku. Ja som drzala prisnu dietu s oboma detmi kym som kojila a potom som synovi davala hypo mlieko zmiesane s bananom ako shake cez den (musel doplnat este vapnik) pretoze ked mas ABKM musis ten vapnik vit D a probiotika dohnat inde - na to je dobre to hypo mlieko ale vdakabohu obom detom alergia odoznela a mohla som to doplnat mliecnymi vyrobkami.

Tvoje dieta ale na spanie uz UM urcite nepotrebuje,var jej pestru stravu, brokolica,mak,sardninky, tam je vela vapnika. Ale rozhodne jej nedavaj nic co obsahuje kravske mlieko alebo jeho stopy lebo jej vedome ublizujes. Na pitie ako pisu baby mozes dat ovsene mlieko s extra vapnikom napriklad a zmiesat tam banana alebo ine ovocie aby to bolo sladsie.

nikpa
19. okt 2023

Veď jej daj rastlinné mlieko. Alpro its not milk je výborné samotné aj na varenie. Zbytočne dodržiavas ostatné potraviny bezmliecne keď jej potom dáš klasické UM. Pokazis jej trávenie, môže dostať ekzém alebo iné kožné prejavy, dlhodobý kašeľ, zahlienenie.. je toho veľa. Ide o to, že ona je ešte mala, ešte máš šancu ak nebude dráždiť imunitný systém s kravskou bielkovinou, že sa jej ukľudní a časom ju začne tolerovať. Ale ak sa na to teraz vykasles, v dospelosti sa toho už nezbaví a budú sa na to nabaľovať ďalšie zdravotné problémi. Ja chápem, že je to ťažké nedať keď pýta ale ty si jej matka a si za ňu zodpovedná, keď bude plakať lebo chce jesť celý deň len čokoládu tak čo? Dáš jej? Musíš byť trochu tvrdšia v tomto prípade a dodržať to.

janetinka27
19. okt 2023

ahoj, je tu priamo aj skupinka
https://www.modrykonik.sk/group/6958/

lujza123
19. okt 2023

Daj jej mandľové (sójové, ovsené) mlieko trochu osladené. Alpro predávajú sójové aj ako kakao alebo vanilkové, skús.

A ešte niečo k tomu že “ dcéra nic iné nechce”. Nuž ma dva roky, v tomto veku si deti dosť intenzívne presadzujú svoju vôľu. Aj ty sa musíš naučiť povedať nie a neprispôsobovat všetko dcére. Ma alergiu, v žiadnom prípade nemôže klasické mlieko aj keď ho chce. Takýchto stretov názorov ty verzus dvojročná bude nasledujúci rok/dva veľa, nemôžeš jej všetko robiť po vôly, aj keď ti jej je ľúto

gabikaa96
19. okt 2023

Môj bude mať tiež dva roky,on ma neznášanlivosť laktózy pije bezlaktozove Um,ale už som začala dávať na striedačku aj rastlinné mlieka, variť varím z rastlinej smotany na varenie.

lija22
19. okt 2023

ja vcelku rozumiem preco sa pytas. Ty dobre vies,ze to nesmie ale nonstop mas pri sebe dieta, ktore tuzi a silno si vyzaduje svoje mliecko. Uplne si to viem predstavit a srdce by mi puklo. Ona to prezije a ty sa musis obrnit a vydrzat. Pevne nervy

kristie571
20. okt 2023

Skus ako bolo vyššie spomenute, nejake ine náhrady mlieka, rastlinne, postupne, nejake jej určite zachutí, len treba vydržať, zvykne si, ak ma alergiu na kravské mlieko a bude ho dalej konzumovat, koledujete si o šialene problémy,.. hrozne bolesti bruška, a celkovo nie len tráviace ťažkosti ale aj s imunitou, pokožkou atd. Neriskuj to, potom to je začarovaný kruh a skončí to omnoho horšie, než len tak, že by mala byť bezmlieka, či na rastlinnom mlieku.