Nekľudné bábätko

monika2671998
5. okt 2022

Dobrý deň chcem sa spýtať, 2,5 mesačna dcerka mala problém s kakanim a s kolikami teda... A teraz každý večer o 6stej nám plače hodinu a potom ju ako tak uspim, ale ani cez deň moc spávať nechce, čo by ste mi vedeli poradiť... Je dosť taká nekludná, popritom bruško už máva mäkkučké... Ešte som rozmyšlala, či jej neskusiť dať tu zavinovačku na zips čo nedávno vymysleli, reku či lepšie nezaspinka a či v tom nebude kludnejšia, máte s tým skúsenosti prosím ? Ďakujem za rady vopred

medeaa
5. okt 2022

@monika2671998 to moze byt strasne vela veci. Mozno je o siestej este malo unavena, alebo naopak, preunavena. Mozno ma prilis vela stimulov cez den. Reflux nemava? Ako spava cez den, ake ma bdele okna? V com spinkava teraz, spaci vak, ci zavinovacka? Nemoze jej byt prilis teplo alebo chlad? Ma silny moorov reflex? Podla mna su tie zavinovacky dobry vynalez, ak ho dietatko toleruje. Treba vyskusat. Co sa tyka spanku, je to hotova veda, ja odporucam knizku "S laskou o detskem spanku", mne velmi pomohla niekotre veci a suvislosti pochopit.

andreatytler
5. okt 2022

@monika2671998 Vela deti ma taketo nekludne vecery, alebo ine obdobie dna a vracia sa im to znova a znova v ten isty cas. Vacsinou je to uplakny vecer. Ak iba hodinu ti trva ju uspat, tak s tym by som sa zmierila.
Vela mamiciek si pochvaluje taku tu klasicku snurovaciu zavinovacku. Tie moderne na zips mne vadia ze nie su bavlnene. Moje dieta sa spotilo aj ked lezal na deke co nebola bavlnena. Ale nas syn nemal rad ziadnu zavinovacku. Tiez vela si pochvaluje nosic, alebo satku.

hilda08
5. okt 2022

@monika2671998 mojmu pomohla len paperova perinka, strávil v nej cele leto, teraz ho vcera staci len do nej polozit a zaspi, dokym som ju nemala tak každé uspavanie bol velky boj