icon

Nekončiace sa soplíky

anjika42
9. nov 2017

2ročný syn má soplíky už tretí týždeň, pár dní bol pokoj, od včera zase.... Dávala som mu detský bilynný čaj proti nachladnutiu, aj detské kvapky do nosa, priamo nechcel, tak len na tyčinku. Najlepšia by bola odsávačka, ale pri nej vrieska a strašne sa bráni, aj dvaja ľudia majú s tým problém, plače pri tom, narobia sa mu nové soplíky. V relácii Dámsky klub hovorila pediatrička, že s nádchou netreba ísť k lekárke, lebo je oslabený organizmus, len keď on si soplíky nechce dať vysať, tak aby mu to nezatieklo. Pokašliaval iba včera v noci, dovtedy nie. Lekárka ho môže popočúvať, ale keď tam bude plakať, tak bude počuť prd. Von s ním chodievam, pokiaľ neprší, obliekam mu napríklad bodičko, stredne teplý pulovrik a zimnú bundu, čiapku, šálik, pančušky, tepláky, takže zima mu asi nie je. Zatiaľ spávam s ním v jednej miestnosti a pred tým, ako idem spať, na nejaké štyri minúty si otvorím vetrák, ale malý je v postieľke zakrytý a neťahá na neho. Bez vetrania by som nezaspala. Neviem, či to chytil vonku, alebo v detskom centre. Jesť mu celkom chutí, má aj náladu na hranie, len posledný mesiac ho hocičo naštve (možno je to aj vekom), spáva celkom dobre, v noci sa budí maximálne raz. Takže ako mu mám vyliečiť nádchu, keď sa bráni odsávačke...počas spánku je to drastické, lebo sa zobudí. Tam by bolo treba štyroch ľudí na to, jeden drží hlavu, druhý ruky, tretí nohy a štvrtý odsáva. Kvapkám sa tiež bráni. A skúšam ho učiť smrkať, no vždy, keď mu podám papierovú vreckovku, odsúva mi ju rukou a hovorí. mm. Možno lekárka by mu soplík dokázala odsať, že tam by si toľko "nedovolil".

emi16
10. nov 2017

@mirabelalka
Drzim palce
Dcere to pomohlo
Jej tie sople sadli na srdiecko tak sme to riesili urgentne
A po piatich mesiacoch sa jej aj srdiecko zregenerovalo

alenka7777
10. nov 2017

@anjika42 ja som sa na to pytala magistri v lekarni a povedala, ze aj male deti inhalovat urcite eukalyptus a podobne silice mozu. co odbornik, to iny nazor

anjika42
autor
11. nov 2017

joj, to moje dieťa...tak ma nahnevalo - má plný nos - odsávačku nechce, tyčinku nechce a ked mu dám vreckovku, tvári sa, ako keby to bol odistený granát...aj som si pokričala, či chce kvôli nádche dostať zápal stredného ucha a mať 40ky teploty a byť na infuzkách...našťastie túto noc spal dobre - ale fakt sa mi nezdá rozumné isť k lekárke alebo na pohotovosť s nádchou, kde može chytiť dalších tisíc infekcií, uvidíme, ako bude dnes...a budem vyzerať ako totálna neschopáčka, ktorá ani takú prkotinu nevie, ako dieťaťu vysať nos...včera sme odsávali asi 10tim plyšákom a aj tak si nedal...a to video som videla, hehehehhe, možem to skúsiť na mojom dieťati

valeriakurilova
11. nov 2017
Používateľ valeriakurilova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valeriakurilova.

Dobrý deň, vetrajte tak , že dieťa nebude v izbe.Ja by som vám poradila kúpiť z LR spray prvej pomoci a ten striekat aj do hrdla. Obsahuje 83 percent Aloe vera. Nám každému pomáha. Potom zakúpiť vitamìny tejto značky. Mám 5 ročnú vnučku a je to osvedčené. Ešte poradím pobyt v jaskyni^ Speleoterapiu. Syn mi ju absolvoval cca 10x a dostali sme sa z prieduškovej astmy.

valeriakurilova
11. nov 2017
Používateľ valeriakurilova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valeriakurilova.

My sme mali problém s fúkaním nosa a naučili nás to na pobyte v jaskyni, že treba dieťa naučiť vyfùkať do umývadla pri tečúcej vode. Tam nám robili každé ráno výplach nosa s vodou a morskou soĺou.

meesha
11. nov 2017

@anjika42 jakypak dohadovani s plysakama. Podrzim si ho vleze mezi nohama, za 10sekund je hotovo. Predtim morskou vodu, potom treba nasivin (nekdy ho davam i pred a druhou kapku po). Na dvouletaka snad stacis :D k doktorovi bych zasla, at to zacnete lecit, holt to samo asi neprejde. Na pohotovost ne. A je roztomile, ze k doktorce nechces, abyste neco nechytli, ale v detskem centu, abyste to poslali dal jste byli. Super.

anjika42
autor
11. nov 2017

ale vtedy už vyzeral zdravý, keď sme boli v centre , potom sa mu to vrátilo

meesha
11. nov 2017

@anjika42 aha 🙂 to z toho nebylo jasny, ja jsem na to uz alergicka, kdyz vidim v jakem stavu rkdy davaji todice deti mezi deti :/ promin

anjika42
autor
11. nov 2017

zase bol pokus o smrkanie a vysatie soplíkov...nič ...to ina ja som tak neschopná, každá iná matka vie soplíky vysaťľavou zadnou

babatkoo
11. nov 2017

Ahoj moj syn mal tento rok apec syndrom. Su to vyrasky na tele + zadny soplik a mozu byt aj traviace problemy ale tie sme nemali. Choroba trva 8 tyzdnov. No a kym sme zistili o co vlastne ide boli sme u imunologicky, orl lekara a samozrejme 3x aj u detskej. Vsetko mal v poriadku, na orl uviedli ze ma chronicky nadchu bez zvacsenych mandli nastastie. Chorobu nam diagnostikovala az kozna lekarka. Imunologicka nam odporucila Naso drill sprej do nosa a ten mu velmi pomohol. Striekala som aj 6x denne. Nistipe v nose, preplachne nos, povysavali sme a hotovo. Tym ze Naso drill nestipe v nose tak bol syn ochotny si ho striekat aj sam za mojej pomoci a potom si aj nostek dobrovolne povysavat a to ko 2 rocny.

meesha
12. nov 2017

@anjika42 a co je na tom odsavani za vedu? Co se ti na tom nedari? P.s. Ten nasodrill muzu jen doporucit, i ode mne ma plus :D

anjika42
autor
12. nov 2017

@meesha Takto: opíšem ti situáciu..dieťa položím na posteľ - no akonáhle zbadá odsávačku, uteká, otáča sa na brucho, otáča hlavou, rozhadzuje rukami, kope...skrátka aj dvaja ľudia majú problémy...skúšala som mu streknúť do nosa vincentku posediačku, jednu dierku si nechal ako tak, pri druhej spustil strašný rev a bránil sa, dávala som mu jemnú papierovú vreckovku, nech skúsi smrkať, aj to reval, ako keby som mu neviem čo robila..pri tom odsávaní aj dvaja majú problémy, lebo niečo sa vysaje, no plačom sa vytvoria nové hlieny..neviem, ako by sa zachoval, keby mu soplíky odsával niekto, koho nepozná, alebo pozná málo

ukulela
12. nov 2017

@anjika42 ze ziapes na 2 rocne dieta, ci chce dostat 40 horucky a zapal stredneho ucha - to ti teda nepomoze a jeho este viac nastartuje. doktorka mu odsavat sople nebude, resp nebudes tam chodit predsa kazdu hodinu, to si musis poriesit sama ... aku mas odsavacku? skusala si aju ine? na vysavac,na usta,len tu s "bruskom" ... rovnako spreje - striekaci, pod tlakom, ... 3 tyzdne sople su uz problem, uz si mala byt u lekara na vyter.
nemas moznost vyskusatinhalator - od niekoho pozicat a inhalovat vincentku napr? aby si nemusel hned zbytocne kupovat ....
spat vo zvysenej polohe pri soplikoch
moj smrka napr do plienky, papierka mu vadi (toma po otcovi)
a popozeraj v juste - baby chvlia tu tymianovu masticku napr.

anjika42
autor
12. nov 2017

odsávačka je na baterky, s hudbou
https://www.google.sk/search?q=odsávačka+bebe+s...

ukulela
12. nov 2017

@anjika42 takskus inu - sestra pouzivala len na takomto principe https://www.4mama.sk/baby-ono/nosna-odsavacka-h...
mne sa zas osvedcila najlesie takato klasicka
http://www.pomimi.cz/img/products/full/67-13296...

jankaga
12. nov 2017

@anjika42 skus navysavac, ta je naj podlamna. Kupisv hocijakej lekarni

danielitta6
12. nov 2017

necitala som celu diskusiu,len zbezne.Presne chapem ako sa citi mamina ktorej dieta si neda odsat nos 🙂 Ano,nie je to ziadna veda,mpja prva si odsavala normalne a s radostou.Pri druhej dcerke sme to dali dokopy asi patkrat.To bol ukrutny boj,dvaja sme ju nevladali,sily ako kon...Vzdy pri soplikoch sme sa jej pokusali odsat,nedalo sa.Aj moja sestra mudrovala a potom tiez pochopila ze je to zbytocny boj 🙂 Ale skusim poradit co funguje nam.Aromaterapia.niekto spomenul eucalyptus,tej je superny.Ale nam na 1*** zabera mix silic Breath od doterry - zatial som nic lepsie nenasla.Do lampy dam jednu az dve kvapky a necham ju zapnutu pri zaspavani hodinu,pripadne v noci zapnem este raz.Mladsia nikdy nemohla spat prve tri dni soplika,dusila sa,kaslala,ficali sme na fenistile,just tymianovej masticke a spreji,nepomohlo.Klop klop ako pouzivame toto,spi super.Pokial som nemala lampu,nakvapkala som jej silicu na vatovy tampon a dala k hlavicke

danielitta6
12. nov 2017

nam tie sople nosi dcera zo skolky.Alr pani z kurzu mi poradila kupit aj silicu On guard,tiez to ma doterra a zapnut poobede na hodinu lampu - je to antivirotikum a antibiotikum v jednom.Inak ostatne silice (eucalyptus a citron) kupujem vo vysokej kvalite od hanusa.Na tieto sopliky ma on aj perfektnu eucalyptovu mast na hrudnik

stejja9
12. nov 2017

@majulino
@anjika42 mozte prosim pridat video s preplachovanim nosa u dietata? neviem to najst, iba nejake s konvickou",... dakujem.
Tiez sa trapime so soplikmi, ktore sa menia kazdym dnom, ako aj priebeh choroby, raz kasleme a hlieny nam stekaju, raz nos plny. Zacalo sa to, odkedy sme nastupili do skolky, a od vtedy nas dcera pekne zasobuje chorobami. 😉 Tiez zvlhcujem izbu, namocim plienku, na ktoru nakvapkam olej, alebo strieknem eukasol, tymianovy krem, aj ked toto vsetko podla mna nelieci a neodstrani problem, len ho zmierni a my sa mozme aspon o nieco lepsie vyspat. sinupret je tiez fajn, mozu aj male deticky, je z byliniek. ak su zelene sople, hned pamycon, a ak to trva dlhsie, vyter. nie som za antibiotika, no niekedy sa im clovek nevyhne. casto nam to schadza aj na priedusky. ak sa to nezlepsi, zvazujem este alergologiu, prip. ORL. Najlepsie by bolo vylucit skolku, kolektiv, s chorymi detmi, ktore by mali lezat doma v posteli.

anjika42
autor
12. nov 2017

to video pridal niekto do tejto témy a čo sa týka eukalyptu, jedna magistra v lekárni mi povedala, že ten može u tak maléhodieťaťa spôsobiť aj zástavu dychu...pamycon je podla googla na lekársky predpis a na sinupret sa opýtam, či je to pred 2ročné detváky

anjika42
autor
12. nov 2017

včera a dnes bol na tom lepšie...tak neviem, či preto, že sme neboli vonku (dnes 4 deň) alebo naopak preto, že som veľmi často vetrala

anjika42
autor
12. nov 2017

so sprejom Physiomer máte niektorá skúsenosti? Lebo predtým mi dovolil mu čistiť noštek tyčinkou, v poslednej dobe ani to..uvediem príklad z dnešného večera..išla som mu čistiť nos, straaaaaaaaaaaaaaašne reval, metal sa, nakoniec, s nervami v.... som mu nos dočistila, čo sa dalo a bola som zvredavá, či plače od únavy alebo vôli čisteniu nosa...tak som vybrala zo skrine krabicu s hračkami a čudujte sa svete, moje zlatíčko sa začalo hrať..takže je mu čistenie tieto dni nepríjemné, alebo ma skúšaa o čistenie mu nejde, akle chce zistiť, pokiaľ môže zájsť? Včera v relácii Záhady tela vraveli, že podľa nejakých vedcov deti pri infantilnej reči viac počúvajú..tak ja potom prestanem s ním rozprávať ako so starším a budem šušlať, zdrobnelinky atď...

stejja9
12. nov 2017

@anjika42 ano, pamycon je na lekarsky predpis, a sinupret mozu aj dojcata, akurat som citala pribalovy letak.

meesha
12. nov 2017

@anjika42 s tim eukalyptem jsem to taky mockrat slysela, docela si to dokazu predstavit, nedavam to. Hele nej odsavacka je na vysavac, na baterky je na baterky. Dite na zada, zakleknu kolemramen, leva drzi hlavu(ta jedina kouka mezi koleny) pravou odsaju, za 30 sec je po vsem, to ani nestihne vyrobit dalsi nudle. Rychle, efektivni, jde o zdravi, tam nesmlouvam. V lepsim pripade pochopi, ze boj nema cenu. prestane se cukat (i takove obdobi bylo). Dvouletaka preperes :D vyzkouseno - odsavam takhle sedmiletaka a ten ma nejakou silu (Auti dite) jde o par dni, trauma to nezanechalo. Mozna standardni dite by ocenilo odmenu a pomuchlat? Taky se mi osvedcilo dat odsavacku na hrani, casem se dite osmelilo, ale pokud potrebujes rychle reseni....good luck 🙂

anjika42
autor
12. nov 2017

Tak príd na návštevu a skús to s mojim 🙂

anjika42
autor
12. nov 2017

a inak 7ročný už vie smrkať a može sa naparovať, načo odsávačka?

meesha
12. nov 2017

@anjika42 neumi, je autik -> je to komplikovane, jsem ti na tom nasem pripade hlavne chtela ukazat, ze vim o cem mluvis a ze i s cukajicim ditetem to jde. 🙂

anjika42
autor
12. nov 2017

tak to mi je ľúto ☹

eliska13
12. nov 2017

@anjika42 a načo mu čistis nos tyčinkou?deťom sa pri kúpaní namokri aj nos susniky vybehnú aj samé načo ho zbytočne dráždiť?Odsávačka treba na vysávač nech to trvá čo najkratsie

danielitta6
12. nov 2017

@anjika42 to plati pre deti do roka.od roka sa moze davat jedna kvapka.Moja mladsia ma dva roky,to su uz velke deti.