Nekonečné soplíky u štvorročnej dcéry

katarina_04
1. jún 2015

ahojte, píšem sem aby som sa dozvedela aj iné názory a samozrejme aj rady. Moja 4. ročná dcéra má nekonečne dlho trvajúce sople. A to husté a sfarbené do žltozelena. Nepomáha Trifed ani Sinupret, stery z nosa a hrdla sú negatívne. Ešte sa chystáme na krčné či nemá zväčšené nosné mandle.
Dajte sem hocičo, budem vďačná za akúkoľvek radu alebo názor.
Ďakujem

lilimoni
1. jún 2015

@katarina_04 moj manzel je od skolkarskeho veku soplavy asi 300 dni do koka a nikto nevie preco 😀 ale vacsinou na ORL zistia pricinu 🙂

katarina_04
autor
1. jún 2015

ešte ma napadlo, že keď stery z nosa aj z hrdla boli čisté, môžu sa zobrať vzorky zo soplov čo vyfúka do vreckovky? robí sa niečo také?

domeli
1. jún 2015

ahoj,
na ORL (príp. alergo-imunológii ste boli)? Brali jej výter na ORL či pediatrička? Resp. brali jej výter z nevyfúkaného nošteka? Nám Dr. totiž stále pripomína, že na výtery prísť tak, ako sme vstali.
Na alergológiu sa pýtam preto, lebo niektoré decká môžu mať zvýšené isté hodnoty, ktoré vykazujú, že sliznica nepracuje tak,ako by mala a preto môžu byť niektoré deti viac sopľavé. Avšak sfarbenie by tam nemalo byť...

katarina_04
autor
1. jún 2015

výtery robila pediatrička, na ORL sme neboli, chcem ísť zajtra a ani na alergologii nie... ale chcem sa popítať pediatričky či by to nebolo dobré aby sme mali všetky výsledky....
a tie výtery, no teda ani neviem či som jej pred tým fúkala nos... ale asi áno...
no uvidíme čo nám povedia zajtra na nosnom-krčnom....

janickacrazy
2. jún 2015

@katarina_04 Moj mal takéto problémy neustála nádcha a potom zápaly uší, nakoniec mi poradil jeden liečiteľ, že vylúčiť kravské mlieko a mliečne výrobky, u nás to zabralo a tak sme aj zistili, že maly je alergický na mlieko, odbery to len potvrdili.

domeli
2. jún 2015

inak, po výraznom obmedzení kravského mlieka aj u nás došlo k výraznému zlepšeniu... A pritom alergickí nie sme, avšak jednoznačne nás kravské mlieko zahlieňuje (aj keď novodobé výskumy tvrdia opak)