Nemiznúci ekzém u dieťaťa. Čo s ním?
Ahojte vsetci! Viem, ze je to x-krat rozoberana tema, mam vsetko precitane, ale predsalen ziadam o radu, kedze sme uz zufali. Nas maly 6 nesacny syncek sa trapi uz cca 3 mesiace s ekzemom tvaricke. Je to vzdy horsie a horsie. Strasne sa skriabe, nemozeme ho nechat z dohladu ani na sekundu. V noci sa mu podarilo zoparkrat vysuchat resp. az vyskriabat tvaricku tak, ze to mal uplne hnisave az krvave. Rukavicky samozrejme nepomohli vobec, ani ked ich mal priviazane na rucky. Boli sme uz aj u dvoch koznych,prva nam supla hned na zaciatok hormony - Hydrocortison. Na 2-3 dni to pomohlo a potom znova to iste. Potom nam dala Advantan, o tom radsej ani nenapisem. Vtedy som sa rozhodol, ze hormony uz nikdy. Pouzivali sme este zinkovu pastu, ichtyolovu pastu, kalciovu masticku ale nic nezaberalo. Po vymene koznej sme postupne skoncili pri tom istom. Po troch mesiacoch trapenia sme sa znova uchylili k tomu, ze sme pouzili Hydrocortison, aby sme malemu trochu ulavili od trapenia a ked mu to zoberie ekzem, tak uz iba premastovat, aby sa mu to uz nevratilo v takom rozsahu. Ale samozrejme masticka zacala zaberat prve dva dni a potom sa to zase pekne vratilo, aj ked sme dalej natierali. Ma to strasne suche, od toho neustaleho vyskriabania sa mu tvaricka nevie zasusit a zahojit. Kozu ma uz taku tenku, ze mu normalne praskne. :( Ked to ma hnisave, tak mu na to davame repik. Premastovali sme uz s kadecim: Bioderma, kyselina mliecna, modra indulona, nechtikova indulona, na rany nechtikova mast, nechtikovy balzam. Skusili sme uz aj homeopatika: cicaderma, halicar salbe... Nejaku masticku imunoglukan... ALe nic. Mozno zlepsenie na 1 - 2 dni a potom zase odznova. Mate niekto podobne beznadejne skusenosti? Prosim poradte..
Teraz sa malemu zacali zubky prerezavat, takze sme cely "rozradosteny":(
moj syn mal akzem po telicku uz ked sa narodil, bojovali sme s nim do cca 7 roku veku...alergologia bola na prvom meste, natierali sme excipialom, dali nam locoid krem, ten pomohol velmi, ale tiez kortikoidy ladovat do dietata stale, je dost nebezpecne...ako 3 rocny bol na lieceni v Tatrach, chvilku to pomohlo a potom to nastupilo zase, vynechali sme potraviny, ktore to mozu sposobovat, ale aj tak bol vysledok o nicom....a nakoniec nam bolo povedane, ze je to psychickeho povodu....dost sme sa vtedy este s manzelom hadali, maly to z nas urcite citil a po rozvode a odchode otca z domu ekzem vymizol ako sibnutim prutika....a uz sa neobjavil..syn uz ma 20 rokov a je v poriadku...dcera dostala ekzem v 4 mesiacoch, len take fliaciky obcas po nozickach, zadocku a rucickach, ale tam nam velmi pomohol olej do kupele Balneum hermal alebo Linola a premastovanie Biodermou atoderm PP...na miernejsie priznaky nam pomohol Holtov krem, nie mast, a na hororovitejsie miesta sme pouzivali konopny olej...hlavne na licko, tam to mala hnusne 3 mesiace...kozna nam na to dala taky zvlastny robeny krem a do tyzdna bolo po tom...drzim prsty.je to boj na dlhe lakte...
@ajvenka2012 Nas mal nakoniec alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka + vajecny bielok + laktozovú intoleranciu. Nejak sa to cez materské mlieko dostalo do jeho telicka a spôsobovalo to neplechu. Takze paradoxne to, co mu malo pomahat, mu skodilo. Lekarka mu nasadila Nutrilon Alergy Care. Boli sme v tom case aj u jednej pani, co nám dala take rozpustne tabletky na precistenie organizmu. Po uzivani sa ekzem hned zacal menit, dostaval inu farbu a ako zacal opadavat. Následne po nasadený Nutrilonu ekzém do mesiaca zmizol, tváricka sa pekne zahojila.... Asi po roku sme zacali davat na odporucanie gastroentrologicky bezlaktozove mlieko, potom so znízenym obsahom laktózy, az sme presli uplne na obycajne mlieko - chvalabohu bez akejkolvek reakcie. Obcas sa este tu a tam objaví nejaký suchý fliacik na nohe alebo ruke. Natrieme s Niveou a fliacik zmizne...
@janinah AHoj... Dakujem za opytanie a zaroven sa ospravedlnujem za oneskorenú odpoved... Dnes som sa sem len tak nahodou kukol, tak pisem. Problem sa nám chvalabohu vyriesil - viď moj posledný príspevok na konci diskusie. Následne sme zacali stavat, takze som uz potom nejak nemal cas sledovat diskusie... Max tak obcas nejake rady na modrej streche... 🙂
My odkedy nám kožná lekárka zistila z krvy, že je náš 3-ročný chlapec alergický na banány, nemáme exém. Len suchú kožu a tú len premasťujeme. Ale ak je bábätko dojčené, možno by som vysadila najväčšie alergény a sledovala.
no my sme zatial nastastie nic taketo vazne nemali ale na premastovanie nam pomohol vzdy bepanthen.Ale urcite by som skusila ist ku alergologovi aj k homeopatovi.Ja mam s homeopatiou dobre skusenosti, pomohla mi dostat sa z alergie na pel
Ahojte!Neviete mi poradit. Trapime sa s ekzemom na hrudnicku a nohe. Teda ani kozna presne nevie, ci je to ekzem alebo nie. Su to take zacervenale fliacky, ktore su sem tam cervensie, potom vyzeraju len trosku tmavsie ako koza a take popraskane...kozna nam dala Locoid krem, ale nejako z toho nie som nadsena to pouzit. Zatial davam len Lipobase na premastenie, ale napr. na jednom stehienku sa jej to obcas zhorsi a ma ta az take vyrazocky alebo co to je...dalej nam dala kozna taku zarabanu mast s ichtiolom....to som zatial nedavala, lebo to by malo vysusovat asi....Nemate s tym skusenosti niekto? Co pomoze? Vdaka
@beejay ahoj a skúšali ste už panenský kokosový olej????Nepoužívajte premastovacie krémy na ropnom základe-upchávajú kožu pod tým filmom.
Kokosový olej je zázrak, verím že vám pomôže!!
zoženiete v D? drogerie velku pixlu za 7 €...premasťovať možete neustále, nemá žiadny vedlajší účinok, stiahne aj zápal a premastí dokonale!
Ahoj, ak máš niekoho kto ešte ide na dovolenku do Turecka nechaj si doviezť masť Kapaderm, neverila som že existuje niečo tak účinné na ekzémy aj alergie, za dva dni vidno zlepšenie, a ďalej mám veľmi dobré skúsenosti s bioargánovým olejom,Argavel, zadaj si ho do vyhľadávača, je určený aj pre detičky. Prestane ho svrbieť pokožka. Držím palce
Uz to niekde raz písala, okrem tvrdého režimu a premasťovania vyskúšaj bielizen so striebrom. U nás, hlavne v noci to prinieslo naozaj zlepšený a kľudnejší spánok, na tvári potrebuješ však poťah na vankúš so striebrom, prípadne aj rukavičky, aby si dieťa stálym škrabaním nezhoršovalo tvár.
dobry den, Vitamin C do Vody = Liecba ekzemu
chcem pomoct vsetkym ludom a najme detom s atopickym ekzemom, aby uz netrpeli ako dive svine. Sam som sa narodil s chronickym exzemom, zdedenym po starej mame.
Od narodenia som mal obrovske problemy, chodil po nemocniciach a podobne. Doskriabany do krvi stale na liekoch.
A vekom sa to zhorsovalo. Tedko mam 40 rokov a za tie roky som vyskusal uz vsetko od diety/ bez mlieka bez masa bez ovocia, bez chemie, skoro vsetko/ rozne
maste rozne bylinky, rozne kupele, takmer vsetko som skusil.
Avsak stale to bolo trochu lepsie a potom naspat zhorsene. Aby som vas nezdrzoval napisem rovno, z coho podla mna plynu tie obrovske problemy s kozou
a alergiou alebo ekzemom.
Je to z vody ktora tecie vo vodovodnych kohutikoch, repsektive z chloru v nej, ktoru kazdy den pijeme a sprchujeme sa nou, teda kazdy den dodame telu jed
, z ktoreho podla mna plynu vsetky problemy.
Prisiel som na to po 40 rokoch skumania, Chlor je zakerny a udrzuje sa v tele, vysusuje pokozku a nasledne omytie spominanou vodou
stav zhorsuje, pretoze cez sucho pokozku vnika ovela viac chloru do podrazdenej pokozky aj do tela, pitie tej vody takisto. Myslel som si ze mam histaminovu intoleranciu,
ale zcervenanie pokozky, mokvanie, svrbenie po jedle, alebo po mlieku je len priznak toho ze telo bojuje s chlorom v tele, teda ezkem je v podstate reakcia tela na jed zvany chlor.
Liecna spociva v neutralizovani vody /chloru/
Vitaminom C. na jeden liter odporucam az 10mg Vitaminu C. Ci uz do vody z vodovodu, do vody na varenie alebo na pitie alebo do vane pri kupani. Moze sa pouzit aj sumivy celaskon,
ktory takisto odburava spominany jed chlor.
Od vtedy co neutralizujem vodu Vitaminom C sa po 40 rokoch skoncilo moje nekonecne utrpenie. Pri sprche som si kupil aj sprchovu hlavicu s uvolnovanim vitaminu c, ale je to
nedostatocne, lebo sa vylucuje malo Vitaminu c Do vody , davam si tedko do flase vodu z vodovodu a prisipem trochu vitaminu c a tzm sa umyvam a problemy miznu.
Idem si nasporit na iNJEKTOR MEDIKAMENTOV ROVNO
do vodovodneho potrubia teda vitaminu c, aby uz nikdy som nemusel sa sprchovat, kupat prat, pit jed zvany chlor a konecne budem moct zit normalny zivot.
Ak potrebujete dalsie informacie o mojom 40 rocnom vyskume alebo skusenostiach, prosim kontaktujte ma na pglovna@gmail.com - aby uz ziadne dieta netrpelo.
ahojte urcite by som vyskusala krem Easy Milk, aj moj maly brat cca od 3-4 mesiacov zacal mat problemy s ekzemom na celom tele pokozku mal extremne suchu a vsade ekzem, tiez sme chodili ku koznej predpisovala barjake kremy masticky nic nepomohlo a moc sme ho s takymi vecami ani nechceli natierat lebo to bol vsetko plne hormonmi, a chemikalii potom am odporucili vyskusat tento krem je to vhodne aj pre deti kludne ho s nim mozes natierat, nam tento krem velmi pomohol a dokonca vyliecil ekzem kazdy den sme ho s kremikom natierali a ekzem zacal miznut a nakoniec uz s nim nemame ziadny problem teraz v lete zase sa mu ekzem objavil ale to len od toho tepla a z toho ze sa potil inak vobec sa ekzem ani neobjavi. a kupili sme mu aj mydlo Hébé co obsahuje nechtik ten je tiez vyborny na ekzem . skuste vyskusat tento krem a mydlo aj vy urcite pomoze 🙂 najdete ich na stranke www.happyskin.sk
@spominanyotec ahoj, no my sa tiez trapime ale byvam na dwdine, vladtna studna...myslis ze sj tak?
@beejay ahoj, prosím ťa ako ste na Tom teraz s ekzémom? My sa s tým trápime tiež, synček bude mať 1 rok a ekzém má od 3 mesiacov. Ďakujem.
@maca654321 Ahoj. Martinko mavuz 8 rokov... S ekzemom sme bojovali cca v 1 roku zivota. Ako som asi vtedy pisal ... zistili mu laktozovu intoleranciu, alergiu na bielkovinu kravskehonmlieka a na vajcia. Vysadili sme teda vsetko problemove. Nasadili nutrilon alergy care... Bol to boj,lebo vtedy uz normalne papal a vyber jedal sa trochu obmedzil. Skusali sme aj cosi ludove... Nejaky cinsky precistujuci caj. Pomerne rychlo sa velky ekzem premenil na obrovsku skaredu chrastu, ta odpadla a pod nou tvaricka ako prdelka. Po istom case sme zacali opatrne skusat bezlaktozove mlieko, potom kombinovat s obycajnym... Obcas trochu vajicka. Odvtedy je to uplne v pohode a papat uz moze vsetko. Obcas ma niekde trochu suchsiu pokozku... Ale inak v pohode... Ktovie co bude dalej.
@beejay Ďakujem za vašu skúsenosť. Môjmu tiež zistili alergiu na kravsku bielkovinu. Nepamätáte si náhodou aký čaj ste to mali a odkiaľ sa dá zohnať. Ďakujem.
Fuh... S tym vam zial neviem pomoct. Kontakt uz nemam. Caj nam doporucila jedna pani z Novych Zamkov. Ona nam ho aj predala. Myslim ze p. Ozorakova. Otazka je ze co pomohlo najviac. Myslim ze skor uprava jedalnicka a nahrada klas. mlieka za alergy care.
@beejay ďakujem, ešte mám poslednú otázku. Aké hypoalergénne mlieko ste dávali? Ďakujem.
@maca654321 Po diagnostikovani alergii na gastre mu predpisali Nutrilon AC (allergy care). V beznych retazcoch ho myslim nedostat... Len v lekarni.
Overené mám u viacerých prípadov. Aloe Vera od Forever krásne lieči atopický ekzém. Na hrubé črevo nikto ešte nič lepšie ako aloe vera nevymyslel. Zdravé hrubé črevo rovná sa zdravý človek 🙂 Vylieči sa tým mnoho vecí. Ekzém je vidno, takže to presvedčí. Len tiež nieje aloe ako aloe. Preto ja používam len Forever. Ak máte záujem napíšte alebo zavolajte mi 0915936917
Na aloe pozor, naša mála ho neznesie..reaguje naň a na mastičky či samotné aloe reaguje sčervenanie...
U nás vždy zaberie docista, tekuté bio kolostrum, probiotiká a iné..hlavne úprava stravy-vysadenie mlieka

@beejay moja skoro rocna derka to ma už aj v inmtimnej oblasti a viem co je to ma to po mne zdedenaé a tiez lenten kortikosteroid 1-2 dni dobre a potom zase to iste ..tiež užneviem pomoci