icon

Nenamerali nám uška v nemocnici

leni81
29. jún 2014

Ahojte,
chcem sa spytat ci niekomu nenamerali ani jedno usko v nemocnici. Som z toho zufala, opakovali to 3x a ani jeden krat sa to nepodarilo. Nespavam, odvtedy, hrozne sa bojim. Na kontrolu ideme az o 2 tyzdne. Babo sa narodilo cisarskym rezom, o 10 dni skor, vaha aj miery idealne, vobec nemame v rodine ziadne postihnutie, hroyne sa bojim. Kto ma nejaku skusenost ze im nenamerali uska a ako dopadli nech napise, velmi by mi to pomohlo.

katkup
10. júl 2014

ano, aj my sa pripajame a drzime palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂

leni81
autor
10. júl 2014

@7zahrad ale nase babo ma 2tyzdne aj 3 dni.Neviem ci hned ci treba zrovna znakovu rec.

7zahrad
10. júl 2014

@leni81 Nepočujúce deti mávajú nižšie IQ práve preto, že sa s rozvojom slovnej zásoby u nich začína neskôr a nemajú ju takú bohatú ako počujúce deti.

Deti sú schopné skôr začať znakovať ako rozprávať a to treba v takomto príppade využiť na skoršie dohovorenie sa s dieťaťom...

Iste vieš, že mamičky sa majú s deťmi rozprávať od malička... a nie čakať, kým budú mať vek x mesiacov.. a u Vás je to presne to isté len s tým rozdielom, že hovorené slovo nahradíte tým, čo naozaj vníma... znakmi... Keď Ta momentálne nepočuje, treba hľadať iné spôsoby ako rozvíjať jeho slovnú zásobu. Takže preto radím začať okamžite znakovať. Opakovaním znakov bábo časom pochopí ich význam a začne ich používať tiež.

leni81
autor
10. júl 2014

@7zahrad ale nam nenamerali uska v 2 tyzdnoch. Vobec nechcem ucit dieta znakovu rec ucit ak nebude pocut tak budem hladat vsetku alternativy a znakova rec bude posledna s cim sa zmierim. Zatial musime pockat na vysetrenie.

cawes
10. júl 2014

@leni81 ahoj
mne sa narodil maly prirodzenym porod, tyzden skor, vaha ok miery vsetko ok. Normalne zdrave dieta. Mal a este teda cast ma, na usku taky kozny vyrastok. Cast bola podviazana a odpadla a cast tam este ma tu dame pred nastupom skoly odoperovat ale niako extra to neni vidiet.
Na treti den nam merali uska, 3x po sebe a nic, prisla vecer znova 3x a nic
tak sa to opakovalo dalsie 2 dni. Preplakala som cele dni, stratila mliecko kvoli tomu, nespala nejedla termin na detsku kliniku sme dostali o 8 tyzdnov! volala som tam po 2 nech nas okamzite zoberu a aj zobrali. Prisli sme tam a trvalo to dve hodiny ale namerali ich.
Problem je ze su to velmi male deticky, a velmi tazko sa to meria. Neviem kolko ma tvoj maly teraz ale ja som sa potom jedneho dna nahnevala a ked bol maly hore tak som zobrala hrkalku a hrkala mu pri uchu 20cm vzdialenosti a otocil sa. Ale nie vzdy hned. Teraz samozrejme ze pocuje je zdravy vsetko je tak ako ma.
Bolo mi vysvetlene ze ak to neni v rodine tak sa len tak hluche dieta nenarodi.

Neboj sa

leni81
autor
10. júl 2014

@katkup my sme boli na kontrole po 10 dnoch. Nase babo ma 17 dni. Musime este 2 tyzdne pockat a az potom sa to riesi ked ma babo mesiac :(

7zahrad
10. júl 2014

@leni81 Ked das zdrave male dieta do cudzej krajiny, po par tyzdnoch hovori plynule cudzim jazykom. Ked tam das starsie dieta, novy jazyk sa nauci vyrazne pomalsie, lebo jeho mozog nie je tak pripraveny nasavat nove slova. Takze cakanim na vyliecenie bez rozvijania komunikacie cez momentalne dostupne kanaly /znak, obrazok, specificky dotyk/ mozes zabit ten dolezity cas, kedy sa dieta uci pojmy najlahsie.

Dajme tomu, ze Tvoje dieta bude mat o tri roky operaciu, po ktorej zacne pocut. Bude pre Vas omnoho tazsie naucit ho vydavat zvuky patriace k jednotlivym pojmom nez keby mal uz nacvicenu siroku zasobu znakov, ku ktorym si uz len priradi zvuky. Lahsie sa nauci hovorenu rec po znakovani. Znakovanie bude jeho prvy jazyk. Hovorena rec bude jeho druhy jazyk.

Rozvijaj svoje dieta vsemoznymi sposobmi a neochudobnuj ho o dolezity komunikacny kanal len preto, ze mas voci nemu momentalne psychicky blok.

Aj popri znakovani mozete cez lekarov vsemozne riesit jeho sluch.

leni81
autor
10. júl 2014

@7zahrad ved to je jasne, ale preco mam riesit znakovu rec. Moje dieta upokojim aj recou, teda mam taky pocit ze reaguje na zvuky, zatial nemame nic potvrdene ani ziadnu diagnozu, mozno ma sluch uplne v poriadku a ja sa nechcem zatial stresovat znakovou recou. Ked mi po vysetreni v 1. mesiaci povedia ze ma nieco so sluchom tak to budem riesit, ale teraz sa este viac stresovat znakovou recou je pre mna este vacsi stres.

leni81
autor
10. júl 2014

@katkup dakujem

leni81
autor
10. júl 2014

@katkup kolko presne malo babo tyzdnov ked vam uz namerali
?

katkup
10. júl 2014

Asi mesiac alebo 6tyzdnov

leni81
autor
11. júl 2014

@katkup tak este mame cas, nas bude mat 3 tyzdne v pondelok, ked pojdeme na druhe vysetrenie bude mat mesiac aj par dni.

mima89
11. júl 2014

@leni81 ano, reagovala na vsetko, len tie blbe pristroje nikdy nic nenamerali tak som bola nastvana a zufala zaroven...

leni81
autor
11. júl 2014

@mima89 a aj sa otacalo babo hlavickou za hracku? mne sa zda ze reaguje ocami ale nie velmi sa otaca

leni81
autor
11. júl 2014

@mima89 resp. asi si uz nepametas ci sa v 2 tyzdnoch otacalo za hrackou celou hlavickou, mne to pride dost skoro aby sa take male babo uplne otocilo za hrackou, tiez mam pocit ze reaguje, na cuknutie, buchnutie az sa trhne, len sa hlavou uplne neotaca.

marcela89
11. júl 2014

Jednk usko ani nam nenamerali a po mesiaci to uz bolo ok. Klud nic sa nedeje. Po mesiaci bude v poriadku...;)))(

mima89
11. júl 2014

@leni81 aha, tvoje babatko ma len 2 tyzdne? neboj, vsetko bude ok, 🙂

majulino
13. júl 2014

@leni81 nenamerali povedali mi ze slavka je hlucha. 9krat sme tam boli posuelali nas aj do ke na bera vysetrenie. Nebola som slavka pocuje. Aj my sme boli nestastni dokonca sme uz aj pochybovali ci si len nenamyskame ze reaguje

7zahrad
13. júl 2014

@leni81 Na buchnutie moze reagovat aj nepocujuci vdaka vnutornemu uchu a vedeniu zvuku spankovymi kostami. Na cuknutie /fakt si myslela cuknutie, teda prudky pohyb?/ tiez.

Dolezite je ci reaguje na zasepkanie, hovor, cinknutie, teda jemnejsie zvuky nez je buchot.

leni81
autor
13. júl 2014

@majulino vam povedali ze vase babatko je hluche a ono teraz v pohode pocuje?

majulino
13. júl 2014

@leni81 ano takto to mala aj v sprave; blizsie nespecifikovana hluchota. A slavka pocuje este lepsie ako majko. 😀 preplakala som niekolko noci.

leni81
autor
13. júl 2014

@majulino a kolko ma rokov? To musi byt strasne takto naplasit :(( a v pohode rozprava vsetko a oni vam povedali ze bude hlucha? To verim ze si preplakala niekolko noci ja by som sa tiez zlozila

leni81
autor
13. júl 2014

@7zahrad reaguje aj na sepnutie aj na hlas. Napriklad ked spi a ja nieco poviem otvara ocka

7zahrad
13. júl 2014

@leni81 Skvele. 🙂

leni81
autor
13. júl 2014

@7zahrad ked nevidi hracku a zasuchoce tak zaregistruje ocami. Ale napr.ked suchocem s hrackou tak celou hlavou neotoci ale ockami zaregistruje. Ja uz fak neviem. Buchnutia sa zlakne. Minule mi miska padla tak sa tak mykol. Ale take ze pediatricka mu s takou hrackou buchala pri uchu,on ocami zaregistroval ale hlavou sa nevytocil. On sa aj malo otaca. Ale napr.ked uz nema taky tvrdy spanok tak sa prebera na zvuk. Ale ked nanho hovorim nie vzdy reaguje,resp. Neotaca sa. Ja uz fakt neviem.

nelly004
13. júl 2014

@leni81 koľko má týždnov? Dieťa vyhľadáva a otáča sa za zvukom v 4. mesiaci.

leni81
autor
13. júl 2014

V pondelok 3 tyzdne,ale pediatricka ma plasi ze to ze nenamerali je velmi podozrive a skusala mu hrkovat pri uchu ci sa otoci

marionmarion
13. júl 2014

tiez nenamerali a na kontrole bolo vsetko ok. stava sa to dost casto, neboj sa 😉

denca76
13. júl 2014

@leni81 ahoj aj my sme mali to iste pri synčekovi v nemocnici mu nenamerali a ani po 2 týždnoch nič a tiež v rodine nič take nemáme .Tak nas potom poslali na Kramáre na vyšetrenie kde sme boli 3dni a až tam nam po tom vyšetreni namerali.Ja som tiež bola s toho hotova a teraz malemu vadi všetko čo je hrozne hlasno ono sa to da do poriadku .a malički mi ani nerozpraval do 3 rokoch ale mal svoju komunikáciu z ručičkami 🙂 a teraz mele s pusou a dobieha všetok ten čas .

leni81
autor
13. júl 2014

@marionmarion nenamerali jedno usko ci obe? Kolko malo dietatko ked vam namerali? My ideme teraz v mesiaci na kontrolu a strasne ma boli brucho uz z toho ako dopadneme.
@denca76 a tie 3 dni co vam na kramaroch robili? Nejake aj specialne vysetrenia?