Nenamerali nám uška v nemocnici
Ahojte,
chcem sa spytat ci niekomu nenamerali ani jedno usko v nemocnici. Som z toho zufala, opakovali to 3x a ani jeden krat sa to nepodarilo. Nespavam, odvtedy, hrozne sa bojim. Na kontrolu ideme az o 2 tyzdne. Babo sa narodilo cisarskym rezom, o 10 dni skor, vaha aj miery idealne, vobec nemame v rodine ziadne postihnutie, hroyne sa bojim. Kto ma nejaku skusenost ze im nenamerali uska a ako dopadli nech napise, velmi by mi to pomohlo.
@leni81 je to vyšetrenie bera prvý deň bol len o tom aby sa zoznamil z nemocnicou ,synček mal vtedy pol roka kym nam dali termín ,nesmel byť vôbec chorí ani soplik mať :( druhy deň ho rano zobrali a dali nejaky liečik na uspatie lebo to sa robi v narkóze a zobrali ho do miesnosti kde mu to vyšetrenie robili dali mu na hlavičku tie cucačiky ako davaju ked robia ekg a dali na pc a tam zaznamenavali signal z ušiek ale ja som tam nemohla byť pri tom tak som čakal na chodbe .Po vyšetrení mi ho dali na izbu a tam ležkal ,ked sa prebral bol dosť mrzutí :( Lekárka potom prišla a povedala že je všetko ok a na tretí deň nas poslali už domov ,teraz mali neznaša ked si trošku hlasnejšie pustim hudbu vadí mu to ,ale je v pohode ,aj dcerku čo mam po synčekovi tak v nemocnici nič nenamerali ale po 2 týždňoch ked sme šli na kontroli tak bolo všetko ok .Neboj všetko dopadne dobre .
@leni81 jedno...a neviem kolko mal vtedy, mesiac? nepamatam si, uz ma 2,5 roka a pocuje vynikajuco, kazdu nadavku na prvy sup zopakuje 😀
@leni81 ma polroka uz si blaboce baba a tak.... ale uz som skusala aj ze som od bej bola 2m a posepla som jej slavci kde je mama? A ona sa hned zaxala otacat.
Inak to co pises @7zahrad robila aj slavka. Boli aj 2 dni ked sa neotocila za hrkanim luskanim a celkovo za zvukmi. Lepsie by bolo ak by vam to ci babo pocuje odsledoval nuekto iny nie vy. Aj u nas to tak bolo. Prestala som verit ze slavka poxuje a boli tu krstni rodicia a uplne uzastne reagovala na ich hlas.
Mojmu synovi namerali pekne obe usi a ja som mu doma z cirej vyskumnej zvedavosti sustala pri usku a podobne psie kusy som robila ( aj ocka som mu testovala) a viem urcite, ze sa dlllho za zvukom ani za hrackou ako takou neotacal.
@leni81 aj ja som na tom bola tak lebo nikto v rodine nič podobne nemal ,dávala som si to za vinu že ja som niečo urobila zle .A vydýchla som si až po vyšetreni,ked mi povedala lekárka že je všetko ok .
Ja som aj rozmýšlala či sestrička poriadne vyčistila uška ,proste som všade hladala dôvod prečo prave moje dieťa :( ale treba veriť 🙂
@denca76 ved prave, tiez si to hovorim stale dokola ze vsetko bolo v poriadku, ziadne lieky som nebrala, porod v poriadku, tehotenstvo v poriadku, ziadne choroby, jedine co mi vychadza ze genetika, ale jedno dieta zdrave uz mam, tak fakt neviem, dufam ze o tyzden sa tu budem chvalit ze nam uska namerali, lebo uz to je riadne na prasky, clovek to ma tak stale v hlave.
Dakujem. Bojiiim sa :(
@domi1988
@lolitka25
@matrix87
Tak baby dnes zazitok, na kramaroch znovu nenamerali, ale kvoli tomu ze drobec bol hore, nevedeli sme ho tvrdo uspat, mila pani doktorka, snazila sa viacej krat.
Potom sme isli maleho uspat a vratili sa ale uz tam bola sestricka, kt. nemala ani snahu velmi to merat, malemu to z ucha padalo, nedalo sa to namerat, lebo sa prebral, a namerala to takym stylom, ze 1x a ak nic, tak vypisovala papiere na usne do detskej fakultnej.
Tak sme tam hned volali a uprosili sestricku aby nas este dnes zobrala, akoze fakt taka mila osoba, na nase naliehanie nas zobrala a ked videla aka som zrutena, tak nam to premerala opat a prave usko hned namerala 🙂 lave nie
ale skontrolovala aj stredne ucho takym pristrojom a povedala ze krivky ma ukazkove, takze o mesiac na kontrolu a uz len skontrolovat lave usko. Povedala ze mu musia tie uska dorast, dovyvijat sa, aj sa ta krivka celkom dobre ukazala ale nakoniec to nenameralo, ale som uz kludnejsia, tak dufam ze o mesiac bude uz vsetko ok. Pekne vsetko vysvetlila, zatial mi nespadol cely kamen zo srdca,ale som kludnejsia 🙂
Nám to v pôrodnici tiež nenamerali . u strednej ani na jednom ušku a u malej na pravom ušku. Pri strednej som sa veľmi zľakla .... Až doma som si zistila že novorodenci môžu mať v strednom uchu tekutinu a kým sa nevstrebe nedajú sa hodnoty namerať tým prístrojom . Obidve počujú výborne ( hlavne to čo nemajú 😀 ) ale MM to onoho času komentoval nasledovne " No čo , aspoň nebude musieť počúvať tie blbosti okolo seba..." ale veru mne nebolo všetko jedno. Aj u vás to bude OK určite . Trvá to aj dva mesiace kým sa vstrebe tá tekutina.
@leni81 ahoj, čítala som si celú túto diskusiu, veeeeeľmi sa teším, že malému namerali zatiaľ aspoň jedno uško. 🙂 Z Tvojich príspevkov bolo vidno, aká si bola zúfalá. Úplne Ťa chápem. Keď sa mi narodil synček, tak mu v pôrodnici jedno uško nenamerali. Jedno vyšlo hneď 100% a druhé nejakých 90% alebo tak nejako. Tiež som plakala, našťastie som mala vynikajúcu "spolubývajúcu", bola to detská lekárka a veľmi ma vtedy ukľudňovala. Mňa upokojovalo len to, že jedno uško namerali, takže ak by malý nepočul, tak len na jedno uško. (To som vtedy nevedela, že tým sa nemeria sluch, ale priechodnosť zvukovodov.) Počas pobytu v pôrodnici sa to ani opakovane nepodarilo namerať na tom jednom ušku, ale potom po mesiaci na kontrole, ktorá sa robila iným prístrojom, už výkonnejším a viacurčujúcim bol výsledok, že Branko má sluch v poriadku. 🙂 Mne to aj tá sestrička vysvetľovala, že preto sa kontrola robí až po mesiaci, aby sa medzitým vyplavila všetka plodová voda a všetok ten sajrajt, čo tam mohol zostať ešte. Chcem Ti povedať, že sa absolútne nečudujem, že sa bojíš, veď si maminka a dieťatko je pre Teba všetkým. Ovládajú Ťa hormóny, predstavuješ si tie najhoršie scenáre v súvislosti s možnou synčekovou hluchotou. Ale aha ho - jedno uško sa už podarilo namerať, mne z toho vychádza, že teda minimálne na jedno uško počuje a som presvedčená, že pri ďalšej kontrole sa ukáže, že malý počuje úplne normálne. Držím vám palce, nech to dobre dopadne a určite daj potom vedieť.

@leni81 no neviem.ja by som teda nestrestovala...môj syn bude mať tri mesiace a určite sa za zvukom neotáča.