icon

Nepredávkujem ho?

july0
27. aug 2022

Baby ako mám pokračovať aby som mu neublížila keď tie lieky majú obmedzený počet za 24 hodín, stále mu vyskakujú teploty. Jedine v noci sa mi ju podarí zraziť, cez deň má mierne zvýšenú alebo horúčku 🤦🏻‍♂️

Nepredávkujem ho?
nevenka
27. aug 2022

@july0 aku ma vahu, kolko mesiacov a aka je teplota vysoka? Mne sa zdaju tie casove rozostupy ok, my sme pri covide davali najvyssie mozne davky po 3,5-4 hodinach, na striedacku inu ucinnu latku. Volala som aj na urgent, tam mi to odobrili. Dokonca mi raz jedna lekarka povedala, ze dat Nurofen sirup a cipok Paralen naraz, co som este nikdy nespravila teda, skor som sla do tych zabalov. Po 3 dnoch to zvykne byt lepsie.
Mas skontrolovane davky liekov podla vahy?

zuzanka.zuzu
27. aug 2022

čo ti povedala pedi? my sme dávali v pravidelných intervaloch (ozaj pravidelných, budík sme nastavili a každé 4h pípal) na striedačku paralen-nurofen... po 2-3 dňoch je zvyčajne pokoj.
PS: aj nám pedi povedala, aby sme dali naraz sirup a čípok len teda musia byť iné (paralen čípok + nurofen sirup alebo nurofen čípok + paralen sirup). zatiaľ sme neskúšali, dali me radšej studenú sprchu

july0
autor
27. aug 2022

Váži 9500 a ma 10 mesiacov panadol je od 9kg a jurofen capik neviem to mi kazal doktor dat ked sirup mi zvracal a dokedy ho mozem davkovať liekmi ? Mne to pride ze dost som mu uz dala za tie 2/3 dni

july0
autor
27. aug 2022

@zuzanka.zuzu v podstate to isté mi hovoril len ze si mam davat pozor na ten počet až neprekročím, len dnes o 1 mal 39,1 zrazila som mu to na 36,2 a sponka len v plienke je prekrytý dekou tenkou a na čele ma ešte dermaplic naplast chladivu je studený a lepkavý mam ho nechať tak ?

zuzanka.zuzu
27. aug 2022

takmer 10 kíl na 10 mesiacov zvládne tie lieky čo si písala 😉 naša pedi dáva "čas mamičke" cca 3 dni, potom sa je potrebné jej ozvať lebo to už považuje za niečo kedy domáca liečba nepomáha.... čiže nestresuj, máš víkend, trošku sa potrápte a v pondelok ste fit alebo rovno ráno smer lekár.

zásada - SPIACE DIEŤA NEBUDIŤ! 😀 čípok vieš dať aj "nepozorovane" inak nehýbať, nechytať, nedýchať 😀 ak o 1 mal čípok, ďalší až o 5 ráno podľa teploty, ak už bude lepšia tak možno by som dala až o 7 ráno a uvidíš. len dodržuj pravidelnosť, čiže nie jeden o 4h, ďalší o 7h, tretí o 5h... kludne dávaj po 6h ale pravidelne po 6h. a choď sa vyspať.

july0
autor
27. aug 2022

Teraz som mu merala teplotu 35,8 neni to zas malo ? Pre istotu som ho obliekla do kratkeho body a prikryla dekou nastastie sa nezobudil uz mam prax😀 teraz ze ci nema pri nizku teplotu moc

zuzanka.zuzu
27. aug 2022

fuha vôbec netuším ☹ ja chladivé náplaste nedávam, nespôsobila to náplasť? skús cinknúť na pohotovosť čo ti povedia, budeš kludnejšia.... žeby si mu to už definitívne zrazila? spiaci človek má celkovo nižšiu teplotu a keď sa ráno zobudí, tak možno sa už vráti len na cca 37 a už nebude potrebné nič 🙂 v tom prípade super. ale pre istotu asi cinkni.

nevenka
27. aug 2022

My sme nedavali pravidelne lieky nikdy, len sme dodrziavali tie min. 3,5 hodiny. Merala som teplotu a ked bola pod 38,5, pockala som, ako sa to vyvinie. Po 3 dnoch sa predlzovali intervaly.
PS: nas ma 20 mesiacov a cca 10 kg, ja som davala v najhorsom Nurofen sirup 5 ml a Panadol 6 ml. Toto mi odobrili aj na urgente, ale to su najvyssie mozne davky na tuto vahu. A max 2-3 dni. Ale drobec mal covid, jemu teplota zo 40,2 klesla po podani sirupu po 1,5 hodine na 39,3, takze som potom davala zabaly a nevedela sa dockat, kedy mu mozem dat dalsie nieco. Zase ciel nie je, aby dieta bolo hned bez teploty predsa! Telo musi s infekciou aj zabojovat, takze nemusia sa davat lieky, kym to nie je nad 38,5. Po tych 2-3 dnoch sa zvyknu prejavit dalsie priznaky, choroba ako keby musi vyzriet. Nam sa bud zacne sopel, kasel, proste hlieny alebo naposledy pred covidom to bola 6-ta choroba, ze sa vyhadzal a bolo po par dnoch po chorobe.
Takze Ty si ho poddavkovala skor, ako predavkovala.
Ked v noci premeriam bezdotykovym a po lieku ma do 38,5, nerobim nic, len cakam. Prve dve noci sa teda nevyspim vobec, lebo ho stale sledujem.
Na urgente mi vtedy povedal lekar, ze ak mu po 2-3 dnoch a tychto davkach a zabaloch teplota nebude klesat aspon pod 38,5 a nebudu sa predlzovat intervaly na podanie liekov, mame prist na prijem, ze mu musia davat nieco dalsie v infuziach.
A dolezite je zavodnenie. Ak Ti dost vypije, je mozne, ze aj tym klesa trochu teplota, treba ponukat pitie casto. Hoci po lyzickach.

jjanulienka
27. aug 2022

Moja mala teraz pri korone tri dni v kuse teploty vždy jej po troch hodinách stále stúpla robila som zábaly ale tie vydržali tak pol hodinu zase išla hore. Chod s ním radšej na pohotovosť keď aj dnes bude mat teploty nech urobia crp. Držím palce 🍀

mirko84
27. aug 2022

Paracetamol / panadol / paralen ma inu ucinnu latku ako nurofen. Obidve zrazaju teplotu, nurofen je aj proti bolesti. Oboje maju aj cipkovu a sirupovu formu vhodnu pre deti a mozu sa davat na striedacku. Takze vies podat liek proti teplote v podstate dva krat tak casto ak treba.

anavixy
27. aug 2022

Nurofen sirup polovicu hmotnosti! 2,5 je malo, ak je to kvoli horucke, zbytocne si “vycerpate” cas a bez efektu

dididudu
27. aug 2022

Nurofen ma na skatulke vraj blbost napísanú uz mi to povedalo viac dr.. Treba podla vahy- polovicu z vahy treba dat ked ma dieta 20kg das 10ml ked ma 14kg das 7ml... My sme tiez raz tskto skoncili v nemocnici lebo teploty neklesali od vtedy sa riadim týmto... Podla škatuľky by som mala davat synovi 5ml ale reakne mu mam dat 10ml dcérka tiez podla škatuľky 2,5ml realne davam 5ml

dididudu
27. aug 2022

@july0 kludne mu davaj teda 5ml

dididudu
27. aug 2022

Toto dávkovanie kazdych 6hodin ak teoloty neklesaju striedam s panadol cipkom po 3hodinach... Raz mal syn 40 tky nepomáhalo nic tak treba cele telíčko ovlazit letnou vodou nedávať zabali