Nepriberajúce 3 ročné dieťa
dobry vecer volam sa Mary.mam syna 3rocneho a nepribera ma velke mandle aj krčne aj nosne.moze to byt pricina nepirberania?mandle?
@maryka503 co znamena nepribera? Ono deti v tom veku nepriberaju nejakou zazracnou rychlostou. Starsi ma teraz 5,5 roka a od troch rokov pribral mozno 2kg.
Mladsi je taky ze casto stagnuje a velmi pomaly rastie a pribera. Pozri si tabulky ci nie je pod normou ci uz vyskou ci vahou. Ak je treba to riesit ci v tom nie je zdravotny problem.
ahoj, nám pomohol u dcéry na " nepiberanie " vit. B komplex kvapky, zvyšuje chuť do jedla, ale samozrejme treba najskôr vylúčiť iné príčiny a ako už predo mnou baby spomínali, pozrieť si tabuľky, možno je to len prechodná záležitosť a všetko doženie 😉
@maryka503 náš mal pol roka a 9 kg... keď mal rok mal 11 kg... tie mu vydržali do skoro dva a pol, potom pribral na 11,7 kg a tak to bolo do vyše troch... v podstate mal tých 11 kg dva a pol roka... tiež som mala pocit, že vôbec nepriberá... no a teraz po troch rokoch sa to prehuplo a za cca 3 mesiace pribral na 14,7 kg... proste len nepriberá rovnomerne, ale tak raz do roka nárazovo... žiadne problémy nemá... a tie, čo má, s tým nesúvisia...
A čo tak vyšetriť štítnu žľazu?
Inak aj môj je taký chrústik, má 15 kg, ide mu na 4. rok.
Furt sa hýbe, rastie do výšky (108 cm), občas preberá v jedle, ale keď na neho príde hlad, tak spapá, čo má na tanieri, čo ma teší... už sa s tým pomaly zmierujem, aj v rodine môjho muža boli všetky 3 deti ako tenké pavúčiky (teraz má muž 195 cm a skoro 100 kg 🙂 )
jemu robili aj ct mozgu a chvala bohu mu nic nenašli.boli sme u endokrinologicky a zobrala mu krv a tak to zistili.co sa stym da robit?lebo aj toto viem od sestricky,lebo ked sme sli pre vysledky doktorka tam nebola a len sestricka nam dala papier a povedala ze nizky hormon rastu ☹

a kolko važi??jak nepriberá?kolko sa už drží na rovnakej vahe?