Nervózne, nespokojné a umrnčané 9 mesačné bábo
Ahojte. Uz som raz vytvarala podobnu temu, no bolo to, ked mal maly asi 4 mesiace. Prve mesiace sme jeho place brali ako kolikove. No kedze jeho nespokojnost pretrvava, hoci uz ma inu podobu, kedze je starsi, snazim sa najst pricinu jeho spravania. Skusim to popisat. Skoro vobec sa nevie zahrat s nejakou hrackou, mozno minutku, potom zacne pokrikovat, mrnkat, krivit tvar. Ak k nemu dostatocne rychlo nepribehneme s nejakou skvelou, zaujimavou hrackou, da sa do placu. Navyse sa ale tak podrazdi, ze potom je problem uz aj nejako ukludnit a zaujat. Ma aj problem so spankom, sam nezaspi ani keby co bolo. Jedine na prsniku, ale aj to nie hocikedy. Ked ma zlu chvilu, tak bucha ruckou, kope nohami, odtlaca sa nimi odo mna - pocas sania!. Navyse sa zvykne buchat ruckou do cela alebo hlavky. Niekedy este zaspi v aute, ale aj to vacsinou po vydatnom placi.
Je to milovane dieta, no nevieme mu pomoct, ako sa snazime. Mojich rodicov jeho stav poburuje nezavisle odo mna a manzela. Tym chcem povedat, nie som s muzom jedina, co si myslime, ze nase babo je maly nevacik. Vobec sa pri nom neda nic doma urobit, nie je sanca navarit, upratat. Som rada, ked mi sa stihnem niecoho najest. Ale na to som si uz zvykla. Je pravda, vie sa zaujat nejakym predmetom, niekedy aj na 5 min, vynimocne 10 min. Zvacsa, ak ho mame posadeneho na kolenach. Vie sa aj pekne pousmievat a zasmiat, ked ma svoju chvilu, no kludne o par sekund zacne mrnkat. Co je ale horsie, v poslednej dobe zatina pasticky, az mu to na tvari vidiet, ako sa jeduje.
Od jeho narodenia nebol suvisly tyzden, mozno ani den, kedy bol uplne v pohode :/
Prosim vas, stretli ste sa s tym vo svojom okoli? Co to je, prejde to?
Neviete o dobrom detskom psychologovi v banskobystrickom kraji? Ktory lieci dojcata?
Neurologa sme zatial neskusali. Nasej pediatricke sa vzdy zdal uplne ale uplne v pohodke a ze krasne pribera :/ Jasne, ze ked je pre neho cudzia osoba, nebude je tam vrcat. Iba kuka, kuka, obzera.
Dakujem za vsetky rady. Na pripadne otazky rada odpoviem.
@miilada nasi boli takito len pre nejaky dovod (zuby, separacna uzkost) ziadne extremy ako mas ty, aj ked dali zabrat vzdy bolo dobre obdobie potom.
V okoli co mali kamosky takmer kazdy den ako opisujes ty tak tam bol iny problem - jedna mala intoleranciu na laktozu, druha mala zablokovane svaly . Skuste mozno aj nejaku fyzio nech pozrie maleho.

@liliana8 ahoj! S dcerkou sa od narodenia nenudime 😀 Teraz je z nej uz pubertacka. Tak casom sme zistili, ze je intelektovo mimoriadne nadana a casom jej diagnostikovali aj aspergerov syndrom. ADHD moze suvisiet s AS, takze zvlast jej ho nediagnostikovali, ale ma take prejavy ( roztrzitost, zabuda veci, pri pisomkach robi chyby z nepozornosti). K tomu ma vselijake dis-ky. Ale napriek problemom je velmi rozhladena, mudra, zaujima sa do hlbky o mnozstvo tem, skola jej ide sama, lahko sa uci, paradne jej to mysli.
Z narocnych deti casto vyrastu sikovni dospelaci.