icon

Nesúhlasím, aby moja trojmesačná dcérka užívala antibitotiká

roselyn
7. nov 2013

Ja s tym vsak nesuhlasim, a teraz neviem co mam robit? Boli sme na krcne vysetrenie a zistili, ze mala je velmi zahlienena, a ze v ustach ma bacila. Sopliky odsavame a pouzivame kvapky do nosa a tiez physiomer morsku vodu, a do ust sinupret. No a lekarka, ze prisli vysledky, ze ma bacila, ze jej da antibiotika. Ja vsak nesuhlasim. Neviem co teraz?

Strana
z2
mamina_25
8. nov 2013

poznam z okolia podobne zmyslajucich.maju 3 rocnu dceru,bola chora skoro 2 mesiace len vdaka tomu ze otecko nesuhlasil aby brala ATB,nakoniec skoncilo chudak decko v nemocnici na ATB.nechcem nikoho urazit ale ja toto proste nepochopim.

kikina84
8. nov 2013

@roselyn treba si uvedomit aj to,ze tak male dieta este nema vybudovany obranny metabolizmus a kazda aj slabsia choroba moze dieta skolit..je to ine pri starsich detoch,tie uz vedia s chorobami bojovat..mi sme ATB uzivali len do jedneho roka..potom sme sa snazili ATB uz nedavat a ani nedavame..ked je chora,vzdy nasadim volne dostupne lieky ,na kašel ,nadchu,vela byliniek,pripadne sirupy od teploty..ale pokial choroba a teploty ustupuju do troch dni,nemam ziadny dovod ATB nasadzovat.,aj v pripade ze mi lekarka povie inak..ak nema nejaky extremy zapal a vyslovene nutne uzivat ATB ,tak jej ich nedam...zatial sa drzime..no u takto malych deti by som si netrufala..

davidka27
8. nov 2013

nechápem prečo ved je to normálna vec...

roselyn
autor
8. nov 2013

@sense a ako si ich rozrobila a podavala? Mam na mysli ze v akej vode si ich rozrobila? A ako podavala, kedze musia byt v chladnicke? A aj probiotika musia byt v chladnicke, ako ich podavat?

roselyn
autor
8. nov 2013

Baby, co mi pisete o ATB, ved preto som napisala tu, aby som vedela aj nazor inych mamiciek na ATB. A mala netrpela, ze ja nechcem ATB pre nu, mne v utorok krcna povedala, ked spravili vyter, ze ked bude bacil, tak asi nasadi ATB, a v piatok dnes som bola po vysledky a je tam bacil tak ideme brat ATB a probiotika. Mala som obavy, tak som sa chcela poradit s inymi mamickami 🙂 lebo ja som cerstva prvomamicka a bojim sa o dcerku.

sense
8. nov 2013

@roselyn davala som jej ich striekackou a davala zapit, probiotika co mam v chladnicke byt nemusia a zarobit mi to zarobili uz v lekarni

roselyn
autor
8. nov 2013

@sense oki, dakujem

danusskaaa
8. nov 2013

asi ziadna matka nepcha ATB do svojic deti "s radostou". avsak niekedy ked su potrebne /netreba hned vsetko ATB riesit/ treba ich dat. bez nich sa moze stat to, ze budes babo liecit milionmi liekmi /taktiez zatazuju telicko/ a po mesiaci zistis ze aj tak treba tie ATB a v najhorsom pripade skoncite v nemocnici. asi to za to nestoji... avsak skus sa s doktorkou porozpravat o inej liecbe, ona musi poradit a urcit co je vhodne!

hajajanka
8. nov 2013

@roselyn Ked si taka mudra, tak naco chodis k MUDr.? Rob si s dietatom podla seba a neodbavuj sa tu na MK 😀

dejnas
8. nov 2013

@roselyn nič, v zlom... ale skutočne pýtať sa na názor na užívanie atb mamičiek na MK je dosť naivné... čo očakávaš, že ti poradia?
po 1) väčšina z nich NEMÁ medicínske vzdelanie
2) ak by aj mali, myslíš, že ti na diaľku niektorá zdiagnostikuje dieťa a rozhodne za Teba a za ošetrujúceho lekára o nasadení atb?

pokojne sa na MK pýtaj na rôzne otázky, koľko chceš, máš prvé dieťa, máš na to nárok.... ale otázky týkajúce sa zdravia a užívania predpísaných liekov, konzultuj radšej so svojim lekárom... ak mu nedôveruješ, vymeň ho!!! prípadne to konzultuj s inými dr., ale nie na nete, kde nevieš, KTO ti vlastne radí 😉

roselyn
autor
8. nov 2013

@hajajanka Dakujem Ti za Tvoju plnohodnotnu odpoved. A na MK sa budem slobodne vyjadrovat a pytat na co chcem a kedy chcem, pretoze existuje sloboda prejavu 😉

bbarboraa
8. nov 2013

@maca_p bacil je druh (podla tvaru) bakterie ... bacil znamena tycinkovity tvar a ptm su koky a to su gulickovy tvar 🙂

maca_p
8. nov 2013

@bbarboraa cize je bakteria spisovny vyraz?
som bola v tom, ze su len bakterie a vyrusy.

bbarboraa
8. nov 2013

su bakterie a virusy a vramci bakrerii bacily a koky - ale synonymum bakterie nie je bacil.... ako je asi zauzivane

bbarboraa
8. nov 2013

@maca_p 🙂

maca_p
8. nov 2013

@bbarboraa napisem virus s yyy 😀 . ach jaj...
Ď 😉

maca_p
8. nov 2013

@bbarboraa 3 dcl cerveneho a popletiem uz aj ja bakterie s bacilom 😲
chcela som napisat: cize je bacil spisovny vyraz? alebo teda ekvivalent... 😀

bbarboraa
8. nov 2013

@maca_p heh to neviem... ale mohli by sme povedat ze aj ano.. je to prebrate z lat. coccus a bacillus ale myslim ze po slovensky je to origos myslim ze su to palicky a koky... skus sa opytat slovencinarok... xixix

stepanka274
8. nov 2013

dievčence, maminky, ja sa roselyn vôbec nečudujem. Mám kamarátku zdravotnú sestru a tej malý mal cca vo veku 2 mesiacov zápal pľúc a tiež bola proti antibiotickej liečbe , malého kojila, boli aj v nemocnici, ale nakoniec sa vyzdravel aj bez ant. Je to asi ojedinelý prípad, ale proste telíčko zdravého dieťaťa pokiaľ dostáva zdravú výživu tak vie zabojovať. A zlatého stafiloca mal aj môj manžel, urobili mu citlivosť a antibiotiká mu vôbec nepomohli, zlatý stafilocus je potvora, ktorá sa nie nadarmo volá aureus, je veľmi trvácny.
Ale hlavne želám bábätku skoré uzdravenie!

zuzanockamt
8. nov 2013

@roselyn syn mal ATB uz v porodnici, mal streptokoka, takze by som u maleho dietata neriskovala ... "bacil" je siroky pojem

martija
8. nov 2013

myslim,ze je na mieste aj poznmenat, ze sme na zaciatku "hitparady" krajin, kde lekari ZBYTOCNE - podotykam - zbytocne predpisuju ATB. Ja nie som lekar, ale poznam si dieta. Nehadam a poslucham lekara pokial je zle. Dam si predpisat atb, pokial do troch dni neustupia priznaky - davam,ked vidim,ze je zle aj skor davam. Ale pokial ustupuju, atb nedam (aj napriek tomu,ze su doma nachystane) - posluchala som lekarku - do roka mal maly 3x atb, posledny krat som mu nedala -vyliecil sa nádherne - bez nasledkov! - za tri dni, bol fit.Co mi len potvrdilo,ze lekar sa zmylil - ano aj oni su ludia a mylia sa -ale berem, radsej zbytocne,ako ma byt zle. Odvtedy uz rok a pol ziadne atb nemal. Najstarsi syn sa narodil v spanielsku kde nedostal atb ani ked bolo treba - zase druhy extrem,ale - pri beznych soplikoch a kaslikoch ich naozaj netreba (teraz netvrdim o vytere - vtedy ked je potvrdene uz by som dala). Syn najstarsi ma 9 r. a mal v zivote 2x atb.......a sople a zapalene usi sme mali stale - nikdy nam nedali atb - vzdy to preslo!
Takze moj nazor - nie vzdy ked lekar predpise naozaj atb. treba. Mne raz lekarka povedala,ze aj ked jej vide CPR (neviem presne ako sa vola pristroj,ktory z prsteka zistuje zapal v telicku)negativne,aj tak da atb - no tak halo, zase slepo posluchat lekarov sa mi tiez niekedy nezda na mieste......moj nazor samozrejme, nevnucujem.....

jedina30
8. nov 2013

@roselyn..prepac,ale neviem co ocakavas od nas..chces pocut nedavaj ich??podla mna si to vyries ako uznas za vhodne 😠 si matka svojej dcery a ty si za nu zodpovedna,takze MK ti nepomoze..nie sme lekarky.. 😀
moje krstna-bratov syn hned po narodeni dostal zapal uska a svagrina neriesila dat ci nedat atb..bola rada,ze maly netrpel..teraz ma 5 rokov a atb mi vobec neuskodili 😒 😒

erina098
8. nov 2013

no naša lekarka predpisuje atb len v najnutnejšom prípade,ale skuste šamana možno ten toho bacila a zahlienenie vyženie...niesom zastanca atb,ale niekedy treba....niektore mamičky su mudrejšie v oblasti medicíny ako lekár

roselyn
autor
9. nov 2013

@stepanka274 dakujem 🙂

matozazzo
9. nov 2013

@roselyn Ach jaj,v com je problem? V zatatosti? Mas zle skusenosti s antibiotikami? Je to tvoje vytuzene babatko? Co je najdolezitejsie? Pre mna zdravie mojich deti. Tiez nie som za antibiotika ale odtial potial... Mam 2 deti a ver,ze ked mi nasa p.Dr.po vyteroch da ATB,tak ich dam... so starsou som skoncila v nemocnici,ked mala nieco cez 2 roky. Doktorka doporucila ATB ale chcela som preliecit prirodne. Ved tooolko veci je uzasnyh a... 2 noci som nespala!!! Dcerka mala 40 teoty a dusila sa! Dostala prednison cipok do dupky to je myslim vacsie svinstvo... a primar mi dal taku lekciu,na ktoru nezabudnem. Povedal,pre mna je na 1.mieste zdravie dietata ako ste to mohli dopustit? Preco ste nedali antibiotika? Pre vas je to mozno bolest hrdla ale to male dietatko nema este taku imunitu,nevie rozpravat! Prechladnutie,chripka sa ATB neliecia,ale ak ma bacila,tak sam od seba nezmizne... len ho potlacis a o tyzden,dva prepukne znova...

stanislavao
9. nov 2013

a to aj ked skoncite v nemocnici a dieta vam bude umierat, tak odmietnete ATB? neni to lepsie liecit kym sa to da doma, ako potom lezat mesiac v nemocnici? Doktorka by vam len tak pre nic za nic atb nedavala a ked ich uz musela napisat tak malemu dietatu, tak to ma asi opodstatnenie. je doba "budem proti vsetkemu". sa vam divim, ze riskujete zdravie vlastneho dietata len preto, aby ste mohli odporovat.

roselyn
autor
9. nov 2013

@matozazzo nie ziadna zatatost 🙂 ako hovoris, zle skusenosti (tie najhorsie, skoncilo sa to s uplnou odolnostou organizmu voci ATB, a tak uz v zivote ma nemozu nimi liecit) . no ale uz som pisala, ze ked nebolo zistene, ze ma bacila, a len tak bez potvrdenia toho bacila, sa navrhli ATB, tak som povedala lekarke, ze ja pockam na vysledok vyteru, plus som napisala tuto diskusiu. no a ked uz bol potvredny bacil, hned lekarka napisala ATB kvapky a berieme ich 😉 plus probiotika a cajik bylinkovy. (lebo keby tam bacil nebol, a ja by som jej davala ATB, a nepockala na vysledok vyteru, tak by jej ATB len uskodili)

roselyn
autor
9. nov 2013

@stanislavao no ale uz som pisala, ze ked nebolo zistene, ze ma bacila, a len tak bez potvrdenia toho bacila, sa navrhli ATB, tak som povedala lekarke, ze ja pockam na vysledok vyteru, plus som napisala tuto diskusiu. no a ked uz bol potvredny bacil, hned lekarka napisala ATB kvapky a berieme ich emoticon plus probiotika a cajik bylinkovy. (lebo keby tam bacil nebol, a ja by som jej davala ATB, a nepockala na vysledok vyteru, tak by jej ATB len uskodili)

Strana
z2