icon

Neurofibromatóza u trojročnej

tynushqa
18. aug 2011

Ahojte, u mojej skoro 3 ročnej dcérky majú podozrenie práve na túto chorobu ☹ a v nasledujúcich dňoch budeme hospitalizované v nemocnici aby jej urobili vyšetrenia . Je tu niekto, kto absolvoval takéto vyšetrenia s malým dieťaťom? čo presne jej tam budú robiť? a kedy sa vlastne dozvieme výsledky? viem, že sa to posiela na genetiku a na výsledky sa bude čakať skoro dva roky /ak si to neuhradíme zo svojho, na čo momentálne nemáme/. Akým iným spôsobom sa dá zistiť, že ide práve o túto chorobu? ...ach tak veľmi sa bojím 😢 😢 😢

Strana
z51
tatiana149
24. mar 2025

@maria378 som vám písala už minule. Pozrite si správu

maria378
2. apr 2025

@tatiana149 áno ved som vám aj ja písala hneď…

juliavolna
22. apr 2025

Ahoj bol tu niekto kto mal fľaky take že v zime úplne prestalo ich byt vidieť a v lete sa ukázali ? Malinké ? Všetci ste hneď išli ku kožnej ? … je tu niekto kto aj mal viac flakov a po povedzme roku žiaden ? Bolo všetko ok? Ako tie fľaky reálne vyzerajú musia byt veľké a na prvý pohľad výrazne ? Alebo je možné, že sú aj take blede že ich musím “hľadať”? Prosím o každého info

dada0902
22. apr 2025

@juliavolna zdravim tie flaky neblednu su stale rovnakej farby maju rozny tvar mensie vedsie stale je ich vidno skuste si na net napisat toto ochorenie a ukaze vam ako tieto fliaciky vypadaju je vela fotiek tam ak nemate potvrdene tak skuste kozne tam vam poradia popripade poslu na vysetrenie nemusi ist o toto

juliavolna
22. apr 2025

@dada0902 a vy s týmto ochorením máte priamo skúsenosť ? My tie fľaky v zime vôbec nemáme ( vôbec och nie je vidno) ale v lete som ich videla ( malé ale ja to vidím) … je aj niečo podobne , čo môže tieto fľaky mat ? Dakujem z vašu skúsenosť

dada0902
23. apr 2025
@juliavolna

@dada0902 a vy s týmto ochorením máte priamo skúsenosť ? My tie fľaky v zime vôbec nemáme ( vôbec och nie je vidno) ale v lete som ich videla ( malé ale ja to vidím) … je aj niečo podobne , čo môže tieto fľaky mat ? Dakujem z vašu skúsenosť

@juliavolna ano my to mame bohuzial potvrdene neviem vam povedat ci nieco je pokial vas to trapi a neviete urcite by som pre kludne svedomie navstivila kozneho

kristin45
13. aug 2025

Dobrý prosím vás vedel by mi niekto poradiť môj malý ma takéto fliaciky ma ich asi štyri … pôjdeme aj kožnej .. najväčší ma veľkosť asi 1 cm a ostastne ani nie 0,5 ma dva roky

shelby88
13. aug 2025
@kristin45

Dobrý prosím vás vedel by mi niekto poradiť môj malý ma takéto fliaciky ma ich asi štyri … pôjdeme aj kožnej .. najväčší ma veľkosť asi 1 cm a ostastne ani nie 0,5 ma dva roky

@kristin45 nemyslím si

juliavolna
13. aug 2025
@kristin45

@kristin45 na chrbte je klasické znamienko , jedine čo vyzera podozrivo je to na ruke

kristin45
13. aug 2025
@juliavolna

@kristin45 na chrbte je klasické znamienko , jedine čo vyzera podozrivo je to na ruke

Dakujem no ideme piatok kožnej uvidím co povie dám vedieť

kimaka27
21. aug 2025

Dobrý deň mala by som na Vás takú otázku, či je tu rodič dieťatka, co mu po MRI nasli nieco v hkavičke. Konkretne "expanzivne ložisko v oblasti chaizmy optickych nervov" mame cerstvy vysledok s MRI s pred tyzdna. Na MRI sme boli 2x (1x sme boli pred 1,5 rokom) mali sme ist po polroku ale deti boli chore. A termin nam zavolali teraz na august. Absolvovali ho moje obe deti. Starsi syček v poriadku bez zmeny oproti minulu. Mensia dcerka mala zmenu a nasli jej toto.tak sa chcem spytat ci tu niekto je nejaky rodic co toto musel riesit.ďakujem vam za odpovede

janka_266
22. aug 2025
@kimaka27

Dobrý deň mala by som na Vás takú otázku, či je tu rodič dieťatka, co mu po MRI nasli nieco v hkavičke. Konkretne "expanzivne ložisko v oblasti chaizmy optickych nervov" mame cerstvy vysledok s MRI s pred tyzdna. Na MRI sme boli 2x (1x sme boli pred 1,5 rokom) mali sme ist po polroku ale deti boli chore. A termin nam zavolali teraz na august. Absolvovali ho moje obe deti. Starsi syček v poriadku bez zmeny oproti minulu. Mensia dcerka mala zmenu a nasli jej toto.tak sa chcem spytat ci tu niekto je nejaky rodic co toto musel riesit.ďakujem vam za odpovede

@kimaka27 kedy ste prosím boli na mrku? Zrejme to bude gliom optika

erickatt
22. aug 2025
@kimaka27

@kimaka27 moje deti maju tak

hanicka1995
1. sep 2025
@simonka18

Ahojte, idem vám napísať našu skúsenosť. Na MR sme boli vo februári. Týždeň co týždeň som vyvolávala za výsledky, vždy s odpoveďou od sestričky, že sme na zozname, že máme čakať na telefonát od Dr. Brali sme to s mužom, že veď keď nevola, tak je všetko ok. Bohužiaľ , v piatok o 19:07 nám dr zavolala, že malý ma nález a musíme ísť na kontrolné mr, termín nám dá vedieť. Zosypala som sa. Dúfam, že za termín zavolá skôr ako 4 mesiace

@simonka18 ako sa mate, ako dietatko ? Ako vam dopadlo kontrolné mri ?

janetinka27
13. nov 2025

Ahojte,.chcela som sa opytat, ci deti s podozrenim na nf1 mozu niektore vysetrenia absolvovat aj v nemocnici v mieste bydliska alebo iba na kramaroch?

janetinka27
13. nov 2025
@kristin45

Dakujem no ideme piatok kožnej uvidím co povie dám vedieť

@kristin45 dobry den, napisali by ste, ako ste dopadli u koznej?

hanicka1995
14. nov 2025
@janetinka27

@kristin45 dobry den, napisali by ste, ako ste dopadli u koznej?

@janetinka27 nam to vyslo negativne , syn ma 7 flakov

13riska13
25. nov 2025
@janetinka27

Ahojte,.chcela som sa opytat, ci deti s podozrenim na nf1 mozu niektore vysetrenia absolvovat aj v nemocnici v mieste bydliska alebo iba na kramaroch?

@janetinka27 mozu aj v nemocnici v mieste bydliska my vzdy poriesime vysetrenia okrem ocneho mimo kramarov a tam prideme len s vysledkami

janetinka27
1. dec 2025
@13riska13

@janetinka27 mozu aj v nemocnici v mieste bydliska my vzdy poriesime vysetrenia okrem ocneho mimo kramarov a tam prideme len s vysledkami

@13riska13 dakujem pekne za odpoved

mimka161
4. dec 2025

Dobrý deň . Dcéra ma takéto na chrbte od narodenia . Ma ešte jeden taký podobný a dva menšie , všetko na chrbte . Našla som jej dva fliačky aj na nohe ale neviem či si to už len nedomýšľam . Syn ma jednu ma bruchu . Manžel ma presne natom istom mieste kde dcéra . Mame s ňou ísť radšej k dr ? Ďakujem

mimka161
4. dec 2025

Toto je synov fľak

janetinka27
4. dec 2025
@hanicka1995

@janetinka27 nam to vyslo negativne , syn ma 7 flakov

@hanicka1995 chvalaBohu

Strana
z51