icon

Príznaky neurofibromatózy u detí

26. jún 2025

Ahojte, dostal sa ku mne clanok o tejto chorobe a som velmi vystrasena, ci nahodou to nema moj 4 rocny syn. Uz velmi davno ma na sebe cca 4 pigmentovych fliacikov ale nepripisovala som k tomu nic. Aj u koznej sme boli, nehovorila nic. Avsak videla ich urcite. Posielam fotkh do komentu. Strasne sa bojim.

autor
•
26. jún 2025
betulinka1
•
26. jún 2025

Neboj sa. Mam take flaky aj tmave aj bledé od narodenia a nic mi nie je. Moj maly ma tiez a dokonca na rovných miestach ako ja. Pozri sa po svojom tele, ci ich mas aj ty, manzel, stary rodicia.

autor
•
26. jún 2025
@betulinka1

Neboj sa. Mam take flaky aj tmave aj bledé od narodenia a nic mi nie je. Moj maly ma tiez a dokonca na rovných miestach ako ja. Pozri sa po svojom tele, ci ich mas aj ty, manzel, stary rodicia.

@betulinka1 ja mam ako keby v slabine pehy a 1 vacsi flak a nikde viac. Od detsva. Aj manzel ma, aj moj otec. To je pravda. Este co som teraz citala, ze tie flaky su ovalne alebo okruhle a maju pravidelny tvar. Syncek nema take ani jeden, ale ako keby rozpustene. Joj.. Snad je to fakt v poriadku 🙏🙏🙏

betulinka1
•
26. jún 2025

Naco googlis. Ked nieco pytaj za lekarky alebo použi sedliacky rozum. Mam to, ma to muz, maju to stary rodicia a je teda logicke, ze to bude mat aj moje dieta. Ja mam presne take tvary ako ma tvoj maly. Len na inych miestach.

autor
•
26. jún 2025
@betulinka1

Naco googlis. Ked nieco pytaj za lekarky alebo použi sedliacky rozum. Mam to, ma to muz, maju to stary rodicia a je teda logicke, ze to bude mat aj moje dieta. Ja mam presne take tvary ako ma tvoj maly. Len na inych miestach.

@betulinka1 tak potom dobre. Fakt ma az obliala panika. Boli sme inak u koznej 3x a nikdy nic nehovorila.a pozrela sa na cele telo

janka_266
•
27. jún 2025

v 4 rokoch by mal už viac tých fľakov a aj tmavšie, ale pre svoj pokoj sa opýtajte kožnej, prípadne nechodíte na očné? tam sa konroluje očné pozadie, ktoré sa kontroluje aj pri nf

autor
•
29. jún 2025
@janka_266

v 4 rokoch by mal už viac tých fľakov a aj tmavšie, ale pre svoj pokoj sa opýtajte kožnej, prípadne nechodíte na očné? tam sa konroluje očné pozadie, ktoré sa kontroluje aj pri nf

@janka_266 my chodime na koznu kazdy rok kvoli 1 mastocytomu. Tie drobne 2 na bruchu ani nekomentovala a ani nezapisala do papieru. A tie dalsie 2 na nohe, teda ten vacsi podla mna si ani nevsimla, lebo je tak jemny, neviditelny a rozptyleny, ze sa na to musi upozornit. Ja to asi necham tak, lebo ma to takto uz cca 2-2,5 roka a nepribudli nove. Tak hadam je to v poriadku. A mimochodom, co mam od detstva je jeden velky 4cm flak a okolo neho vela pieh v slabine na stehne. Chvala Bohu nikde inde ale.

13riska13
•
7. sep 2025

Hlavne na potvrdenie diagnozy by musel mat viac ako 5 flakov velkych v zahyboch ako napr v laktoch pod kolenami a pod dcera ma mf1