icon

Neurologička nám odporúča podávať synovi injekčne B12. Poraďte!

marion71
18. dec 2009

Ahojte syncek mal 11. 12. devat mesiacov este nam nesedi ani nezacal liezt.Na brusku nie je rad od malicka.Do troch mesiacov sme ho na brusko nedavali pretoze velmi plakal ale teraz ho davam dost casto.Ked je na brusku tak siaha po hrackach ale iba po tych co ma blizko.Ani naznak pohybu dopredu.Cvicime asi dva mesiace vojtovku ktora mu pomohla pretoze mal slabsi chrbatik aj rucicky a nechcel na brusku dvihat hlavicku.Boli sme vcera na kontrole pri neurogicke a ta bola zhrozena ze este nesedi a chce aby sme mu dali dvakrat tyzdenne asi dva mesiace pichat B12 .
Maly je inac velmi vesele a hrave dieta.Najviac sa mu paci lezat na chrbate za hrackami zavesenymi sa natahuje aj ich trha. Ked ho taham do sedu tak sa pritahuje a aj sa udrzi.Myslim ze keby mal slaby chrbatik tak by sa neudrzal. Velmi ma to trapi a neviem ci vydrzim to pichanie..
Zda sa mi ze nase dieta je dost lenive a pohodlne.Nechce sa mu kotulat velmi ale nie vzdy niekedy je velmi "akcny" a niekedy lezi na brusku a ani sa nepohne.Na brusko sa sam neda musim ho pretacat a potom sa pretoci ale nie vzdy podla toho ako sa mu chce .
Neviem co mam robit ci mu mam dat tie injekci prosim poradte mi, som z toho nestastna.

nikollette
18. dec 2009

No jasom počula ze deti zacali sedieť aj lozit okolo 10-11mesiaca niektoré.
Ja by som s toho este takú paniku nerobila, neboj 😉

emmka3
18. dec 2009

marion, my sme zacali sediet, liezt a stavat sa (vsetko naraz v priebehu tyzdna) az na prelome 9. a 10. mesiaca, takze este mate casuuuu 🙂 a tiez sme sledovani na neure aj rehabilitacnom a vobec sa Dr. nestresovala, ze by sme "zaostavali" ... dokonca nam na rehabilitacii vraveli, ze vsetko ide tak ako ma byt ... kazde dieta ma svoje tempo, niekto na nieco dozrie skor, niekto neskor, kazde babo ma svoje tempo 🙂 ak nemate ine problemy, tak by som sa vobec nestresovala

jaaty
18. dec 2009

Ahoj, každé dieťatko je iné, niektoré skutočne začínajú sedieť neskôr. Na tvojm mieste by som sa skúsila dohodnúť s neurologičkou alebo tvojou pediatričkou na náhrade. Napr. multivitamíny Cebion - sirup obsahuje 100% dennú dávku vitamínu B12. Je síce určený deťom od 1 roka, ale určite existujú vitamíny aj s B12 v irupovej alebo kvapkovej podobe 😉

janinah
18. dec 2009

pokiaľ si dobre pamätám zo zdrav.školy,tak vit.B12 sa podáva len injekčne,perorálne nemá význam,nejako sa ničí v žalud.šťave.....injekcií sa neboj,je to jemná ihla a malá dávka.tuším 1 ml,len by som na tvojom mieste konzultovala aj s iným lekárom,či sú injekcie fakt nutné vo vašom prípade,že nesedí sam by som sa nestresovala,ale že sa sám nepretočí,to už by mal vedieť v tomto veku....masírovala si ho niekedy? môj synovec cvičil vojtovku + masáže kvôli slabému chrbátiku a veľmi mu to pomohlo

marion71
autor
18. dec 2009

on sa sam pretoci z bruska na chrbatik..aj na brusko sa parkrat pretocil sam..ale ta poloha sa mu nepaci..

womenne
18. dec 2009

marion tie injekcie su vynikajuce nemaj obavy,kup si v lekarni aky sprej na lokalne umrtvenie dava sa to tesne pred pichnutim.
v 9mesiacoch by už mal vediet sam sediet.Ine je lozenie a stavanie sa to by som povedala že ma čas.

janinah masirovanie je skvle však?marion vždy po kupani ho riadne masiruj od pliec až k nožkam,uvidiš že ked budeš postupovat smerom dolu bude dvihat hlavičku aj plecka je to vybrne na posilnovanie chrbatika.