Neúspešné meranie sluchu u novorodenca
Ahojte synček ma 3 dni a nevedia mu zmerať jedno uško . Veľmi sa bojím a stále plačem či je všetko v poriadku sú tu všetci veľmi milí v nemocnice a stále sa mu to pokúšajú zmerať vraj ak sa to zajtra nepodarí zmerať mame prísť o mesiac .. máte niekto podobne skúsenosti veľmi sa bojím
@maria123a mali sme to aj my....nevedeli jej to zmerať, lebo mala veľmi malé dierky....chodili sme každý mesiac na meranie....a neviem či až tretí mesiac sa im to podarilo....určite bude aj u vás všetko v poriadku
to sa stáva pomerne bežne.
prispejem ako laik, poznam niekolko deti u ktorych uz riesili rodicia takmer znakovu rec, lebo bolo podozrenie na hluchotu (tieto deti neboli novorodenci, ale uz vacsie deti... cca do 2-3 rokov) a nepotvrdilo sa to. Medicina je sice dalej ako pred vela rokmi ale este stale sa stanu divne situacie. Kazdopadne verim a prajem ti nech je vsetko v poriadku
To sa stava velmi casto, ked ma babo este vodu v usku...
Neboj sa ani môjmu sa nepodarilo zmerať na prvý krát to je nič neboj
Kľud, zvyčajne to býva kvôli plodovej vode v uchu. Aj môj syn mal s tým problém.
A do dnes nepočuje, hoc má obe uši zdravé.🙂🙂
Tiež sa malej nedarilo zmerať 🙂 Prišli sme potom asi po 3-4 týždňoch znovu a všetko v poriadku. Teraz mám pocit že počuje aj to čo by počuť nemusela haha 😀 neboj, bude to v poriadku ❤️
Aj mojej zmerali az o par tyzdnov.
Mojej dcére nezmerali vôbec. Povedali nám že je hluchá a nakoniec to bol hnisovy zápal stredného ucha, ale zistilo sa to, až keď jej praskol hnisovy bubienok. A nie, neplakala, nemala bolesti ani žiaden iný problém
@maria123a ajnu nás to tak bolo 🙂 mal v uchu plodovu vodu. O mesiac už pekne všetko premerali a je to v poriadku. Neplacte nie je prečo 🙂 ak by nemal dokonalý sluch na jedno usko tak sa svet nezrúti predsa bude počuť na to druhé 😉
No a mne dali zdrave dietatko a pritom poskodeny zrak, poskodeny sluch..
@maria123a tiež sme to tak mali, po mesiaci bolo všetko ok
Neviem na kolko je to caste. Ale u nas to bolo "iba" pri stvrtom. Najmladsej nevedeli namerat. Ale potom v posledny den -uz sme aj isli domov tak sa podarilo. Hovorili ze mozu tam byt zostatky plodovej vody a preto je to take. Preto davaju kontrolny termin cca o mesiac-aj nam uz hovorila ze mame prist neviem uz po skom case ale nakoniec sa predsa podarilo 😉
@maria123a nasej uz 10 rocnej neslo zmerat. Ani na 3x. Vystrasili ma, v rodine mame hluchoneme dievca. Ale sestricka sa ma pytala, ci sa strhne, ked napriklad otvorim prudsie obal s vlhcenymi utierkami pri nej, tak ja ze ano. Tak ked mala nocnu, doniesla som ku nej malu na sestersku izbu, teda tam, kde mali aj babatka na pozorovanie a skusila vymenit nadstavce, prosim pekne, boli upchate od mazu inych deti a toto som fakt netusila, ze to nie je jednorazove...🫣. A potom vsetko ok.
Neviem na kolko je to caste. Ale u nas to bolo "iba" pri stvrtom. Najmladsej nevedeli namerat. Ale potom v posledny den -uz sme aj isli domov tak sa podarilo. Hovorili ze mozu tam byt zostatky plodovej vody a preto je to take. Preto davaju kontrolny termin cca o mesiac-aj nam uz hovorila ze mame prist neviem uz po skom case ale nakoniec sa predsa podarilo 😉
@maryetta hej, bud toto alebo u nas to bolo tymi nadstavcami 😐
@maryetta hej, bud toto alebo u nas to bolo tymi nadstavcami 😐
@nevenka ja zas pri poslednej som aj vahu riesila. Lebo ze malo pribera... vravim noooo nechapem lebo papa pekne. Vela. Aj cika. Aj kama.
Este som aj odsavala co kopa mlieka. A ona mala neviem ci zle polozenu vahu alebo tiez na nej vybite baterky. A potom na inej vahe bolo vsetko ok.
Mojej dcere tiez prvy pokus nevysiel. Tiez som stresovala, mohli sme pri nej aj pokrievkami trieskat a ani nezmurkla. O dva tyzdne sme isli znovu a vsetko v pohode. Teraz ma dvanast a ziadne problemy s usami a sluchom.
Mali sme podobne, tiež mi nebolo všetko jedno, na tej kontrole to už bolo ok. Vraj to mohlo byť preto, že zatiekla plodová voda.
Ale to potom aj doma zistíš, keď tleskneš alebo dáš nejaký výraznejší zvuk, či sa otočí prirodzene za zvukom.
Ani nášmu, ale na konci sa to podarilo, potom ame si doma všímali, ze sa nezobudi na nič, ani na zvuk vŕtačky meter od hlavy. Boli sme na odbornych vyšetreniach a nakoniec všetko v poriadku. Aj teraz sa tvari, ze nič nepocuje, keď mu niečo hovoris. Na druhej strane býva ticho a pocuva cudzie rozhovory. Raz sme si mysleli, ze spi a ohovarali sme ho, manzel ho nazval, ze je športové nemehlo. A on sa ma spýtal, ze mami, rozpravate sa o mne? 🙈 odvtedy si dávame pozor, lebo pocuje až moc dobre

@maria123a ani mojmu prvemu sa nepodarilo hned. Tiez som stresovala ale kym nas prepustili tak sa mu usko uvolnilo a namerali. Drzim palce.