icon

Neustále chorá prváčka

barbiiika1810
18. jan 2018

AHOJTE CHCELA VY SOM ABY STE MI PORADILI KTORA MATE SKUSENOSTI SO STALE CHORYM DIETATOM....MAM SEDEM ROCNU DCERU PRVACKU OD SEPTEMBRA SME KAZDY MESIAC CHORY DVA-TRI TYZDNE CHORY A OSTATNE SKOLA....MAME STALE DOST VAZNE CHOROBY TAKZE VZDY DOSTAME ATB A PO DOLIECENI DCERU ZVYKNEM ESTE 3 DNI NECHAT DOMA.BERIEME KVAPJY NA IMUNITU,C VITAMIN ATD... HNED PO PRELIECENI A PO BASTUPE DO SKOLY JE O 3-4 DNI ZNOVA CHORA...VSIMLA SOM SI ZE V SKOLE CASTU SU TAKU DETI KTORYM TECIE SOPLIK CI KASLU ALE ICH RODICIA ICH KVOLI PRACI NEVEDIA NECHAT DOMA.. BOLI SME UZ AJ U IMUNOLOGA NEPREDPiSALA NAM NIC...aj teraz naposledy sme boli chory pred vianocami potom cely cas cez prazdniny nic a hned po nastupe do skoly ochorela ...pediatricka mi povedala te mam zajst do skoly porozpravat sa a potom poslat na skolu hygienu lebo ze toto uz nie je normalne...v skole mi zas na toto povedali ze dieta si musi Zvyknut na nove bakterie v novom kolektivne...mali sme rakyto problem uz aj v skole no tam to boli ochotny riesit a nakoniec sa nasiel ,,bacilonosic"a ked ho preliecili dcera nebola chora viac ako pol roka...no tu ma skola ,,zdbala"ze co chcem hnd hygienu volat na nich...no nechcem ale uz si neviem rady...poskodzuje sa zdravie dceri vzdy vseko dobre v skole vynecha aktivity,kino,divadla....,mesacne nas lieky stoja aj okolo 50e,teraz naposledy 60e...ale kasleme na to hlavne nech vyzdravie...stale ma streptokoka,stafilokoka,silanginu...mame teraz aj pol rocneho syna a dost casto ochoreni

Strana
z2
caterine
19. jan 2018

@danula.ch ahoj mozes mi prosim napisat ake cecko, decko a kolostrum pouzivate. Vdaka

zuzkamargit
19. jan 2018

baby len pre info, kolostrum je v zasade na akutne stavy, kto chce budovat dlhodobo imunitu, v tom je top aloe. Pre maminy, ktore v tom maju chaos

maruskazkosic
20. jan 2018

Ja používam vitamíny pre deti v kvapkách, také čo sa dajú dať do chladničky Cebion, alebo Cebion multi. A Colostrum jedine z LR. Mala som aj z lekárne a to boli zbytočne vyhodené peniaze.

barbiiika1810
autor
20. jan 2018

@katarinamarkova cesta trva cca 15-20 min kazde rano a poobede+v skole chodia von...cez vikendi napr.takto v zime sa s nou chodime korculovat alebo von prejst sa kym maly spi v kociku cca 2hodinky...v krajsom pocasi sa bicykluje,kololieskove korcule,penibord,ihrisko,park...v lete kazdy podvecer von sa prejst ked uz nie je tak horuco,kupalisko...nemame klimu max v lete v aute..mame zvlhcovac vzduchu s ionizatorom...byvame v meste...sportuje plavanie...a zboznuje sa korculovat lad/kolieskove...jedalnicek:ranajky cerealie s mliekom,jogurt,rohlik s maslom a salamou,croisant s mliekom ci kakaom alebo banan ma rada smoothy,take klasicke ranajky obed ma v skole...desiata pecivo,ovocie,sladkost,caj sladeny s medom(neprehnane)nema rada sladky caj....olovrant cerealie s mliekom(tie by jedla mimochodom vzdy)...vecera o 18.:00 krupica alebo parky alebo pecivo s maslom ci syrom,pomazanky ma rada domace...take normalne....kazdy den papame ovocnu misu vzdy sezonne ovocie vsetkeho mozneho druhu....co je vsak problem strasne malo masa papa a radsej cestoviny a privarky ryzu... zemiaky dost malo papa a zo zeleniny len salatovu uhorku,paradajku a papriku nic ine do nej vobec neviem vopchat....ryby lubi viac ako hoci jake maso to len preto papa lebo ,,musi"....choroby no ked je chora tak ma vacsinou hnisavu anginu,streptokoka alebo masivnu moraxelu v nose....a stale s vysokymi horuckami...zriedka mame take ze len trosku sopli ci kasle ked kasle tak poriadne ked sopli tak mame hned zlto hnede sople....vetram casto a neprekurujem...

eeffka
20. jan 2018

@barbiiika1810 v skole by uz davno nemala byt taka hakliva na choroby. Ak je 3t doma a tyzden v skole problem je v nej a imunite nie skole a spoluziakoch. Treba riesit dceru nie kolektiv... myslis ze ine skoly dodrzuju nejaku zdravotnu selekciu? Dieta chodi do skoly kym nema teplotu. Sople a kasel nie su dovod ne nechodenie do skoly.

barbiiika1810
autor
20. jan 2018

Odkial kupujete aloe a kolostrum?

barbiiika1810
autor
20. jan 2018

Nakoniec zatvorili skolu na cely buduci tyzdrn kvoli vysokemu poctu chorych deti...

zuzkamargit
20. jan 2018

@barbiiika1810 aloe od just a kolostrum LR. S justom ti viem pomoct, s LR nie, ale niekoho isto najdes

kater_by
20. jan 2018

Za nás by som vrelo odporučila čaj Kozinec blanity. Vari sa desať minút vo vode scedi a vypije. Plus kúpiť si čisté cecko a po nejakú dobu dávať zvýšené dávky. Čajom ma perfektne imunologicke účinky naozaj vrelo odporúčam

danula.ch
20. jan 2018

@caterine ahoj, kolostrum sme používali z kompavy, teraz by som už kupovala delta kolostrum. Céčko a decko sa snažím s jamieson. Neviem či je to to najlepšie, určite sa nájdu prírodné aj lacnejšie. Môžem odporučiť rybí olej mollers, ochutený velmi chut aj detom

danula.ch
20. jan 2018

@caterine pri kolostra je dôležité, odkiaľ je ich pôvod. Slovenské keď zoženiem je najlepšie, alebo okolité staty

zuzana0612
20. jan 2018

@danula.ch kolostrum z kompavy ste mali tabletkové? https://biocare.sk/eshop/produkt/premium-colostrum takéto? ja som kvôli tomu, že syn (4roky) ešte neprehltne tabletku chcela skôr tekutú formu

danula.ch
20. jan 2018

@zuzana0612 Áno, také kapsule. Dajú sa normálne otvoriť a vysypať do lyžičky s vodou. Dostať kúpiť aj v takých malých gulicky ch, ale neviem ktorí výrobcovia to majú. Tekuté fakt nechutne pachne a ešte horšie chuti

danula.ch
20. jan 2018

@zuzana0612 pozerala som že delta kolostrum majú viacero variant pre deti, treba popozerat. Aj tie gulicky, perly to tam nazyvaju

smoni
21. jan 2018

My máme kolostrum od LR. Tekuté je 100% bez akýchkoľvek prísad, tobolkove je sušené v prírodnom obale,tiež bez príchuť. Tekuté ma svoju pachuť, práškove má chuť ok, deťom chutí. Kamarátky aj to tekuté v pohode dá 😀

danielahamar
21. jan 2018

Mam doma syna, kt. vymeskaval 200hodin za sk.rok zo skoly, nikdy by ma nenapadlo, ze zato moze skola. Prestalo to konecne v 5rocniku a ver tomu, ze nie je kasel ako kasel a sople uz vobec nie, takze nemozes nikoho obvinit, moj je astmatik, int. laktoz. a ten kasel teda ozaj nie je nakazlivy, bezne chodil aj do skoly, takze imuno nech da laskavo lieky

m.i.r.i
21. jan 2018

Ja si tiež myslím, že dievčatko asi nemá všetky vyšetrenia spravené tak ako ma byt. Nie je za to vínna škola ani iné deti, to by sme museli žiť vo vákuu. Aj my máme v škole deti zdravé od malička a aj večne choré. Spolužiačka zdravá ako ryba co za 3roky v škôlke chytila iba kiahne a v skole tiež úplne zdravá, na druhé strane chlapec co ma z každého sopla zápal uši, chytí každý vírus a končí často v nemocnici na infúziach so zápalom močových ciest. Ďalší alergik tiež náchylný. Dievča ďalšie už bez nosovej mandle bola na operácii aj krčnej pre dokola opakujúce choroby. Mama už alternatívne liečenie skúšala tiež, všetko, dievča stále choré... Atď.. A sú všetci v jednej triede. Môj syn chytí tak každý 5 vírus možno a znamená to par dni soplov.. Nemôže tu nik predsa viniť školu ani to, že existujú choroby..

margaretka_
21. jan 2018

Zvysena chorobnost moze suvisiet aj s psychikou

danielahamar
21. jan 2018

a ešte som zabudla, máme vybratú nosnú mandlu, nemohlo, ešte viac sa to rozbehlo

barbiiika1810
autor
21. jan 2018

Ale ja tu netvrdim ze za to moze skola!!!!len proste ked je to potrebne tak tie vyteri treba sparvit detom ci niekto nie je bacilonosic...potom ja mozem aj majland vyhodit za lieky a co ja viem co a pochodit lekarov ked sa tam nachadza bacilonosic.a...mali sme takyto isty pripad v skolke s inym dietatom bolo potom v nasom zaujme zobrat deti na ster a predsa sa nasiel bacilonosic v triede preliecil sa bola minimana chorobnost...bohuzial takto to darmo hovorim to by trebalo vidiet ake deti tam chodia ked minule jednemu chlapcovi zelene sople tiekli a ledva mal hlas a ked prisli po neho do skoly rodicia tak vychovavatelka im uz hovorila nech ho nechaju doma a oni ze nemaju ho kam dat a musia do prace...ak dobre viem tak skola nie je povinna prebrat chore dieta a co sa tyka vysetreni tak viem ist len na tie kam mi pediatricka vypise,kazdy rok chodime k imunologicke,pojdeme aj teraz aby mala mala aktualne vysledky(boli dme v lete) a ideme aj ku krcnemu zvazit vyber mandli viac neviem kam by som este mohla ist....dakujem kazdemu kto mi poradil s liekmi doplnkami

smoni
21. jan 2018

@barbiiika1810 pevné nervy a nech už je zdravý

maruskazkosic
22. jan 2018

Ak treba pomôcť s LR, pokojne sa na mňa obráťte, ja som s tým začala robiť aby som mala vždy nejaké kolostrum doma v chladničke pre každý prípad, kedže mi nemá kto strážiť deti ked sú choré. ak má niekto záujem 0907239531. Ďakujem

liliankaamirko
23. jan 2018

Určite dávaj colostrum.

Strana
z2