icon

Neustále nutkanie na cikanie 5,5 ročnej dcéry

betina1984
7. okt 2013

Ahojte maminky. Mam neskutocne problemy so starsou dcerou. Denne ide cikat, resp.mozno len cvrkne, alebo ani to nie asi 30x minimalne. Odmieta mi chodit do skolky, odmieta s nami niekam chodit, lebo sa nebude moct vycikat. Od zaciatku septembra sme boli v skolke 7x... Ostatne su rano revy, hisaky, jednoducho nejde. Tieto problemy s cikanim mame myslim ze uz vyse roka, ale neboli v takej intenzite. To je teraz asi 2-3 mesiace. Do skolky ako tak chodila. Chodi tam uz tri roky. Ked som robila, tak isla bez problemov. Akonahle som zostala doma, zacala strajkovavat. Nebolo to denne, mozno 1-2x do mesiaca, ze nejde. V aprili mala 5 rokov, chodila krasne, dennodenne az do polovice juna. Potom vyhodili jednu ucitelku, nebola to ziadna vyhra, ale bola uz akotak na nu navyknuta a zobrali druhu. Nie je zla, nekrici, len je prisna. Tamarka sa vypytala cikat uz z lozka a pravdepodobne ju zahriakla, ze nie, ze az ked sa vyspinka. Odvtedy zacala nasa nocna mora s cikanim. Pravdepodobne si to vsugerovala. Je polhodinu vonku a ona si minimalne 8x cupne cikat... Aj som odkazala do skolky, nech ju pustaju, kedy sa vypyta, posluchli, ale aj tak to nepomohlo. Ideme von - mama, ja idem cikat. Prejdem 200 metrov do obchodu, zase ide cikat, idem 100 metrov babke, zase cikat, pridem domov, zas leti na zachod. Proste, ked niekam ideme, tak len cikat chodi. Akonahle sme doma, kresli, pozera, tak je to Ok, ide ako bezne dieta curat.
Koncom septemba nastal zas dalsi extrem, vecer nechce ist spat. Jednoducho zacala revat, drzat sa zabradlia, ze nejde, lebo noc rychlo pominie a ona musi do skolky, tak som jej slubila, ze ju odhlasim. Potom uz ani to nepomahalo. Vycikala sa, lahla si, citam rozpravku, za dve minuty zas - mami, idem cikat. Potom sa rozplace, ze ked si lahne, tak ju to nuti cikat. Toto sme mali asi tyzden, teraz sa to nejako upravilo a ide spat bez problemov. Uz som sa rozhodla to riesit aj cez psychologa, v pondelok mame prvy termin. Chcela som len vediet, ci ste sa aj vy s tym stretli, ako ste to riesili, v suvislosti aj so skolkou, ako jej to vyhnat s hlavicky...
Dakujem...

Strana
z2
betina1984
autor
24. nov 2013

@monika91168 dakujem za radu. ale uz je to ok. chodi do skoolky cely november. v pondelok 4.11. robila cirkus, tak som jej pobrala jej oblubene kone a akoze hodila do kosa, s tym, ze jej ich smetiari vratia az ked pojde doskolky. odtoho dna chodi riadne do skolky s tym, zetam uz nespi, na obed chodi domov, je velka, spat sa jej tam uz nechce. cikanie sa upravilo.ucitelku berie, nezboznuje ju, ale vychadzaju si.

monika91168
24. nov 2013

@betina1984 ,som rada, že to dobre dopadlo, prajem vám všetko dobré aj dcérke 😵

matkova_veverica
24. nov 2013

@betina1984 Ahoj, ja som si týmto problémom prešla už ako dospelá. Začalo to úplne zo dňa na deň. Tak som myslela, že to bude nejaký zápal. Urobili mi všetky možné vyšetrenia, nezistili nič. Keď som sa domáhala iného liečenia, pretože bolo nenormálne takto fungovať, bola som u urológa, ktorý mi povedal, že to môže byť diagnóza zvaná hyperaktívny močový mechúr a dal mi lieky oblbujúce nervovú sústavu, jednoducho aby sa mi nechcelo. No mne sa chcelo stále. Tak som nakoniec bola u psychologičky. Bola to veľmi milá pani a vravela, že tento problém sa u ľudí vyskytuje dosť často a v poslednej dobe je tých prípadov naozaj veľa. Spúšťačom takejto poruchy môže byť v podstate hocičo. Ona mi dávala také tréningy, ako zvládať tieto obtiažne situácie, no povedala, že ten problém odíde zas s nejakou zmenou. Proste vraj ako prišiel, tak aj odíde. A presne tak aj bolo. Rozišla som sa s priateľom, s ktorým som zažívala veľa stresu (predtým som si ho nejako neuvedomovala) a našla som si nového. Povedala som mu, aký mám problém, on ma plne vo všetkom chápal a problém postupne zmizol. Ten, čo to ale nezažil nikdy nepochopí, aký strašný stres to pre človeka je. Ja som bola zamestnaná a externe študovala vysokú školu. Utrpenie bolo ísť hoci len do obchodu, na poštu a podobne. Na nejaké kino alebo divadlo som mohla rovno zabudnúť. No a najhoršie boli cesty autobusom, ale aj autom. Teraz v pohode zvládam cestu z Talianska na Slovensko. Malej prajem veľa zdravíčka, nech sa jej darí. Viem, čím si prechádzala, aj keď si to možno takto neuvedomovala. A keby sa ešte niekedy taký problém vyskytol, tak treba hlavne veľa pochopenia a podpory 🙂

jarulko
31. júl 2014

@betina1984 Dobrý deň, ako ste to poriešili , lebo ja mám s dcerkou ten istý problém. Ked ideme von stále ide cikať , ked má večer spať sama v izbe tiež chodí stále cikať a plače. dakujem ZUzana

betina1984
autor
2. aug 2014

@jarulko nijako, preslo to same. Mala to skor psychicke v spojeni so skolkou. Potom sa to zo dna na den upravilo, aj skolka, aj cikanie a odvtedy nic, uplne v poriadku. Treba hladat pricinu v inom, nie v zdravotnom stave, skor psychickom, skuste s nou si vecer lahnut a ked zaspi, odidte. Aj u nas takmer kazdu noc somstarsou niekto spi....

inga127
31. máj 2019
Strana
z2