icon

Neustále odkašliavanie štvorročného dieťaťa

moosh
20. jún 2021

Maminky,stretli ste sa so stalym odkasliavanim? Syn odkasliava nonstop, uz nam to neskutocne ide na nervy..on si to ani neuvedomuje,robi to automaticky..aj sme ho na to upozornovali - nepomohlo,aj si nevsimali,ale je to take iste. V spanku to nerobi. Robi to aj pri hre,aj pri jedeni,po jedeni,jedine ked mu 2-3 kratke rozpravky cez den pustim vtedy to nerobi..vylucili sme mliecne vyrobky,mlieko, nepije a neje nic studensie. Mudr dal sirup na kasel, nezlepsilo sa to,skor mam pocit,ze je to este horsie 😔
Ked sa ho opytame, ze preco to robi,tak povie,ze je smadny. Napije sa a opat odkasliava - furt 🤦
Mate niekto prosim podobnu skusenost? Co pomohlo?

Dakujem

nttnnt
20. jún 2021

vysetrili mu krv na mykoplazmy a chlamydie??

moosh
autor
20. jún 2021

@nttnnt to som zabudla napisat,ano Chlamydie sa nasli,ale ze uplne minimum,ale nebolo to ani negativne. Predpisali ATB, 3 tyzdne - po 3 davky tyzdenne a mam pocit,ze pokasliava este viac.

nttnnt
20. jún 2021

@moosh moze to byt pricina chlamydie su velmi odolne a dlho sa liecia..ci ich je tam malo alebo vela to je jedno raz tam su a robia problem.. moj syn mal antibiotika na 5 tyzdnov a potom este raz..su to pliagy a ktomu som mu davala chlamydil extra a este volake bylinky uzival

moosh
autor
20. jún 2021

@nttnnt A nakoniec sa toho zbavil? Mohol chodit aj do kolektivu? Ja som syna nechala doma,ale mudr v pohode hovoril,ze moze ist aj do skolky.
Dakujem, kuknem ten Chlamydil

nttnnt
20. jún 2021

zbavil ale doktor to kontroloval samozrejme robil kontrolne odbery..vam dal na 3 tyzdne atb a ocividne to tym haslo...cele zle

moosh
autor
20. jún 2021

@nttnnt presne som sa na toto pytala,ze ci netreba kontrolny odber po ukonceni uzivania ATB. On ze nie,ze po 3 t uz kaslat nebude vobec. No,tak mozem volat mudr o termin opat. Do skolky ho davat,nedavat?

mummy01
20. jún 2021

@moosh moze to byt aj tik

hivanik
20. jún 2021

@moosh ....riešila som to u dcéry....v spánku nič ale cez deň v kuse ...najprv som myslela ze nejaká alergia ... obehali sme krčné rtg, vysetrenie krvi chlamýdie a nič....až na alergo lekárka že ešte spiromertiu skúsi....zistila jej slabu kapacitu pluc, nasadila sprej a odkasliavanie prestalo za pár dní..

nttnnt
20. jún 2021

@moosh tazko povedat to by mal lekar rozhodnut ,zrejme to aj on tam od niekoho chytil..ako syn ked sa liecil bol covid a boli sme doma

pribinak
20. jún 2021

Toto bude asi neurotický tik. Nie je z niečoho nervózny? Nemali ste nejakú zmenu? Nestalo sa niečo?

moosh
autor
20. jún 2021

@pribinak nie,na nic take si nespominam. Vsetko ako pred tym

pribinak
20. jún 2021

@moosh chodí do MS? Treba sa spýtať či to robí aj tam

nevenka
20. jún 2021

@hivanik no nasa toto mava takmer celorocne uz vyse roka. Na alergo sme boli, krcnom, ze alergia z krvi vylucena, sliznicu nema ako alergik, nesopli, oci ju nestipu. Ale objavi sa to na jesen a jar. Teraz je chvilku klud. Na zaciatku tohto celeho mala Staphylokoka zlateho v nose, to sa preliecilo Unifloxom (aj to som len vyzobrala id doktorky, ze vraj ho netreba preliecovat ☹)a pomohlo. Na 2 mesiace a potom zas. Skusali sme aj Aerius sirup, ci predsa nie alergia...Nic. od kasla nic. V noci nekasle. Tak este skusime na tu spirometriu sa pytat, lebo muz ma alergicku astmu. Kludne to moze byt toto ☹...

nevenka
20. jún 2021

@hivanik aky sprej Vam dali?

bibina32
20. jún 2021

@moosh Môj syn to tiež robil, zistili mu alergiu na pele.

janinah
20. jún 2021

Je to na 99% alrgia,dajte antihistaminikum a riešte alergol. vyš. a protialergické opatrenia v byte.

tehotna40
20. jún 2021

@moosh ahoj, neviem ci ste doma všetko ok, ale môj nevlastný syn to robil zo psychiky. Začali sme chodit psychologicke a uz to nerobí. Môže byť niečo aj v škôlke, nezačal to robiť po nejakej neg skúsenosti?

hivanik
20. jún 2021

@janinah ...dcéra v tom čase antihistaminika užívala na alergo sme chodili aj sama lekárka najprv odporučila ísť k moru že sa to skludni....A nepomohli ani pobyt pri mori....tak potom ta spirometria
...dcéra mi tvrdila ze to nevie ovplivnit že to ju samo núti si stále odkadliavat....Mne až odľahlo keď to po tom spreji prešlo....

hivanik
20. jún 2021

@nevenka ....bol to kortikoidny sprej...Budiair

beata_k
Odpoveď bola odstránená
labocca
20. jún 2021

moj syn 5r to zacal robit minuly rok. V noci klud a cez den stale,par dni pauza a opat. Zistili alergiu...

nevenka
20. jún 2021

@hivanik dakujem 🙂

vojkri
20. jún 2021

@moosh u nas to bol napr. Reflux...ale dcerku len akoby drhlo stale....strasne to liezlo na nervy;) pomohla liecba na reflux a mame pokoj..moznosti je vela;)

jazmi3
20. jún 2021

@vojkri kamoške takto stále kaslala dcéra, doslova,, úplne drhla, , zistili jej Po XY vyšetreniach, že ma trošičku posunútu sanku a nejako to drazdilo na hlasivky atd... Neviem to presne vysvetliť... Takze, odstránili pricinu a dcéra úplne bez. Kašľa.

elizita
20. jún 2021

Mne to pride bud na reflux alebo astmu

libertine
21. jún 2021

dcera to tak mala, v nasom zdravotnictve to boli strasne peripetie to povysetrovat, ale vysledok bol
ten, co som si aj myslela - silna alergia (sezonna), pomohol jej inhalator na priedusky a antihistaminika.

7vanilka7
6. feb 2025

@hivanik zdravím, môžem sa opýtať na ten sprej? Ďakujem