icon

Neustále sople u 1,5-ročného dieťaťa

alex2019
7. feb 2023

Ahojte, syn ma 1,5 roka a ma starsieho surodenca, ktory minuly rok v marci zacal chodit do skolky. Cca od vtedy ma mladsi neustale sople a teda vazne si nerobim srandu ked poviem, ze by som vedela spocitat na jednej ruke tyzdne kedy bol ok. Prvy polrok bol zly, vtedy mal dokonca chytene priedusky. Teraz je to take, ze raz lepsie a raz horsie ale vo vseobecnosti take horsie je to tak raz za 4 mesiace, vtedy mu ten sopel fakt tecie taky husty a pokasliava. Inak nema teplotu, nie je malatny len teda staaale mu tecie sopel ci uz ciry alebo zeleny. Mal aj problemy s ocami, toho pricinu sme ale asi objavili, vtedy bral asi vsetky lokalne atb, nakoniec minuly august dostal celkove atb lebo uz nic nepomahalo plus mal tusim moraxelu a streptokoka vo vyteroch. Potom bol fakt ze tyzden ako tak ok a zase nanovo zacali sople. Teraz po polroku sme si povedali, ze treba daco robit, lebo je to na nervy, ma kruzky kam nechodi, ak chodi, tak mam nervy aby mu tam nahodou sopel nezacal tiect, vazne tomu uz nerozumiem lebo to dieta vyzera zdravo, len furt ten sopel. Pred 3 tyzdnami mu teda lekarka urobila vytery a bola tam zase moraxela a tentokrat hemofilus influenza tak sa pytala ze ako mu je, a ze ked sa mu to teda nelepsi tak ze da atb, bral to tyzden. Nejakou nahodou v ten tyzden bol ok (co predpokladam nemohli tie atb hned zabrat) a fakt ze den na to ako ich prestal brat zase sopel. Ozaj uz neviem co robit a vlastne neviem ani lekarka co by mala robit ved dalsie atb mu nemoze dat. Inak on aj straaasne slinta, uz som aj rozmyslala, ze ci to nejak nesuvisi, resp ci nema nejaku alergiu alebo co. Nemali ste nejaku podobnu skusenost? Co vam pomohlo? On ma velmi rad tie svoje aktivity s detmi takze je to strasne zle ze nemozeme velmi casto nikam chodit a vsetko len kvoli soplom ktore neprechadzaju. Dakujem velmi pekne za vase rady.

anjelicek26
7. feb 2023

Kludne moze mat alergie, moznosti mas strasne vela - roztoce, prach, domace zviera... ono potom tie bakterie maju raj na uz rozdrazdenej sliznici... rovnako skontrolovat u nosno-krcneho mandle, polypy v nose, zapadnute usne bubienky... neni dobre takto dlhodobo chorlaviet... hlavne je to pekne na nervy vsetkych myslim :(

barbie1981
7. feb 2023

Ja by som dala zasa urobiť kontrolné výtery či už po tejto stránke je ok, ak áno potom smer ORL a alergologia tu už asi všeobecný doktor nepomôže

biibiana
7. feb 2023

Tak chodte dat pozriet na ORL. Moznosti preco to je tak moze byt hned viac. A ten starsi surodenec musi chodit do skolky? Skus dat aspon 2 mesiace pauzu, ziadny kolektiv dalsich 15tich deti. Dieta fakt maximalne preliecit. 1,5rocne dieta ma slabu imunitu a po tolkych atb to musi byt naozaj tazke obnovit to. Treba naozaj dat dokopy creva/travenie, probiotika aj prebiotika, obmedziť sladke. Ja mam deti s vrodenou poruchou imunity viem velmi dobre, ake to je ked dieta presopli 10 mesiacov z 12tich. Je to maximalne otravne pre dieta aj rodicov. Nam na ORL povedali, ze ma dcera sliznicu v nose typicku pre alergika. ( aj ked z krvi sa ziadne alergie nepotvrdili) Fialovu a opuchnutu, mandle zvacsene. Davali sme dlhsie lieky na alergie, viac vetrali, periem len v prasku pre alergikov, zrusili sme koberce a plysove hracky v posteli.. Je to teraz lepsie. A inak si mamky dost pochvaluju nosove probiotika M33. Neviem aku stravu, ake a ci vobec davate doplnky stravy/vitaminy/podporu imunity. Moraxela a hemofil su typicke skolkarske, ked to nie je nutne tak by som starsie dieta nechala doma.. drzim palce.

andreatytler
8. feb 2023

@alex2019 Prvy polrok je masaker na skolkarske sople. Tento druhy polrok oktober-marec je najhorsie chripkove obdobie, takze to mate tiez zle. Podla mna sa to ale zlepsi nastupom leta. A este dalsia dobra sprava je ze si aspon tie skolkarske sople odkruti teraz a ked skutocne nastupi do skolky bude uz mat ovela lepsiu imunitu a nebude tolko vynechavat zo skolky.

lampa113
25. jún 2023

Dobry den prosim vás ma tie dakto skusenosty M33 kvapkyy aj s čisty noštek mam dcérku ma 15 mesiacov a doplnky od Medveď prosim vás prosim kto ich mal odpišteee či pomohlo vam Dakujem ...