Neustály kašeľ u syna - ako ďalej postupovať?
Ahojte, prosím Vás, syn odkedy chodí do škôlky tj 1,5roka neustále kašle. Min šk rok to bolo viac menej na striedačku 2tyzdne v škôlke 2tyzdne doma (90% vždy koli kašlu) cez prázdniny bolo dobre...tak som to prikladala čisto iba škôlke... Tento rok zase vkuse kašle, teraz sa intenzita podľa mňa zhoršila, kašle takmer vkuse. Kašeľ taky nijaký, žiadny chorobný, skôr mierne dusivy ale zase nie príliš... Do toho má veľmi často upchaty nos (tam už vysetrenia na alergiu robíme cez orl...) mna ale zaujíma ten kašel. Nieje normálne aby vkuse kašľal (max ak je kľud tak par dni..) ked prídeme pediatričke tá popočúva, ze dýcha čisto a hotovo... A už mi to nedá a chcem to riešiť, lebo nieje normálne aby mi dieťa skoro stále kašľalo..Na akých vyšetreniach by ste u dr trvali aby boli urobené? Pripadne kam by nás mala poslať ďalej? Myslíte že ak by bola preukázaná alergia na niečo, môže to byť z toho? Ďakujem za každú radu k danej téme.
@leskovael ahoj,tak uplne viem o com hovoris,pretoze u nas presne tak isto...ako nastupi v septembri do skolky,mesiac je dobre,potom ochorie a uz sa to s nami vlecie...stale na nejakych sirupoch atd., dychanie vzdy ciste,alergie ziadne,len kasel stale...chodi uz druhy rok do skolky a ako sme v oktobri ochoreli,stale sa to s nim taha...vypytala som sa s nim na krcne, tam mu zistili, ze ma oboje mandle nosne aj krcne zvacsene...takze 11.3. ideme na operaciu...pani doktorka mi vsetko super vysvetlila, preco ten kasel...ze tieto deticky,ktore maju zvacsenu nosnu alebo krcnu mandlu, velmi tazko uplne vyzdraveju, pretoze vsetko sa im viaze na tie mandle a taktiez stacia male sople, nosna mandla sa zvacsi, deti sa nevedia vyfukat, potom im to steka dole a preto ten kasel...dost mam stres z toho zakroku,ale ja dufam, ze mu to pomoze...takze odporucam sa objednat na krcne, k nejakemu dobremu odbornikovi...vela stastia prajem
@akzi ďakujem krčnu mame dobrú, ona nás aj poslala ešte k jednému lebo jej chybaju nejake dezinfekčné či čo na endoskopiu a ze on to má (inak je jeden z veľmi dobrých tiež, zvazovala som ho keď som riešila orl prvý x) takze s týmito dr som spokojná... Akurát teda čakám na termín u toho doktora, dnes som sa nedovolala.. A tam sa uvidí čo povie, najma teda či to môže byť alergia ak hej pošle nas na alergologiu... Ak nie, uvidím ďalej ako to budem riešiť. A ďakujem, aj vám vela šťastia nech to prebehne čo najlepšie bez problému.. a nech už nech už nebude stále chorý.
@leskovael moja dcera takto kaslala vzdy vecer minuly rok od septembra do marca..v januari sme boli na alergologii,kde jej potvrdili alergiu na plesne a sezonu ma od oktobra do marca!cize v zime,ak nemrzne a je presne take pocasie,ako tento rok...hmla,dazd,vlhko..doma som musela zrusit vsetky kvety kvoli zemine...tak by som isla touto cestou..alergolog,rtg pluc..plus bolo povedane,ze to moze byt aj psychosomaticke...prvy rok v skolke bol super,druhy som nastupila do prace..tak mozno aj to...a dokonca ju lekarka testovala na histaminovu alergiu alebo alergiu na lepok..🤷🏻♀️Ale urcite by sim tvrala na vysetreniach a nie,ze lekarka tam nic nepocuje 🤷🏻♀️😳

@leskovael nejest jedla ,ktore sposobuju kyslost v zaludku, paradajkove veci, kysla kapusta,kysnute veci, sladkosti,ovocie vecer..dostali sme taky zoznam...je toho viac,ale postupne je potrebne zistit, ktora potravina dietatu sposobuje ten kasel a hlavne pred spanim nejest cca 2 hodiny a syn berie aj gastrotuss pred spanim...postupne sa to u deti moze upravit ..niektorym detom tie kyseliny drazdia aj uska, boli z toho hrdlo, kasle ...