Neužili sme 1 dávku antibiotík. Máme ukončiť užívanie?
Ahojte, môj 8mesačný drobec bral tri dni antibiotiká - nemall teploty, ani bacila vo výtere, no doktorka mu ich dala na preliečenie. veľi som s tým nesúhlasila, len kašlal a bol zahlienený, ale netrúfla som si jej odporovať. No včera som šla preč a MM mu akosi zabudol podať jednu dávku a povedal mi to ráno, okrem toho som zaspala aj ja v noci, čiže je 24 hodín bez antibiiotík. Čo teraz? Pokračovať v podávaní alebo prestať? Čo mu uškodí menej? Vdaka vopred za názory
@luciferkax ATB sa nedávajú na preliečenie, lebo si na ne navykne a potom mu nebudú žiadne účinkovať. Neviem, ja by som to asi nechala už tak. Ten hlien ak má v nošteku, mu odsaj a na kašeľ mu daj nejaký sirup. ATB sa na takéto veci nedávajú. Ja s tým nechodím ani k lekárovi.
na čo mu dávala atb?nemám rada takéto doktorky.naša dáva atb,len v nevyhnutnom prípade a to už ked vidí,že choroba neustupuje.a to dáva väčšinou na prírodnej báze.ja ked nesúhlasím doktorka jej ich nedá.a ked si stým nesúhlasila nemusela si ich vyberať z lekárne.a už by som mu ich nedávala.
dobrať.. to že bacil nebol vo výtere, neznamená, že tam nie je, a ked už raz začal, nech neprestáva.. podať aspon kolko je uvedená dlžka minimálnej liečby v príbalovom letáku
@luciferkax
souhlasim s @traktor
Mrkni se poradne jeste do prilohoveho letacku, u vetsiny leku byva - "Co delat, pokud zapomeneme 1 davku ci dame vetsi mnozstvi"...
Kazdopadne ATB ma presne urcenou dulezitost podavani - at uz jde o davky rozepsane na dane hodiny, tak i dny, ktere by se mely dodrzet, pokud tedy jsme se ATB uz jinak nemohly vyhnout a doslo k nutnemu podani..😉, nepodcenovala bych didrzovani toho, jak mi bylo doporuceno...ATB ma svuj presny cyklus..
Nechci komentovat rozhodnuti Tve lekarky ani Tvoje...moje deti nikdy nemely ATB...
@luciferkax
Jak dlouho mel ATB uzivat a o jaky den jde, co jste zapomneli??Vim, ze dnes v noci, ale od zacatku brani ATB..byl to posledni den nebo den "mezi"?
@luciferkax to nevadi , ze vynechal..nedavaj mu dvojitu ani trojitu davku, len pokracuj v podavani dalej, tak akoby sa nic nestalo..akoby si davku nevynechala..pokracuj tolko dni kolko si mala..
@traktor
@luciferkax
Souhlasim ale pokud se jedna o posledni den , uz bych nepokracovala, uzavrela bych cely proces ATB timto zapomenutim..prijde mi zbytecne s prerusenim jednoho dne davat pripadnou posledni davku... 😉
..??i kdyz pravdepodobne je minimum 6dni😉 (?!)
@luciferkax určite ich doberte, nevadí, že ste vynechali 2 dávky, normálne pokračujte ďalej, ale už nevynechávajte 😀
teraz uz ATB doberte a nasledne by som sa zamyslela nad zmenou doktorky. pokial dava ATB na preliecenie, neviem ci by som k takej chodila ja a nie male dietatko...
@irriss v letáiku píše len o vynechaní jednej dávky - má sa dať čo najskôr, s minimálnym odstupom 4 hodiny od dalšej dávky.... bral tri celé dni dávku - čiže 6 x, dnes malby ť štvrtýden....
@luciferkax fakt pokracuj tak ako si mala dalej..akoby sa nic nestalo..ked uz ste zacali brat ATB , je skoda celkom prerusit liecbu, nech uz ju vyberie celu..
@betina1984 j a viem, že na preliečenie sa nedávajú, aj mne to bolo proti srsti.... ale u staršieho syna sme brali atb každý mesiac, u neho mali choroby strašne rýchly spád, napr. jeden den bol zdravý, druhý začal kašlať a v noci sme boli na pohotovosti.. čiže teraz mám strach, aby sa to nestalo aj u mladšieho, neviem sa prekonať 😒 😒 😒 hádam má mladší lepší imunitný systém
Ahojte,vie mi niekto poradit,vecer som zabudla dat synovi antibiotika,ma ich brat kazdych 12 hodin. Vcera rano dostal davku,vecer uz nie lebo som zabudla a spomenula som si az teraz. Mam pokracovat ako keby sa nic nestalo,alebo mu mam dat teraz rano vecernu davku,cez den rannu a vecer nabehnut ma system dalsou davkou? Zda sa mi to vela...ale nechcem zase aby sa mu choroba vratila..tak teraz neviem ako to mam vyriesit,je sobota a dr.nerobiiii....dakujem:-)
@betina1984 mna dr zvozila, ze len tak brat atb sa nesmie. Tie bakterie, voci ktorym sa to berie, sa pozviechaju a ostanu rezistentne. Tak mi to vysvetlila

pokracovala by som dalej..nech ich doberie cele, tak ako ma