Kedy zaberú antibiotiká?

barbie17
5. jún 2018

Ahojte, som už v koncoch. V piatok sa nám malá zobudila a mala zvýšenú teplotu do večera mala teplotu už 39 mysleli sme si že či sa neprehriala lebo v byte máme dosť horúco. Tak prejstotu sme s ňou zašli na pohotovosť v sobotu akurát mala naša doktorka. Tiež mi povedala že sa mohla prehriať ale že má pravú mandľu trocha zväčšenú tak nám dala Fenistil a Pamykon do nošteka. A že keď bude mať totu noc ešte teploty tak máme prísť naspäť. Keďže mala ešte v noci teploty tak muž išiel ráno za ňu a predpísala nám antibiotiká Klacid . Lenže teraz berie antibiotiká už 3 deň a teploty má stále aj keď nie tak pravidelne ako malá pred tým. Teraz má väčšinou poobede o 3 a o pol noci . Už sme sa nakazili aj mu s mužom tiež sme na antibiotikách a keďže ešte do toho nám začala kašľať tak mi povedala aby som jej dávala Mucosolvan. Teraz neviem či mám ísť s ňou za doktorkou že má ešte stále teploty alebo mám ešte počkať. Ja už tiež nevládzem vkuse v noci stávam a keby som aspoň chorá nebola. Za každú radu ďakujem.
radu ďakujemďakujem.ďakujemla.rozpísal ale som v koncoch. Za každú radu ďakujem.

tinkasss7
6. jún 2018

Ja by som šla za doktorku keďže teploty neustupuju.Tym nič nepokazíte.

pininka
6. jún 2018

Atb u maleho dietata by urcite mali zabrat do 24 hodin, nasim aj skor zaberalo. Ak teploty pretvavaju, treba ist. Robila jej nejake testy, aspon crp? Lebo moze mat nieco na co jej dane atb vobec nemusia zaberat.

barbie17
autor
6. jún 2018

@pininka niie práveže žiadne vyšetrenia jej nerobila.

verca888
6. jún 2018

sla by som k nej nazad ak tie horucky neustupuju, tri dni su podla mna uz dost casu aby jej aspon klesli. nech jej urobi nejaky vyter hrdla, popripade zoberie krv

anonymka11
6. jún 2018

@barbie17 ahoj tak naša mala dostala teploty z piatku na sobotu mala cez 39 hneď som ráno s ňou išla na pohotovosť dostali sme taktiež len pamycon a fenistil keďže nekaslala takéto vysoké teploty nám trvali až do pondelka kedy som opätovne navštívila doktorku ktorá nám nasadila ATB lebo začala aj kašlať plus jej to stekalo na priedušky ešte v pondelok celý deň teplotovala a od včera teploty nemá takže ATB zabrali ale tiež nám vysoké horúčky trvali 3 dni..nemali ste kliešťa? Možno je to chrípka keďže to máte aj vy ale určite ak do 3 dní neprešla horúčka treba zájsť opätovne ku doktorke

pininka
6. jún 2018

@barbie17 ja to nechapem, nasa zakazdym urobi aspon crp, ved to je zaklad. Ako potom moze vediet ci je to bakterialne,alebo virusove. Mojej kamoske tak tiez dala pre syna iba atb, bral ich 10 dni a nakoniec na kontrole zistila ze mu ich dala uplne zbytocne. No tak to dakujem pekne, ved to niesu cukriky.

katulienkax
6. jún 2018

Ak je to vírus tak atb nezaberú vobec ... Preco nežiadate vytery a crp.