Neviem sa zbaviť vší
ahojte, dcéra je už zúfalá, podarilo sa jej niekde chytiť vši, v máji, odvtedy sa ich nevieme zbaviť , neustále si ich češe elektrickým hrebeňom na vši, mali sme doma liquid duo, nepomohol, skúsili sme aj parasidose , minula už celú fľašku , ani to nezabralo, stále hovorí že cíti ako jej chodia po hlave, má husté tmavé vlasy cca pod lopatky, už si dávala aj zábaly z kokosového i olivového oleja, nepomohlo, aj ich žehlila žehličkou na vlasy ale bez výsledku, skúšali sme aj preplachnuť octovou vodou . čo robiť ? ja som ich nechytila , syn ich chytil ale jho som proste ostrihala , umyla hlavku a hotovo. No dcere neviem ako pomôcť . S hrebeňom si vyčesala zakaždým iba hnidy, všu sa nám nepodarilo vyčesať zatial asi ani jednu... nechapem ako je to možné. dakujem za rady , postrehy 🙂
Dakujem vsetkym za rady vyskusam ten paranit a uvidime
Difusil, celu lekaren sme vyskusali a po 3 mes sme narazili na Difusil a zabral. 3 baby sme to dostali, dlhe huste vlasy, katastrofa...
Na to netreba nic specialne.Postaci akykolvek rastlinny olej,slnecnicovy,olivivy alebo ocot...dat/vmasirovat do vlasov,zabalit do igetitu a na to uterak,pockat 30 minut a cesat a cesat a cesat hustym hrebenom.Potom vlasy poumyvat normalnym samponom a zase vycesat.Vsi sa udusia a nebudu klast hnidy.Hnidy to neodstrania a preto to treba aplikovat najlepsie kazdy druhy den po dobu dvoch tyzdnov.Dcera mozno vsi uz ani nema ked ich neviete najst.Mozno je to uz len o psychike.Mna teraz tiez svrbi hlava ked tu o tom pisem 😀
Dievcata, ja som v tomto uplne neskusena, este nas to len caka, ale chcem byt pripravena. Asi sa to bude niekomu zdat smiesne ale ako presne postupovat co sa tyka domacnosti a spol.- teda pride dieta domov, zbadam ze ma vsi alebo mi povie ze su v skole, pozriem, najdem, a potom? Bezim po pripravok, aplikujem, vycesavam- to mi je jasne. A hned prezliekat periny, prat, alebo az druhy den? A celej rodine ci len tomu u koho najdem vsi? Toto opakovat kazdy den, niekolko dni po sebe, ci ako ste to robili? A hracky ako? A co a ako dezinfikujete? A co calunenie gauca? Su na to nejake spreje- teda na to calunenie. Uz teraz sa desim co budem robit...
Poprosim velmi pekne ak by to niekto vedel tak polopatisticky presne popisat budem vdacna. Dakujem.
A tu alpu niekto spominal, tu ako presne aplikovat? Dakujem.
Inak nam mama kedysi za sociku davala do vlasov praskovy DDT 🤐 🤐 Sa divim ze mam este vlasy, ach joj!
@maminecka sprevádza to svrbenie hlavy, ked má dieťa tmavé vlásky ako moja dcéra tak to pri česaní zbadáš, ak svetlé, je to horšie . ja ked som to zistila, hned som utekala do lekarne kupiť šampón, všetky uteráky som vyprala, povyzliekala prádla posteľné a tiež poprala, požehlila, ked ich ma jeden člen rodiny je pravdepodobne že ich mohli chytit aj ostatní takže skontrolovat hlavy rsp. preventivne umyt vsetci. kazdy sampon ma ine pravidla uzivania, vzdy mas tam uvedeny interval v akom opakovat umytia. co sa tyka alpy octovej vody, alkoholu, olejov, proste naliať do vlasov tak aby sa to poriadne dostalo ku korienkom vlasov , aby sa to dostalo do vsetkych vlasov a nechat posobiť aspon pol hodinky 🙂
Dcéra sa mi od nedele stále skriabala na hlave a v pondelok večer sme zistili že má vsi.dali sme včera paranit,ale vajíčka zostali tak som dnes kupila liquido aj balzam aj šampón,este jej ostali vajíčka.chcem sa spytat ci bude stačiť keď jej budem dávať len šampón.a komu pomohol?uz tie vajíčka len vycesavat?hlava ju už nesvrbi.
@mamalucia cesat a cesat a cesat.moja dcera ma vlasy po zadok a uz 2x mala vsi.Nakolko sme ju nestrihali tak o to som mala viac roboty.Nedam dopustit na vycesanie poriadnym hustim zeleznym vsivakom ( nie tie plastove co predavaju v lekarni lebo to nevycese ani zo psa) a nemusim pouzivat ani ziadny sampon na vsi.Proste vsetko jej vycesem,vsi zive ci mrtve a tak isto aj vajicka a opakujem to den co den,kym hlava nie je komplet cista.Uz jej to robim aj preventívne po kazdom umytí vlaskov.
@miriam_s Dakujem za odpoved. A tie obliecky peries len raz alebo na druhy den zas? A este nieco ine cistis, dezinfikujes? Napr. gauc? Ci len povysavat? Dakujem.
@maminecka2 asi raz za týždeň to všetko poperiem vymenim, ale ked spi na vankusi ma velky uterak ktory periem na 90tke aj prežehlím, ten jej menim kazdy den
@miriam_s parasidose je nic, neucinkuje.... utekaj si kupit do lekarne PARANIT s hrebenom vsivakom.... je to taky olej v spreyi, nechaj ho posobit niekolko hodin, aj pol dna, alebo tak... potom zmy tym samponom, co je k tomu a vyces vsivakom pramienok po pramienku nad vanou a ihlou z toho vsivaka vyberaj vsi....
zbavis sa ich takto pekne za 1 den.... vyskusane... ked dcera raz doniesla vsi, ma huste vlasy, brckave, skoro som zinfarktovala... parasidose nula bodov, veselo si behali dalej...
Toto je ucinne a fakt dobre.... sice to vycesavanie je na dlho, ale aspon to vies vycesat.. a hynu aj hnidy.... no a potom som vlasy este prezehlila pre istotu zehlickou... v zivote take rovne vlasy nemala 😀... treba opakovat o 7-9 dni, lebo tolko maju tie potvory dobu liahnutia....
NO a hlavne, musi sa odstranit zdroj ( v triede a pod) lebo inak to je dokolecka.. decka daju hlavy dokopy, alebo len bundy vedla seba a tie svinky prelezu.. drzim palce.. hlava ma svrbela este mesiac, aj ked ja som vsi nemala, ale ten pocit 😀
a este je ze vraj dobre natierat spanky a krk vzadu cajovnikovym olejom, vraj ich to odpudzuje, aby neliezli tam.... mozes dcere kazde rano natriet kvapku, ked ide do skoly, neuskodi to.
a ak ani to nepomoze, tak normalne na psy a macky sampon. jeden taky mame vyskusany na macke, normalne mrtve padali a bolo po nich....
skus obycajnu alpu, bude sice trochu stipat, ale mojej dcera zabrala. tiez som kupovala nehorazne drahe pripravky, a nic s toho... Alpu som naliala do vlasov a nechala posobit zabalenu 15 min, potom som vycesala malej vlasy a nasledne umyla klasickym samponom, a opakovala asi 3x v priebehu 2-3 tyzdnov a odvtedy je pokoj. samozrejme, ze musis dat na pokozku nejaky zabal, lebo bude vystipana, ja som pouzila olivovy olej.
@mamamima aj nám difusil pomohol veru
@miriam_s Dakujem
Petrolej zarucene ale nie na detsku pokozku
@katrin21 dakujem, u nas v lekarni paranit nemali tak som si ho objednala z internetu a zajtra mi pride, dúfam že to zaberie lebo alpy , petroleju atd sa bojim aby jej to nespálilo pokožku hlavy . my máme doma elektrický hrebeň na vši , no akosi sa nám nepodarilo vyčesať vši, iba hnidy... vlastne ani neviem ako taká vyčesaná vša vyzerá , no kedže stále a stále má nové hnidy znamená to že má aj vši napriek všetkým vyčesávaniam a kadejakým šampónom, olejom , žehleniam a pod. ...
Necitala som vsetko, my sme mali raz "vraj" tiez som ani jednu vsu nenasla... moze ju aj hlava svrbiet z ineho dovodu a mat napr. lupiny, vyrazky, ja to riesim totiz teraz a pritom vsi nemam 🙂 .. dobre to skontrolujte. My sme mali paranit, ten mal taky hreben a s tym... nastriekat, zabalit hlavu do folie potravinovej a tak nech pobehuje 🙂 A opakovat v presnych intervaloch.. vyprat oblecenie, veci, periny... v kazdom cykle. A ak nepomoze tak neviem... :/
Nečítala som všerky komentáre, ale my sme sa ich po dlhom boji a zbytočnom vyhadzovaní peňazí v lekárni na všetky tie "zaručené a zázračné" prípravky zbavili nasledovne: našampónovať hlavu dôkladne akýmkoľvek šampónom, do ktorého kvapneš niekoľko kvapiek čajovníkového oleja. Nechať pôsobiť približne 10 min. , vlasy opláchnuť a poriadne od korienkov pramienok po pramienku vyčesávať a vyčesávať a vyčesávať. V prípade, že nájdete vši, prezliecť celé posteĺné prádlo a vyprať ho min na 60 stupnoch. Následne veľmi dôkladne povysávať postele, no nielen to, všetky pohovky (ak sú nejaké vankúše, deky, hračky na pohovkách, posteliach ... tiež všetko vyprat). Na druhý deň hlavu prekontrolovať a zasa vyčesávať a vyčesávať a vyčesávať. Ak nenájdeš vši, len hnidy, tak je to ok, ak však nájdeš vši, tak zopakovať celú procedúru z predošlého dňa: prezliecť postele povysávať .... toto celé opakovať kým nenájdeš ani hnidy ani vši. Môže sa stať, že nejakú hnidu "nezachytíš" a vyliahne sa z nej vša, čiže na nete nájdeš, za aký dlhý čas to môže nastať. V tomto čase znova umyť vlasy a riadne povyčesávať, ak nenájdeš ani vši, ani hnidy vyhrali ste!!!
@marika3678 dakujem za radu
@marika3678 mas pravdu.je to sice narocne kazdy den prezliekat postele aj vsetko prat ale je to potrebne.aj vsetko ostatne prat deky.ja som dala aj auto vytepovat.mala som.raz vsi a stacilo.mozes dodrziavat ako kolvek hygienu ale aj ti to prinesie dieta zo skolky mas smolu.
@miriam_s paranit je ako naparfemovany petrolej v spreji. Sampon paranit nekupuj skoda penazi iba ten sprey a vycesavat a ten cajovnik natieraj za uska zatylk vraj ho vsi neznasaju
@miriam_s pred rokom sme mali vsi a ja doteraz mam problem s lupinami. Head and shoulders nepomaha lebo mam narusenu pokozku tak az z dm natur proti lupinam sampon mi celkom pomaha. Inak ako dospela co som schytala od dcery vsi mam z toho hadam dozivotnu traumu a to som ako dieta vsi mala ale toto cosom si prezila sama s detmi qvanta pradla avycesavania a an sama sebe sama vycesavat dlhe vlasy lebo mm bol na mesiac na sluzobnej a ked sa chudak vratil tiez Iich mal a jeho dlhe vlasy sli do hola ale mal pokoj a ja aj po roku siskriabem hlavu
@kvietok173 vobec nie... paranit je sice olej, ale su to prirodne oleje, silice a pod na prirodnej baze a prave preto na ne vsi nemaju imunitu , lebo to nie je chemia, ako ine sampony. je to zarucene, ze pomoze... mne to tiez poradili a fakt ucinkuje. sampon je v tom baleni uz......skor ine veci su vyhodene peniaze vacsinou.
a ten sampon je dobry na preventivne zmyvanie, tak tam aj pisu
@katrin21 paranit ano ale ten sprey je super ten ma podľa mna väčší účinok a šampón mozno Ta prevencia. A co sa týka petroleja neviem o tom žeby nebol na prírodnej báze? Získava sa z ropy jej destilaciou. Ale v podstate je to jedno 😊. A skús si prečítať zlozenie paranitu 🙂
@kvietok173 jaj, to jasne, sampon je skor doplnok, ale nejaky ucinok ma urcite aj ten, ale samozrejme, ze spray je spray 🙂
To vás je až ttoľko skúsených??? Až mi zabehlo,aká je táto téma ziva. To ako vyzera vša??? Na nete som nasla obrázky nejasneho charakteru. To je viditeľné ako chrobák???bodka?? Alebo ako lupina??? Alebo ako čo??? Ako to človek zistí? Teda verifikuje...voľným okom

@miriam_s Poradila by som Paranit z lekárne. Je síce dosť drahý - okolo16 eur, tiež len na 4 dávky, umývať raz za 5-6 dní, po umývaní Tea Tree Oil na vlasy. Na vankúš veľký uterák, ktorý možno prať v horúcej vode, prežehlovať, často vymieňať, najmenej raz za noc.