icon

Nevoľnosť počas tréningu: Skúsenosti a rady pre rodičov

hranolka22
19. sep 2024

Milé maminy, skúsim sa aj tu spýtať, lebo k synovej DR sme objednaní až po víkende...
12 ročný syn-futbalista máva posledné týždne nevoľnosť počas tréningu- nie vždy, hlavne vtedy keď je dosť teplo, tak neviem či len z toho... začne trénovať a do 30-40 minút mu začne byť zle od žalúdka, slabosť a dnes už mal aj problém s dýchaním na chvíľu- ale to sa sám akoby vystresoval už.
Kondičku má dobrú, vládze. Neviem či z málo pitia- napríklad dnes mu prišlo zle po pol hodine-boli poobede na slnku, pitnú prestávku nemali dovtedy...
Možno magnézko, že mu chýba mi napadlo 🤔
Má niekto skúsenosť s niečím takým? Ďakujem
P.S. Ako píšem, budeme to riešiť aj s detskou DR po víkende

Strana
z2
sella38
19. sep 2024

Chodite na sportove prehliadky?

hranolka22
autor
19. sep 2024

@sella38 nie,on este nebol

jurly
19. sep 2024

@hranolka22 pokial sa vyluci telesna pricina, bude to psychika. nieco nie je v poriadku. az tak velmi, ze reaguje telo, aby ho chranilo..

kp7333
19. sep 2024

Isla by som k dr. - krvne testy, ekg...

mondolina
19. sep 2024

nepije eneegeťáky?

ina2405
19. sep 2024

@hranolka22 kým neprejde riadnou prehliadkou- odbery, ekg a echo, tak by som mu dala pauzu so športom.

kp7333
19. sep 2024

@ina2405 veru, nie je to sranda. moze to byt len chudokrvnost, ale napr. aj skryta srdcova vada.

stanulienkat
19. sep 2024

Kludne to moze mat, ze malo pije. Mozno anemia.. Chodte vylucovacou metodou, nech pije do 2 litrov denne a uvidis, ci sa zlepsilo.

hranolka22
autor
19. sep 2024

@mondolina nie, to vobec

hranolka22
autor
19. sep 2024

@kp7333 je sledovany na kardio,takze nemalo by to byt nic skryte dufam
@stanulienkat ano, to si aj ja myslim, ze mozno malo vody a aj malo maju dovolene pit a pri velkej namahe aj dost vypoti,aj dnes bol mokry ako mys ..

hranolka22
autor
19. sep 2024

@ina2405 je na kardio sledovany, tam by nemala byt pricina 🤔

hranolka22
autor
19. sep 2024

@jurly ano,aj ja som myslela,ci hlava stres. ale vela hovorime spolu a nema stres ani z chalanov,ani z trenera,chodi rad...

hranolka22
autor
19. sep 2024

byva mu zle len ked je ozaj teplo a ma viac namahy.Napr. na zapasoch ani raz mu nebolo zle, len to ich strieda casto aj s on sa zakazdym napije ked ide dole z ihriska..tak verim,ze mozno len ta voda,nejaky mineral...ale k DR ideme, uvidime co ona na to

liv1
19. sep 2024

Nejedol pred treningom?

hranolka22
autor
19. sep 2024

@liv1 dnes jedol v skole o pol druhej, ale ze nie vela, potom uz sme sli na vlak a o 3 mal trening

liv1
19. sep 2024

Ja by som 100% navstivila sportoveho dr. Na kardiologii robili taky test, ze ekg po zatazi? Alebo len klasika ekg a echo? Kym nebude vysetreny nenechala by som ho cvicit

liv1
19. sep 2024

A ak ma 12 rokov, je U13 kategoria a ti uz maju povinneho sportoveho doktora podla mna. Je to dobre aj pre bezpecie deti. Nerob pred synom z toho dramu nech ho zbytocne nestresujes. 😉

hranolka22
autor
19. sep 2024

@liv1 on este nemal tu prehliadku, viem o co ide, starsie deti tiez sportuju a chodia pravidelne,ale on este nemal nariadene,tak asi vybavime my pre istotu. A jasne, nestresujem pred nim, praveze som ho dnes ukludnila. Akurat sme sa dost rozpravali-analyzovali ,nech vie odpovedat, kedze aj DR sa ho bude urcite pytat rozne doplnujuce otazky k tomu 🙂

biba_18
19. sep 2024

môže mať aj s cukrom problém, keďže vravíš že nejedol veľa… mne sa pri tréningoch až nohy podlamujú z ničoho nič, beriem hroznový cukor už preventivne keď cvičím nohy napr… ale môže to mať naozaj všelijakú príčinu…

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hranolka22
autor
19. sep 2024

@biba_18
Nosieval hroznový cukor,aj si daval pred treningom a zapasom, ale nie pravidelne veru

hranolka22
autor
19. sep 2024

@lonely66 dakujem za nazor 👍 nepodcenujeme to samozrejme, ideme k DR s tym a zatial sme sa aj s trenerom dohodli ze tento vikend nepojde na zapas a na dalsie treningy az ked to bude mat odobrene od doktorky. Jasne, ze nie je nadseny, ale zdravie na prvom mieste 🙂

lubina
19. sep 2024

@hranolka22 12 rokov, puberta a zmeny v tele, takze aj toto je mozna pricina. Ale je asi dobre ist aj k dr. s nim a urobit mu nejake vysetrenia, co navrhne dr.

majamat
19. sep 2024

moze byt veru aj puberta. hormony dokazu vela narobit, no samozrejme treba vylucit ine priciny, aku sa tu uz popisalo. treba vysetrenie.

xlucia
19. sep 2024

tiez si myslim ze najprv skontrolovat srdce a vsetko ostatne. u nas sa pri sporte osvedcilo pit toto https://www.futunatura.sk/elektrolyty-sumive-ta...

hranolka22
autor
19. sep 2024

@xlucia to vyzera dobre 👍 nieco take som myslela presne ci mu netreba. ked boli vacsie tepla,davala som mu na trwning magneziu miesto cistej vody a to mu nebolo zle 🤔

rozculena
19. sep 2024

@hranolka22 "...malo maju dovolene pit..."
wtf??

xlucia
19. sep 2024

@hranolka22 vyskusaj. uvidis. ja si to sama davam napr. v horkach ked pridem domov spotena, lebo som niesla tazky nakup a podobne... mne to to pomaha, moje decka to piju po treningoch, muz po behoch ...

luciazahornadska
19. sep 2024

Určite to treba riešiť s kardiológom a spraviť EKG pri záťaži. Sú vážne srdcové ochorenia, ktoré sa môžu prejaviť práve pri športe/námahe... A bohužiaľ v tomto prípade to nie je sranda :(

ina2405
20. sep 2024

@hranolka22 je na kardio sledovaný len tak? Či má nejakú vadu?

Strana
z2