Nevoľnosti po narkóze u 7-ročného chlapčeka: Čo robiť?
Ahojte babulky
Prosím vás , možno zbytočne stresujem a som netrpezliva, ale včera malému vyberali nosné mandle plus skracovali krčné. Zobudil sa , nič moc , ale potom si lahol spať. Spinkal striedavo až do večera kedy sa pozvrackal, myslela som že to sa mu proste len nahromadili hlieny a vyšli von. Okej
Ráno nás rýchlo prepustili, s tým že ešte cestou z nemocnice vo vysetrovni sa pogrcal. Celú cestu domov ho napinalo, už nemal ani čo grcat. Teraz sme doma, leží, pýta si síce piť ale neviem no. Nezdá sa mi , taký je jak zdochlinka. Síce dostal aj oblbovak čo je samo o sebe šupa na nervový systém ale neviem či ísť s ním do nemocky na detské, zasa nechcem aby tam niečo horšie chytil keď je teraz oslabený. Prosím ak máte skúsenosť, poraďte 🙏 ďakujem
Pomaly mu dávaj piť, nemôžeš ho nechať smädneho. 2-3 lyžičky vody či čaju a o chvíľku znova
Dávaj mu piť /hlavne keď si sám pýta/ mierne osladený čierny čaj a klasickú Coca-Colu s trochou soli po lyžičkách alebo malých dúškoch a často.
Nedávaj vodu - tá zaťažuje žalúdok.
Môžeš mu pripraviť aj rehydratačný nápoj
Nech oddychuje koľko potrebuje, spánkom sa najrýchlejšie zotaví.
dcéra mala niekoľko narkóz a povedali nám že ak bude doma vracať máme ísť na pohotovosť...
Ďakujem dievčatá. Keď sme prišli domov, akoby utalo - pije, pomaly je, hraje sa. Bola to naša prvá a dúfam posledná narkóza tak som sa zľakla. Asi najskôr závraty mal lebo doma na "pevnej zemi" je úplne ok. Ďakujem krásne za rady 🙏 dúfam že horšie nebude noo
ja som po narkoze vracala len par hodin, ale teda co je zaujimave, bola som strasne smedna skoro tyzden. zrejme s ami z tela vyplaovali anestetika a vsetky lieky.
po vybrati krcnych mandli som bola na 3 den odpalena. po mandliach som mala v hrdle stav podobny velmi silnej angine, po nosnych mandliach je to asi vlemi podobne. organizmus bojuje a ten boj ho vycerpava. je uplne nromalne, ez tak reaguje.

vydrzte 1-2 dni zvracat sem tam moze podla mna dôležité je aby nebol dehydrovany. ak by sa to nezlepšilo volaj pediatrovi jest a pit mu davaj podla pokynov drzim palceky