icon

Nevysvetliteľné teploty u 3 ročného dieťaťa

bubinkaaa
5. jan 2013

Ahojte maminky 🙂
Moj syn ma dlhodobo (cca 1/2roka) z neznamych pricin teploty od 37,4 C- 38,5 C ☹ ......Okrem tychto teplôt nemá ziadne ine priznaky,ziaden kasel,ziaden soplik,ziadne bolesti. Niekedy som si myslela,ze je to zubkami,ale posledne zubky nam vysli uz davno ,a teploty pretrvavaju stale.Potom som si myslela,ze mozno je to jeho zlym pitnym rezimom, kedze ho musim s cajom stale nahanat...no teraz uz vypije aj dostatocne mnozstvo tekutín za den,takze tymto to tiez nebude...Boli sme u detskej lekarky,moč a krv vsetko negativne.Poslala nás aj na usno-nosno-krcne tiez ma vse OK. Z coho to moze mamicky byt???Nemate skusenost???..Do skolky este nechodime,takze urcite nema ani ziadne virozy,naozaj si to neviem ako mama vysvetlit,ved z niecoho musi mat trvale zvysenu teplotu !!! 😒

Strana
z2
nae
5. jan 2013

@bubinkaaa Keď robili vyšetrenie krvného obrazu, tak vrátane diferenciálneho rozpočtu?
Bolo by treba aspoň z mojho laického pohľadu:
krvný obraz - vrátane diferenciálneho rozpočtu, event. aj morfologické zhodnotenie pri čo i len malej odchýlke, CRP, zopakovať sedimentáciu, testy na mononukleózu, boreliózu, proste komplexnejšie vyšetrenie na endokrinológii, imunológii (okrem iného aj hodnotu imunoregulačného indexu, vyšetrenie hormónov štítnej žľazy!, EB vírus apod.), výtery z krku apod.

nae
5. jan 2013

@bubinkaaa A mal v poriadku pečeňové testy? Viróza može prebiehať aj subklinicky, resp. v indolentnej forme, a prejavovať sa len tou teplotou. Každopádne treba trvať na komplexnejšom vyšetrení, pre pokoj duše...držím palce!

zu666
8. jan 2013

Tak ako píše Nae a pridala by som aj reumatologicke i napriek tomu ze je sedimenacia v norme. Aj tie EB vírus aj CM vírus môžu robiť teploty.

ejuskaaa
9. jan 2013

Prosimvas kto mi pomoze☹(((((((moj syncek ma od 1.11.vysoke teploty az do 41 stupnov..podstupili sme snad vsetky vysetrenia,lezali sme aj 2 krat v Ba,6 krat u nas,pred par dnami nas prepustili s tym ze nevedia z coho ich ma..neklesa mu pod normalnymi liekmi,musi mu vzudy dat do zily hydrokortizan..s malymmi prestavkami ho drvia 4O stupnove horucky..priznaky ine ziadne teraz mal trocha zacervenane hrdlo,inokedy ani to,nic ho neboli,nechaopem,sme uz zufali:(((((((nasadili mu Imunor,mteraz berie zinatt a dalej neieme,dotorka mi rpiamo povedala ze nevedia z coho to ma je to mozne?:.(
((((((((((((((((((((((dookola mu len beru krv,je cely dopichany avysledy ziadne prosim piste sem,alebo do IP..prosim potrebuejme pomoc uz neviem na koho sa obratit..

gabkam
12. jan 2013

Ja mám podobný problém, moja dcéra už vyše roka má zvýšené teploty, no nejdú až do výšky 38...stále ma odbili tým, že sú to zuby a začiatkom decembra to so mnou konečne začali riešiť, KO, moč, výtery, všetko v norme, mali sme sa objednať na detskú reumatológiu pred sviatkami, no nepodarilo sa, pretože dcérka ochorela, odvtedy je stále chorá, diagnóza za diagnózou, dnes som už takmer na dne, lymfatické uzliny na krku sa jej tak zväčšili na dnes ráno, že vyzerá, akoby nemala krk. Bežala som s tým za lekárom, vytiahla som ho z postele, v pondelok máme ísť na ultrazvuk a na krv. A teraz mi povedzte, je to len zo zápalu alebo sa mám predčasne zrútiť, lebo záverečná diagnóza ma zabije? Odkedy je chorá, veľa spí, dokonca sa sama pýta, to je pre mňa ďalší desivý element... ☹

zu666
13. jan 2013

@ejuskaaa Ako ste na tom s CRP? Ma vysoké pri horuckach? Ako často sa mu horúčky vracajú? Ako dlho trvaju?Zaberá mu hydrokortizon? Zistili mu niečo? Býval predtým často chory? Co mu z vyšetrili? Dôležité su vyšetrenia na reumu, serologia, horúčky môžu robit vírusy CMV, EBV, herpes vírus. Mame niečo podobne za sebou, môžem aspoň poradiť co robit. Co dat vyšetrit.

zu666
13. jan 2013

@gabkam Gabi hore hlavu, čokoľvek to bude, určite to bude riesitelné. Mozno si mala navštíviť najbližšiu pohotovosť,kde spravia ultrazvuk aj krv skôr než pondelok, aby si bola kludnejsia. Určite s vysetreniami nečakaj, verím ze to bude nejaké virusove ochorenie. Ozvi sa, ako ste dopadli, držím Vám palce. A nerucaj sa vopred, nic necítaj a nestuduj na nete, zbytočne sa vystresujes a nikomu to nepomôže. Hlavne to zajtra zvladnite, verím ze to bude v poriadku.

lolonka
13. jan 2013

@gabkam drzim palce....nech pridu malej na to, co jej je a daju jej tu spravnu liecbu....daj vediet ako ste dopadli.. 😉

ejuskaaa
14. jan 2013

@zu666 pri horuckach mava CRP okolo 7O,najviac mal 118...vracaju sa nepravidelne,raz prisli po 3 tyzdnoch,potom aj po 3 dnoch☹((((zaabere jedine hydrokortizan inak jic,ziadne lieky na teploty☹(kym ensiel do skolky nebyval chory,az potom,vv ba sme lezali v novembri s tym ze mal CMV virus udajne..a potom stale nieco,vysli teploty,povedali angina,na druhy den nemal anginu,len hadali podla mna:.(((dnes boli vysleedky v ba,ohladne imunoitnych poruch tam je vsetko ok,tak kde je problem? 😔

ejuskaaa
14. jan 2013

@gabkam no ako ste dopadli,co je s malou?tak aj vy sa trapite☹((((((

kaja73
14. jan 2013

@ejuskaaa https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/syndrom-periodickych-horucok-ake-mate-skusenosti/ skus si precitat toto,ci to nie je vas pripad-na nete sa da pohladat info okolo toho.

ejuskaaa
14. jan 2013

@kaja73 vdaka hned to pozriem..

gabkam
14. jan 2013

No žienky, nám dnes na 80% diagnostikovali mononukleózu, ešte čakáme na ďalšie výsledky. Príčinu zvýšených teplôt, ktoré trvajú už dlhšie budeme riešiť, keď sa z tohto dostaneme. Chcem sa ešte opýtať, máte niekto skúsenosti s mononukleózou? Mne sa dnes počas dňa malá strašne vysypala, od hlavy až po päty, samá červená bodka, tie sa však zväčšujú a podobajú sa pupencom, no nie takým, ako pri ovčích kniahňach. Zatiaľ sa nesťažuje na svrbenie, no obávam sa, že je to len otázka času...čítala som čosi na nete, že nejaká vyrážka sa u malého percenta pacientov vyskytuje, ale neviem, či až takáto a teraz sa už k lekárovi nedostanem, naša pohotovostná služba pozostáva z lekárov posťahovaných zrejme z geriatrie, nemám dobré skúsenosti, samá senilná babka za stolom lekára. Preto stále čakám na nášho pediatra. Inak ďakujem všetkým za povzbudenie.

lolonka
14. jan 2013

@gabkam ja som bola so staršou dcérkou v nemocnici s mononukluózou v dvoch rokoch......moja dcéra vtedy užívala penicilínové antibiotiká...ktoré sa samozrejme s touto chorobou nesmú užívať...aj jej ich hneď vysadili...strašne sa vysypala..povedali, že to ešte nevideli až taký výsyp...nechcela jesť..mala asi 5 dní vysoké teploty.....natierali jej krk octanovou masťou a zabalili do plienky....vytierali mandle...malá aj vracala....no .....a musela mať diétu..

zu666
15. jan 2013

@ejuskaaa Pri syndrome periodickych horucok sa horúčky opakujú v pravidelných intervaloch cca. 3 týždne az mesiac a viac. Malo pravdepodobne je ze sa vracajú rôzne, aj po 3 dňoch. Najčastejšie sa vyskytuje tzv. PFAPA syndróm, ktorého príznaky su podobne ako pri angine, mierne chytene mandle, zvacsene uzliny, afty v ústavu a periodicky sa opakujuce horúčky. . Existuje aj HyperIgD syndrom a ďalšie. Niečo o tom http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf...
Ďalej.9 by som odporučila je určite reumatologicke vyšetrenia a spomínaš ze prekonal CMV vírus. Toto by som dala dovysetrovat, pretože prekonany CMV vírus môže sposobovat problémy. ALE dat spraviť priamu metódu výskytu CMV vírusu v krvi, nie len zisťovať, či ma protilatky. Volá sa to PCR metoda. Určite si to vyžiadaj. Co robí CRP medzi horuckami? Klesne a potom zase vzrastie? Ide medzitym do kolektívu? Ma sa kde znova nakazit? Nerozumiem, prečo vás pustili vzdy domov bez toho, aby pátrali dalej. Ak to bude pretrvávat dalej, odporučila by som aj hematologicke vyšetrenie.

ejuskaaa
15. jan 2013

@gabkam nam na 99 percent povedali ze ma mononukleouzu,nakoniec po tyzdni diagnozu preciarkli..a potom povedali ze prekonal CMV virus to je vraj podobne..ale nas sa nevysypal,mal len flaky chvilu,doslova chvili,boli zmizli za par sekund a tak..a vysoke teploty☹

ejuskaaa
15. jan 2013

@zu666 medzi horuckami je tok ze raz klesne tesime sa a potom zas stupne CRP a vecny kolotoc:.((((((äten cmv virus bol este v novembri je mozne ze robi sarapatu este?odvtedy sme boli 4 krat v nemocnci a nevravli ohladne toho nic:.(ake hematologicke?myslim ze to mu robili v ba...nie nechodi nikde,vyhlasila som ho aj zo soly je len doma s nami a prave preto akurat revem:.((((boli sme aj my na vyteroch vsetci ok a ja ze mam bnejakeho bacilokoka☹(((((((je mozne ze vsetko co sa deje ma zo mna?☹(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

gabkam
15. jan 2013

@ejuskaaa Tak aj my máme ten CMV vírus, zaujímavé je, že nikto mi k tomu nič viac nepovie, ja zavolám za výsledky, oni mi povedia toto a žiadne ďalšie opatrenia. Máme prísť vo štvrtok na kontrolné odbery a podobne... Ako dlho sa u vás ten vírus držal?

ejuskaaa
15. jan 2013

@gabkam maly ho mal teraz ked uz spetne pozeram nieco akío mesiac ale v podstate doteraz sa mu to vracia alebo co..ako vravis ani nam nikto nic poriadne nepovedal,a to nam to diagnostikovali na Kramaroch,od nich by som cakala viac...davali mu silne lieciky...ale odvtedy sme boli este 5 krat v nemocnci,mal aj recidiviu tohto virusu..

gabkam
15. jan 2013

@ejuskaaa my sme nedostali absolútne žiadne lieky...nikto sa s ničím nikam neponáhľa, však je to zdravie môjho dieťaťa, nie ich... ani len ultrazvuk brušnej dutiny nikto nepotrebuje, proste nič...akoby bola zdravá...jediné, čo mi povedali, že jej mám dávať veľa piť

Strana
z2