Neznáme zrniečka v stolici dieťaťa: Parazit alebo viróza?
ahojte, moj dvoj rocny mal vcera dvakrat makku tmavohnedu stolicu, s nejakymi zrnieckami. Nestudovala som to, vsak obcas deti prezenie. Dnes mal ale tiez raz taku istu tmavohnedu a raz svetohnedu stolicu, obe so zrnkami. Jedno mi zostalo vo vani, ked som ho umyvala, tak som ho prestudovala - tvar polmesiac, velkost rasce, ked vyschlo, tak bolo skor sive a nebolo hladke, ale malo preliaciny po sebe. Tvrde. Vnutri som nenasla nic podozrive. Syn uz dnes aj obcas grgne, ma vetry a v zaludku mu obcas vyhrava. Inak mu nic nie je, chuti mu, ma dobru naladu, takze boliet ho asi nic neboli. Nemate niekto skusenost s takymto niecim? Kebyze je zajtra pracovny den, tak zoberiem stolicu k lekarke, ale co na vikend? Nejedol nic take, z coho by som si vedela vysvetlit tie zrnka.
Myslím ze to ma z jedla,konkrétne kiwi.
Môj malý také mal v stolici a potom som rozmýšľala co jedol a deň predtým zjedol až 2 kiwi.
@alzbetkacicka tie "nase zrniecka" z kiwi neboli. Kiwi ma ovela mensie zrniecka a teraz konzumuje kiwi kazdy druhy den a vidim tie zrniecka v stolici, ze su uplne ine.
Takéto "zrniečka" mal syn v stolici. Nachádzala som to na slipoch keď mával pošpiňovanie. Tak 3-4 x sme to našli.
V dvoch rokoch prechladol a do 4r mával stále iba hnačky. Zo všetkého sladkého a mastného hnačkoval. Ani prejsť na stravu po infekčnej hnačke sa nedarilo. Testy, vzorky, nič sa nezistilo. Iba platená vzorka z krvy poslaná do rakúska zistila že "niečo mu je" ale nevie sa kde... následná kolonoskopia tiež nič neodhalila. Pomohol enterosgel... z čriev mu vytiahlo (naviazalo sa) už nadtrávenú krv ( to že sa jedná o krv som vtedy nevedela. Teda potom 4r. už mohol jesť aj iné ako hrianky a bolo to bez následkov. S čím ale bojujeme stále je dlhodobá zápcha. Až pred dvoma rokmi syn mal 10r sa počas sona prišlo na to že sa mu samovoľne zasúva tenké črevo. Bolo nám povedané, že keď syn vydržal 8r "nezomrieť" tak sa to operatívne riešiť nebude. Táto diagnóza sa dá odhaliť väčšinou popri operácii niečoho ďalšieho. Takže raz ročne enterosgel...buď z neho tá nadtrávená krv vyjde alebo nie. Pri chorobe bežím s močom k dr.kvôli obličkám a k tým fazuľkám pórovitým hore na obrázku... dala som synovy clarkiu a vyšli z neho dva druhy parazitov. Vzorky z nemocnice boli negatívne pričom som tú potvoru videla voľným okom. Potom "fazuľky" vidím teraz znova... takže asi zase nasadím clarkiu keďže už raz pomohla. Každopádne treba to riešiť najprv cez lekára...
@alzbetkacicka zdravím vás zistili ste co to bolo? Ja som to prave nasla malej v plienke. Ma 10mesiacov.
@martinapappova áno zistila,boli to zrniečka z kiwi 😆
dobry den, mame to iste, syn 3r, prosim vas prisli ste na to co to je???
@alzbetkacicka prosim vas zistili ste z coho su tie zrnka v stolici? mame to iste, syn 3r
Nie
Neviem z coho to bolo, ale pred casom som jedno take zrniecko nasla na jeho posteli. Co to je a ako sa to tam dostalo, nevysvetlitelne.
och, takze on to este stale ma?? moj syn to ma asi tyzden, pred tyzdom sa velmi pokakal slusne povedane, rano a vecer, potom uz normalne, ale odvtedy, ma tieto cierne kamienky/zrnka na plienke, aj ked je len popisany, alebo okolo zadocku pri otvore najdem vzdy jednu dve. sudokrem nechce ani pocut, ale svrbi ho to niekedy.
@gulabo nie, v stolici to uz nema
tak mne dnes pedi povedala ze su urcite mrle. ale este cakame na rozbor...
@gulabo dajte potom vediet keď budete mat výsledky.
Môj to uz nemal odvtedy ale ak by to boli mrle tak samé by to neodišlo asi.
@alzbetkacicka preslo to, vypili sme obaja nejaky antipatazitny sirup (uz si nepamatam nazov) na jednu šupu, po par dnoch mu to preslo a uz nic odvtedy nema take 👌 takze asi fakt mrle to boli 🤷
@gulabo no je to haluz,tak dobre ze to už nemáte,môj to mal iba raz v stolici a samé to odišlo tak neviem.

Neviem, co to bolo. Synovi robili testy zo stolice a jedine, co mu zistili, bola candida v stolici. Bral nejaky sirup, uz si nepamatam nazov, asi do troch tyzdnov sa mu konzistencia stolice napravila. A uz neboli ani zrniecka.