icon

Nezvyčajný zápach moču u 6-mesačného bábätka?

samik88
29. nov 2024

Ahojte ,práve som prebaľovala malého a toto mal v plienke. Ničím som ho nenatierala. Trápi sa už dlhšie so soplíkmi ,ale nemá teraz žiadne atb. Ale aj ten moč smrdí ako po liekoch. Ciká normálne,takže si nemyslím ,že je dehydrovaný. Neviete čo by to mohlo byť? Máte s tým niekto skúsenosti?

Nezvyčajný zápach moču u 6-mesačného bábätka?
lienka_anulienka
29. nov 2024

Mne to príde ako koncentrovaný moč, ked ešte aj zapácha. Koľko vody pije? Môj malý keď ma takú plienku tak sa snažím navýšiť príjem tekutín a hned sa to zlepší 🙂

samik88
autor
29. nov 2024

@lienka_anulienka Veľmi málo ,snažím sa mu vždy ponúknuť popri príkrmoch ale je to bieda . Vždy si len tak trošku cucne. Ale mliečka pije dosť. Takže to bude tou vodou podľa vás?

lienka_anulienka
29. nov 2024

@samik88 ak na ňom nie je vidieť nič iné tak si myslím, ze tým. Ja to hned podľa plienky vidím, ze je ten moc taky oranžový, a ozaj zapácha 🙂

samik88
autor
29. nov 2024

@lienka_anulienka teraz to už nemal chvalabohu,ale budem mu častejšie núkať vodičku. Samozrejme som sa pýtala aj doktorky či je to v poriadku keď odmieta vodu a povedala ,že pokiaľ príjme za deň aspoň 700ml tekutín a v tom aj mliečko tak je to OK. Aj plienky má vždy pocikané ,len som sa teraz zľakla keď som tam videla to biele. Ďakujem pekne za odpoveď 🙂

lienka_anulienka
29. nov 2024

@samik88 radšej sa opýtať ako niečo zanedbať 🙂 časom sa nauci aj sam piť keď bude smädný, aj s nasim to bol boj.