Čo spôsobuje zápach z odtoku umývadla v byte?
Ahojte, prosím o radu. Bývame v paneláku na 10. poschodí a od minulého týždňa nám začalo z odtoku umývadla v kúpeľni smrdieť kanalizáciou. Umývadlo aj sifón majú približne rok, doteraz s nimi nebol žiadny problém, sú čisté. Voda odteká normálne, sifón je plný vody a nič netečie. Smrdí iba umývadlo, vaňa ani kuchynský drez nie. Sused nad nami práve rekonštruuje kúpeľňu, môže to spolu nejako súvisieť? Volali by ste najskôr inštalatéra alebo správcu bytového domu? Alebo vás napadá, čím by to ešte mohlo byť?
bývame vyše roka všetko nové, ale teda už sa pár krát stalo že razil z umývadla smrad.. mám kúpené sifo... to tam nasypem zalejem vriacov vodou vybuble trocha usadenín, zhrmotom a hukotom to prejde odpoadom a na pár mesiacov je pokoj...
ja sice byvam v dome, ale smrad je len ked je nizky tlak a ked mame uz velmi plnu zumpu - nie je to neznesitelny smrad, ale je mozne ze tam nieco proste nie je najlepsie spravene a preto to robi... kazdopadne hlavne ked je nizky tlak. V byte by tato moznost byt nemala ... si myslim, kedze je to az 10 poschodie. Ale kazdopadne mna by zaujimalo aj co presne urobil sused nad vami... mozno by to zodpovedalo otazku toho smradu.
@anonym_autor určite niečo pobabral tou prerábkou
@rozculena ja si tiež myslím. Počujem, že keď sa sprchuje, tak mi buble občas umyvadlo. Čistenie bolo prvé, čo som skúšala, zápach sa ihneď vráti.
@rozculena ja si tiež myslím. Počujem, že keď sa sprchuje, tak mi buble občas umyvadlo. Čistenie bolo prvé, čo som skúšala, zápach sa ihneď vráti.
@anonym_autor to ide celkovo celou kanalizáciu je sucho, nízky tlak nám to v byte stále smrdelo.Aj tá voda v sifone smrdí neboli ste na dovolenke?keď sa dlhšie nepúšťa vida smrdí to ešte viac
@anonym_autor odhadujem, ze bud kanalizacia (stupacka alebo aj lezata vetva pod domom) je pripchata, alebo niekto na najvyssom poschodi narusil/odstranil odvetranie kanalizacnej stupacky na strechu. Mozno ako prve skusit zavolat chlapika, ktory cisti odpady (stupacky) tym tlakovym agregatom. Stupacku niekedy pripchaju aj zvysky z tabliet do umyvaciek riadu.
@anonym_autor kontaktovala by som správcu.Mne keď buble záchod,tak je to tým,že je niečo upchaté niekde,správca volá firmu a neviem,čo kde robia,ale niečo v odpadovej šachte pred panelákom

Môžu tam byť usadeniny. Treba kúpiť gél do odtoku a prečistí to