icon

Nočné bolesti nožičiek. Poradíte?

jajuska1212
11. jan 2015

Dobrý deň,prosim vás najde sa tu niekdo kdo by mi poradil, moj 7 rocný syn sa často v noci budi s plačom že ho bolia nožičky najmä v oblasti prednej a zadnej časti od kolien dole,niekedy sa budi aj 2-3 x v noci ,prvý raz sa mu to stalo keď mal 4 roky. Počula som že stava sa to ked dieťa rastie./alpujem mu ich, mastim chladivým gelom niekedy to pomože/. Ak ma niekdo skusenosť poradte mi ako sa vy s tým pasujete.Ďakujem

ivka104
•
11. jan 2015

Ano, je to rastova bolest. Aj my sme tym presli. Boli to odplakane noci. Riesila som to aj s lekarkou, vraj je to bezne. Pomohla alpa, chladive gely a masirovanie. Ono to prejde samo, chce to len cas. Drzim palce

zutera
•
11. jan 2015

Naše dcerka to taky mívá. Doktorka říká že je to z toho jak roste a nestačí jí minerali co přijímá ve stravě. My to řešíme multivitaminamy typu marťanci a tak,celkem to pomáhá i já osobně nejsem zatance těchto preparátu. Navíc naše dcerka málo pije.Tak to přikládám i k tomu

prasiatko30
•
11. jan 2015

aj u nas sa to obcas stava natriem mastou a davam ibubrofenovy sirup - ako pri teplote

72martina
•
11. jan 2015

Ahoj,naša 4-ročná dcéra to ma tiež,najprv ukazovala na predkolenie,potom aj na členky, často až brutálne revala, bolo to hrozne,tiez som jej to masírovala s alpou,s vietnamskou mastou, keď to neprechadzalo dala som nurofen,najprv celú davku,neskôr v priebehu tyzdnov len3/4,alebo polovicu,už keď som vedela,ako to zas bude,zacinalo to vždy okolo 23.00-24.00,najprv sa len mrvila,mrncala potom revala,ale fakt hrozne😞 mavala to aj 3 x do týždňa ..pediatricka nas poslala na ortopediu, tam jej diagnostikovali ploche nohy, čo som aj predpokladala, nosí ortopedicke sandale-prezuvky a v topankach vložky a mozem povedať, že sa jej polepšilo, postupne da tie bolesti zmiernili , teraz ich máva tak 1-2x za 2-3 týždne, skus pozrieť synovi na šľapu ci ju nema rovnú, prípadne ist na ortopediu...určite lepšie je sa poradiť..môžu to byť aj rastove bolesti, mavala som take aj ja okolo tohto roku a bolo to hrozne, prešlo to samé,ale doteraz si ich pamätám...určite skús ísť k doktorovi..snáď da to vyrieši 🙂

petronelakosik
•
11. jan 2015

Urcite to treba riesit co najskor s ortopedom...nas drobec je po operacii jednej nozky,o chvilu ho caka druha..ak by nemal tie operacie tiez by ho cakali velke bolesti v tom 7-8 veku..my sme mali aj tu smolu ze jeden ortoped nam urcil zle diagnozu a teraz chodime 300 km za odbornikom..ale tak nemusi mat vas syncek to co nas,no isto by som to nenechala len tak ...drzim palce

acer11
•
11. jan 2015

aj my mávame,hlavne keď veľa behá,sú to väčšinou rastové bolesti,pomáha nám alpa 😉

mima2406
•
14. jan 2015

ja mám dvojičky 5,5r chlacov a už trpime asi 3roky s bolestami noh,chodime aj k Reumatologičke do Ke ale nepomohla že vraj je to rastoveho povodu,čo ja si myslim že to nie je,povedala že nech vydržžim ale 3roky a každu druhu noc a raz jeden raz druhy ved ja nič nespim,tak plaču že mi ich je strašne luto lebo ta bolest je silna,Ja im davam alnalgetika Mig som davala ale potom ho zrušili a teraz Nurofen davam a za par minut bolest ustupi,takže sa trapime doteraz.

simi222
•
14. jan 2015

Ja si myslim že to nič važne,moja dcera ked mala 5 rokov strašne ju vnoci boleli nožky,museli sme z manželom držat v ruke pokial nezaspala,to znamena že rastie,tiež som bola vystrašena a utiekala k lekarovi.Dnes už ma 10 a pekne nam vyrastla 🙂