Nočné kŕče v brušku 2,5 mesačného synčeka

bubla30
13. nov 2012

Ahojte maminy, chcem sa spýtať na váš nazor. Náš maly ma 2,5 mesiaca, cez den je ok, ale v noci spinka velmi nepokojne. Trva to uz asi 4 dni- zaspinka na prsniku (spi s nami v posteli), po chvili sa vsak zacne nepokojne prehadzovat, mece ruckami, kopka nozickami- pritom vsak spinka, neplace, len sem tam vzdycha. Chvilami spi tuho, potom sa zase prebera, mece sa, zaspi a takto to ide do najblizsieho kojenia, cize aj 2-3 hodinky. Ked mu dviham nozicky, ma pomerne silne vetry, takze to je zrejme problem toho metania sa. nechapem vsak, jem stale to iste co aj pred tym a tieto problemy nemal. Neviete, cim to moze byt? A hlavne ako mu pomoct?

bubla30
autor
13. nov 2012

este som zabudla dodat, ze maly kaka denne aj 4-5 krat, ale vnoci naposledy cca o 19.tej, a potom az niekedy rano (pocas noci ma len take male "frky".

zizanasabol
13. nov 2012

Ahoj. Ja mam 5 tyzdnovu dcerku a to co popisujes mame od druheho tyzdna asi. Ked spinka tak rozdadzuje rucickami, nozickami. Myslela som si ze chce byt pevne zavinuta (ako v brusku),tak som ju davala do perinky ale nepomohlo. Stale som sa budila a pozerala co sa deje. Nasa malicka ma tiez vetry,ale nema problem s kakanim (v noci tiez velmi nekaka,len sem tam) a nastastie ani kolikami netrpi. Casom som si zvykla, a kym neplace tak ju necham tak (chvilku sa rozhadxuje a potom spinka a tak dookola). Je pravda ze ked spinka vonku v kociku tak sa ani nepohne🙂
Neviem ti poradit co s tym.....ale myslim si ze kym dieta neplace tak nie je co riesit

majka1981
13. nov 2012

@bubla30 moze reagovat na to, co si poobede/vecer jedla, co sa dostalo do mlieka a ma z toho bolesti bruska.
mozes preventivne robit masaz bruska, ja som to praktizovala od narodenia kazdy vecer, prestala som az ked syn nelezal na prebalovaku pri obliekani. bol to nas vecerny ritual, velmi dobra atmosfera, spievala som mu piesen a mali sme zakurene aby som to mohla robit kludne.
okrem toho ho mozes skusit dat vypukat v takej polohe, ako sa praktizuje bezplienkkova komunikacna metoda (v klbku, hlavka opreta bud o ruku alebo o hrud), takto sa deti fajn vypukaju.

bubla30
autor
13. nov 2012

@majka1981 dakujem za rady- z tej stravy som jelen, laktacna poradkyna mi tvrdi, ze neovplyvnuje koliky a vetry u deti...v kazdom pripade navecer nejem nic "zakazane" a jem to dokola to iste a vidis, raz ma problemy, inokedy nema:( ozaj, hladala som na nete, do kolkych hodin sa strava premiela do mliecka- nenasla som ale jednotnu odpoved- nevies nahodou? a ta poloha klbko ako vyzera? skusim kuknut na webe, zatial mi ju nevyhodilo:(

majka1981
13. nov 2012

@bubla30 kukni temu Bezplenková komunikační metoda II, na strane 317 je jedna celkom dobra fotografia 🙂

ani ja presne neviem, do kolkych hodin strava ide do mliecka. povedala by som 1-4 hodiny. ale necitala som to, nemam to potvrdene. co ale viem, ako rychlo mlieko spracuje babätko. to je velmi rychlo, viem to z bezplienkujucej metody - mlieko sa zacina vycikavat 20-30 minut po kojeni, kedze mlieko spociva z velkej casti z vody.

bubla30
autor
13. nov 2012

@majka1981 dakujem, kuknem🙂

jaankaa99
13. nov 2012

skus dat maleho poriadne grgnut po papani, aj za cenu, ze sa prebudi po papani, ked si grgne, znova zaspi na rukach a mozes ho ulozit. Moj malý takto reaguje, ked si dobre negrgne a potom ich boli brusko, niekedy mu to trvalo aj 10 min po krmeni, menila som polohy, raz na plece potom posadit, chodit atd. A jem vsetko a nevidela som nejaku zmenu aj ked som zjedla gulas, alebo karfiol....Ked si hned negrgne a po chvili sa krúti , tak ho dvihnem a hned si grgne a potom spinka cele hodiny bez budenia sa v noci a ma 2 mesiace....vyskusaj