Nočné pomočovanie a Minirin?

mariahodzova
1. dec 2018

Ahoj zienky.Syncek (4,5r.) sa zacal v noci pomocovat.Najprv sme to pripisovali tvrdemu spanku ale trvalo to vyse mesiaca tak sme zasli doktorovi...zobrali krv,moc.doktor povedal ze kto pojde posledny spat ma dat maleho este vycikat,dal nam knizku kde mame zapisovat suche a mokre noci,poslal nas na sono ladvin(termin mame az o mesiac) a predpisal tabletky MINIRIN MELT 120.lenze ja som nejako neni stotoznena s tym mu ich davat pokial nemam ziadne vysledky...myslim zeked od 3rokov sa sam budil na cikanie a zrazu sa nebudi moze to byt aj psychickeho povodu.ked ho dame my pred spanim vycikat povacsine vydrzi,no obcas sa stane ze 3 hodinky potom pride s placom ze sa pocikal..zbytocne nechcem do neho pchat tabletky...mate s nimi niektor skusenost??alebo ako ste to riesili vy ked ste mali takyto problem....nasadit tabletky a cakat na vsetky vysledky alebo sa pytat paychologicke...dakujem za odpovede.

gabulienka623
1. dec 2018

Dcérka mala rovnaký problém. Od 2r bola odplienkovana, nepocikavala sa vôbec. Vydržala celu noc, prípadne sa vypýtala. V 3r dostala nejakú infekcnu chorobu, 8 dní strávila v nemocnici. Bola s manželom, nakoľko som ja bola doma s bábätkom. Boli na infekčnom odd., sami na izbe a za tých 8 dní nemohla z izby ani vykuknut. Bola tam ako vo väzení a myslim, že jej z toho trošku "preplo" :( posledné 2 dní sa tam zacala pocikavat a pocikavala sa ešte presne pol roka kazdu noc! Dávali sme ju aj v noci pospiacky cikať, ale aj tak sa vždy ešte pocikala. Nakoniec po tom pol roku som sa už naštvala a začala som jej nanovo dávať plienku (všade som totiž čítala, že k plienkam sa už nemá vracat), plienku samozrejme odmietala, že už je velka, no a po pár dňoch pocikavanie skončilo, zo dňa na deň. Vedela som, že to u nej bolo psychického rázu, tak som len dufala, že to prejde. No ak by to trvalo ešte dlhšie , určite by som to riešila. A s liekmi by som počkala až na výsledky.

janickacrazy
1. dec 2018

@mariahodzova Mali sme 3 deti v rodine, ktoré mali takýto problém, len s tým rozdielom, že oni sa pocikávali v noci vlastne od začiatku, čiže nemali suché obdobie. Príčina sa nikdy nezistila, u 2 z nich zabrali lieky a deťom to veľmi prospelo, nehody mali len občas, u tretieho lieky úplne bez efektu, postupne z toho vyrástol, ale trvalo to roky.

ivkapon
2. dec 2018

Syn bral Minirin od 5 do 10 rokov. Nie su navykove. Treba dodrziavat pitny rezim. Zapisovat mokre dni. Vela trpezlivosti.

ejkapod
10. jan 2022

Ahojte, dnes nám doktor predpísal minirin, poviem vám pravdu mam aj strach z tých liekov no dúfam že dcérke 7 čoskoro už 8rokov pomôžu... Sama sa už hanbí a trápi že sa pocika... No necíti v noci že cika vôbec sa nato nezobudili... Aké máte skosenosti s týmito liekmi?? Pomohli vám??

janickacrazy
10. jan 2022

@ejkapod poznám deti, ktorým to zabralo, len treba dodržiavať aj pitný režim, nepiť veľa večer, držím palce, netreba sa báť, naše telo tieto hormóny prirodzene tvorí, niektoré deti ich majú menej, preto treba doplniť