Nočné pomočovanie u 11-ročnej dcéry a menzes
Ahoj prosím vás mal niekto podobný problém ako my. Dcéra má 11 rokov a dlhodobo sa už liečime, sme v pozorovaní u nefrologa a stále sa v noci pomocuje. Malý sme obdobie cca 1 rok čo sme boli takmer bez nehôd a naraz bum a začalo to znova aj viac krát do týždňa. Moja otázka sa teraz hlavne týka toho, že dcéra dostala prvý menzes. Nemáte niekto skúsenosti, že sa to potom upravilo a prestalo nočné pomočovanie. Niekde som to čítala ale zaujímalo by ma či to bolo vo viacerých prípadoch.
Tiež ai myslím že mensteuacia toto nijak neovplyvní
Ja by som intenzívne a psychlogom pátrala že čo sa stalo, keď sa dcéra po roku opäť začala pomocovat.
Musel tam byt nejaký podnet impulz ..,,držím palce
@anonym_autor toto by som riešila so psychológom. (Riešila som aj u 5r syna a vyriešilo sa to).
@anonym_autor ahoj, nemá to súvis s menštruáciou
Dôvod pomočovania už riešite , ako píšeš, k tomu sa nejdem vyjadrovať
Držím palce , nech to čím skôr odíde (✿ ♡‿♡)
Chýba jej hormón, nemá to prepojené s mozgom a že to neskoro u niekoho dozrieva.. Predtým sme boli aj na tabletkách a tie nám veľmi pomohli, no teraz nám ich už neodporúča brať, keďže dcéra veľa športuje , a je to v tomto prípade nebezpečné. Len som dúfala že by sa nám ten hormón mohol prebudiť, keďže nám prišiel menzes. Jasné že pátrame ďalej po príčine a sme stále v pozorovaní.
Chýba jej hormón, nemá to prepojené s mozgom a že to neskoro u niekoho dozrieva.. Predtým sme boli aj na tabletkách a tie nám veľmi pomohli, no teraz nám ich už neodporúča brať, keďže dcéra veľa športuje , a je to v tomto prípade nebezpečné. Len som dúfala že by sa nám ten hormón mohol prebudiť, keďže nám prišiel menzes. Jasné že pátrame ďalej po príčine a sme stále v pozorovaní.
aj u môjho syna to tak bolo, v mozgu mu dozrel hormón neskôr
Prestalo pocikavanie , pomočovanie v 9 rokoch
@anonym_autor môj syn bol takí istý všetky vyšetrenia od urológa nefrologa,psychológa v poriadku,on sa pocikaval skoro každý deň do 14.rokov potom z jedného dňa na druhý akoby utalo odvtedy ani raz,tiež urológ vravel že niektorým to neskôr dozrieva,menzes stým asi nič nema
Prepáč, ale aké “nám” prišiel menzes? Kks tvoje dieťa má 11 rokov, nie 11 mesiacov, kedy by som ešte ako tak chápala tento rodičovský plurál. A nie, nemám čo k téme povedať, držím palce.
@anonym_autor to este aj ked budem mat 11r dieta je mozne, ze budem hovorit “ze sa NAM ten hormon…” a ze “NAM prisiel menzes” no amen tma 🙈😂…to by sme naozaj uz boli na tabletkach ako pises.
To sa tu už človek nemôže nič spýtať, aby si druhý do neho nekopli? Nechápem niektorým komentárom.🤦

uff za mna tu hlavnu rolu zohrava dovod pomocovania, zdravotny (fyzicky) dovod alebo psychika. za mna menzel neovplyvni ci a ako casto sa bude clovek pomocovat. drzim palceky