icon

Nočné vydávajúce zvuky 7-týždňové bábätko - chlapček

lienka_9
29. nov 2022

Ahojte máme taký problém. Môj syn ma 7 týždňov no od narodenia vydáva strašne zvuky, hlavne v noci. Mňa to veľmi budí, nemôžem sa vyspať. On pritom v pohode spí a neruší ho to, zobudi sa len na morov reflex väčšinou. Sú to zvuky ako pipanie, vzlykanie, chrčanie, hlasne nádychy a hikanie. Neviem ci je to suchým vrchom, skúšali sme aj vlhku plienku keďže kurime. Alebo ma niečo v nosteku ale nic mu z neho netečie tak nechcem zbytočne dráždiť sliznicu. Malo to aj vaše dieťa? Prešlo to časom? A po akej dobe? Ďakujem ❤️

kitycat
•
29. nov 2022

Moj 5 tyzdnovy tiez piska, vzdycha aj sa hhneva v spanku.
Ked sa hneva myslim ze tlaci.

Ja to povazujem za normalne a teda nebudi ma to a spi mi pri hlave v postielke.

marianarem
•
29. nov 2022

@lienka_9 Ano moj to mal, bol to cely zverinec 🙂 Preslo to dost rychlo, v 3m to uz myslim nebolo.

elenka.k
•
29. nov 2022

@lienka_9 nie moje , to nerobili - jedine sa v spánku usmievali

viestta
•
29. nov 2022

Zo zaciatku som sa budila na kazdy prd. Doslova. Potom som si zvykla a spala ako drevo kym sa nieco nedialo. Nejak sa hlava naucila odfiltrovat dolezite od nedoleziteho

ivasteva
•
29. nov 2022

Áno, moja dcérka vydávala zvláštne zvuky v noci, akoby sa dusila, hikanie... Mala reflux, pomohol antirefluxny vankúš.Hlava musí byť vyššie. Dávaj bábo spať na bok v perinke, polohuj. Odporúčam monitor dychu.určite to povedz lekarke aj na najbližšej poradni.

trinneo
•
29. nov 2022

Aj moja dcéra to robila, moj muz si musel zaobstarat štuple do uší, ja som bola taká unavená, ze som to nevnimala,ale preslo to casom a bolo toho coraz menej

ankare
•
29. nov 2022

@lienka_9 aj môj mladší také smiešne zvuky vydával, miestami ako starý chlap. Prejde to.

ladybug138
•
29. nov 2022

@lienka_9 aj moja dcera to robila, chrapala ako stary chlap, ja som vobec nemohla spat, takze som isla spat vedla do izby a mala som otvorene dvere

jarnajar
•
29. nov 2022

Onedlho to prejde, moje deti to obe robili, mladšia ozaj strašne.

jakubrianka
•
29. nov 2022

Híkanie je pri refluxe. Dáva sa spinkať na chrbát (nie nabok ako hore niektorá píše, bábätká majú ťažkú hlávku a mohlo by sa tak pretočiť na bruško a udusiť sa). Pod matrac daj špeciálny antrirefluxný alebo uterák. Treba dávať odgrgovať a samozrejme monitor a konzultácia s dr. Reflux môže mať aj ak napr. kojíš a ješ niečo, čo mu vadí, prípadne kvôli alergií na mlieko a pod.

jakubrianka
•
Autor odpoveď zmazal
•
jakubrianka
•
29. nov 2022

keď sa ti začne v postieľke vrtieť, mrviť a híkať, tak ho skús dať najprv odgrgnúť a tak do zvýšenej polohy spinkať.

zuzahajdulka
•
30. nov 2022

@lienka_9 moze to byt aj laryngealny strydor, ten sa tusim musi riesit invazivne. Opytajte sa na to pre istotu pediatricky.