icon

Nočny des a Peritol

renatka737
20. jan 2012

Ahojte, moja mala bere peritol od 8.mes. teraz ma dva,brala to koli nocnemu desu. Raz som jej ho nedala asi 4 dni no bola ako vymenena- podrazdena,placliva,agresivna... Teraz ho mame postupne uberat ale mam pocit ze sa zacinaju objavovat priznaky koli kt. bol nasadeny...
Mate skusenosti s niecim takym? dakujem

desszi
20. jan 2012

@kvetinqa dakujem za super vysvetlenie 😉, ale aj tak si myslim, ze ten Peritol na to nemali dat ☹

kvetinqa
20. jan 2012

@desszi s tym uplne suhlasim. Ja som sa s tymto stretla v UK a tam nikomu ani len nenapadlo riesit to medikamentozne...

annalena
20. jan 2012

Peritol ako ucinna latka Cyproheptadinhydrochlorid??? Ale ved ten je u deti do 7 rokov kontraindikovany???
😕 😕 A aj u starsich deti nema liecba trvat dlhsie ako 2 tyzdne.
A ako donutilo ma to otvorit aj moju farmakologiu, ale nikde som sa nedocitala, ze by sa to malo podavat pri nocnom dese. Jedine ze halucinacie su jednym z mnohych neziaducich ucinkov tohto lieku.

Ale ak sa jedna o iny Peritol, tak som nic nepovedala 😅

skolara
20. jan 2012

To co je za doba ze sa 8 mesacnemu babu predpisuje taky liek? 😕 😕 😕 😅 Ja by som siahla po bylinkach popripade homeopatia.
Milujem takych lenivych lekarov. 😠 😠 😠 no comment.

hajanka
20. jan 2012

@annalena @annalena no ved prave preto radim, nech navstivi ineho lekara, priapadne viacerych. A v pripade, ze ta dr. zle indikovala liecbu, nespravne naordinovala liek, tak by som s nou spravila poriadky. Len to, ze naspat ten cas uz nevrati, kto odskodni jej dcerku? Dufam, ze bude v poriadku a zdrava.
@renatka737

estterka
20. jan 2012

necitala som celu diskusiu,len zaciatok,ale ja by som odporucila homeopata ;)

anicka1981
20. jan 2012

uf,tak o tom pocujem 1x, ze take nieco je.. 😒

stardust
20. jan 2012

ked sa vyskytnu problemy s liekom, je bezne sa o tomto porozpravat s lekarom, ktory dany liek naordinoval, ten moze predpisat iny liek.

kvetinqa
20. jan 2012

@skolara aj ja milujem takychto lekarov, ktori ked si nevedia s niecim dat rady, tak predpisu oblbovak... zial, aj to je realita..
@annalena je to presne ten peritol a kedze ma oblbujuce ucinky a pouziva sa aj pri drazdivosti a vycerpanosti, tak asi dr. usudila, ze skusi :(

annalena
20. jan 2012

@hajanka v to dufam aj ja. a minimalne pre dobre dalsich deti, by som to riesila. lebo ak je to naozaj tento liek, tak sa mi mozog pozastavuje nad tym, ze to nejaky lekar dokaze vobec dietatu predpisat, a este k tomu tak malemu dietatu. 😠
v kazdom pripade @renatka737 vsetko dobre dcerke....zozen si nazor druheho lekara a co najskor sa toho lieku zbav.

kolacianka
20. jan 2012

Ked to tak citam je to ten isty pripad ako mam doma.Moj 3-rocny syn zle spava od malicka a ako nahle zacal vnimat to co prezil cez den tak preziva aj v noci..vykrikuje place vrieska skriabe pada z postele no des.Mali sme na to homeopatikum SEDALIA myslim ze pomaha ale zacal zaberat neskor

renatka737
autor
23. jan 2012

DAkujem Vam vsetkym, uz sme ho vysadili tak dufam ze sa to zlepsi, neverim uz ziadnemu lekarovi... snad z toho vyrastie.... Dakujem

ninaluky
1. feb 2012

ahojte..mi sme mali podobny problem vlasne rovnaky len to nebolo kazdy den..vysetrenia boli v poriadku..neurologgicka nam predpisala Novo-Passit 2x denne 1kavovu lyzicku tohto sirupu..skus ho vyskusat..je to bylinny sirup tak by nemal byt problem s navykovostou..mi ho nedavame 2x denne lebo mam pocit ze je to zbytocne-v nasom pripade..nas maly ma 19 mesiacov..drzim palce..a este ma napadlo nieje mala nahodou chudokrvna? neurologicka mi vravela ze deticky s chudokrvnostou s tymto maju vacsie problemy..

renatka737
autor
2. feb 2012

@ninaluky Ahoj, ja som ho uz vyhodila, a ten tyzden bol horror ale lepsi sa to. Dakujem

ninaluky
3. feb 2012

@renatka737 Snad to len potrebuje cas a samo to niejako prejde..ale aj tak by som jej obcas dala na noc sirup ak by mala viac narocnych noci za sebou aby si aj ona v noci poriadne oddychla a vyspala sa..drzim palce hadam to bude uz len lepsie a lepsie..

ninaluky
3. feb 2012

@renatka737 Snad to len potrebuje cas a samo to niejako prejde..ale aj tak by som jej obcas dala na noc sirup ak by mala viac narocnych noci za sebou aby si aj ona v noci poriadne oddychla a vyspala sa..drzim palce hadam to bude uz len lepsie a lepsie..
@renatka737 Este som zabudla ako s tou chudokrvnostou?

renatka737
autor
3. feb 2012

@ninaluky nieje chudokrkvna, nenasli ziadny problem... Je narodena skor o tri tyzdne ale to nieje pricina aj vam drzime palce🙂

kvetinqa
3. feb 2012

@renatka737 Renka, ako sa mate? vydrzali ste bez liekov?

monikapalo
3. feb 2012

@renatka737 Ahoj, mali sme podobny problem, trvalo to tak 3 mesiace, kazdu noc aj dvakrat , boli sme s tym u neurologicky, poslala nas na vysetrenie EEG , hlavne koli tomu, aby sa vylucila nocna epilepsia. Takze EEG sme mali ok, neurologicka to charakterizovala ako Separacnu uzkost, teda maly spal predtym sam vo svojej izbe, mala som sa vratit spat k nemu. Aj som sa vratila, ale nepomohlo to. Tak som znova odisla. Skusala som aj Homeopatika. Nakoniec to preslo same. Nedavno sme boli na kontrolu, po neurologickej stranke sme uz ok. No aj napriek tomu sa este obcas problem objavi. Tak drzim palce. 🙂

renatka737
autor
3. feb 2012

@kvetinqa Ahoj, bol to horror ... mala kazdu chvilu vrieskala malka zachvaty, ked som sa ju snazila upokojit tak plakala este viac, nepomohol ani zvyseny ton hlasu, ked som ju chytila silno aby sa nehadzala o zem tak mi tak skopala nohy az som ich mala modre☹ ale napriek tomu som jej ho uz nedala, uz je kludnejsia ale este stale placliva.... Bol to strasny stres, oboch plac a doslovne som dostala K.O. ked ma zastavila suseda ze ci malu netyrame ze chcela zavolat socialku, tak este k tomu vsetkemu som musela vysvetlovat susede preco vrieska a ze v zivote by sme jej neublizili. Volala som tej lekarke a povedala ze su to len dozvuky po vysadeni, ze ju to prejde len nemame hned utekat ked zacne plakat, ze sa potrebuje ventilovat a ze do 15min, sa sama musi ukludnit a ked sa ukludni tak ju za to pochvalit. Robim to tak a pomaha to, som rada ze sa to lepsi. Co mate nove vy? a dakujeme

renatka737
autor
3. feb 2012

@monikapalo u nas to bolo kazdy vecer niekedy aj kazdu pol hodinu az hodinu. Hroza , vysadila som jej tie lieky a bola sice agresivna, kazdu chvilu vrieska bez dovodu ale uz vidim pokroky.... Nepovedali ti ze by si to mala riesit so psychologom? ale radsej to vydrzte len ziadne lieky radsej upokojujuce cajiky... Dakujeme a Vam drzime palce

ema72
3. feb 2012

@renatka737 psycholog prip. psychiater by nebol zly, mozno ma uzkostnu poruchu a poterbuje liecbu. Ja by som to urcite vyskusala. Inac, toto sa celkom dobre dedi. Nema to niekto z rodiny ?

renatka737
autor
4. feb 2012

@ema72 malu nocny des presiel, a to su uz len dozvuky po vysadeni. ale akonahle bude trvalat dlhsi cas s tou placlivostou,agresivitou tak ju urcite vezmem. nie nik to u nas nemal, ani nevieme pricinu dolezite je ze to uz nema a co dufam ze sa to nevrati dakujem🙂

monikapalo
4. feb 2012

@renatka737 nie ziadny psycholog nebol doporuceny. Som velmi rada, ze uz to preslo a prajem to aj Vam, pretoze to fakt nie je sranda. Drzte sa. 🙂

renatka737
autor
4. feb 2012

@monikapalo dakujeme

maculienka123
30. mar 2012

@renatka737 nam to tiez teraz na gastre predpisali,lebo sa budi stale v noci,zaspi a za chvilu to zacne a do rana s placom.od narodenia je taky.tak nam predpisala ten peritol.vcera som mu dala prvu davku a prespal celu noc.to som od narodenia nezazila,nikdy neprespal uplne celu noc.stane sa ze sa zobudi asi 4x a to je zazrak.tak citam o tom co je to za liek,lebo sa mi nechce verit,ze spal zrazu.mame to brat mesiac a prist na kontrolu.este cakame na nejake vysledky testov,tak si myslim,ze to davala na skusku aby sme odhalili,co to ma.ci je to des alebo bolest bruska.

renatka737
autor
30. mar 2012

@maculienka123 Drzim vam palce ale neodporucam z vlastnej skusenosti brat dlhodobo pretoze vysadenie je hroza☹ Budi sa s placom? co robi ked vstane?

maculienka123
31. mar 2012

@renatka737 on ani nevstane,iba lezi so zavretymi ocami a place.

renatka737
autor
31. mar 2012

@maculienka123 moja mala vyzerala ako posadnuta, mavala rukami kopala nohavi robi to aj maly?

maculienka123
2. apr 2012

@renatka737 nie on sa iba mrvi a place ale uz mu to nedavam,lebo nepomohlo ani to posledne dni.takze nedavam akurat strasne moc jedol a bol stale ako keby hladny a pytal moc jest,potom mal bolesti bruska